Hästalös

Det känns nästan som att man är "hästalös" nu.

Solveig och Hannibal åkte iaf till sina nya hem i Linköping häromveckan till två riktiga goa och duktiga tjejer.
Konstigt nog saknar jag inte dem så mycket som jag trodde och lipade inte när de åkte. Jag brukar inte klara av att vara med när vi säljer hästar som vi har haft ett tag. Hannibal har vi ju inte haft så länge men det är Sigges gener så.. Solveig har vi ju haft i hela hennes lilla liv. Jag bara älskar denna ponnyn och kommer alltid göra. Fick dock inte min vilja igenom då jag vill betäckt henne iår med Cuper eller något för då hade jag varit nöjd. Men om jag har tur så kanske jag får köpa ett föl av Malin från Solveig ändå ;)

Curre är troligtvis också såld till en jättetrevlig familj, men han ska besiktigas först. Inget är klart förräns allt är påskrivet så det är en bra bit kvar.

Idag blev det lite klippning av hästar. Curre och Cornelia fick det bli, Brunte, Ernst och Raguza får vänta lite till då pälsen fortfarande är väldigt kort.
Det blev även lite löshoppning med Ernst också. Jag får nog erkänna att jag har varit tveksam på hans hoppning men jag får nog ändra mig lite. Han lämnade en jäkla massa luft och hoppade riktigt bra fram och bak. Roligt när man ser att de utvecklas på rätt håll iaf. Han har helt rätt inställning till allt. Han har inte ridits sen 3-årstestet i maj och igår hoppade jag bara upp och skrittade upp i paddocken och red honom i alla gångarterna. Goa häst!

Nu när vi har sålt ponnyerna så vill jag ut och handla lite men mamma vill vänta.. Vi får väl se vad som händer.

// Louise



Nyklippta Curre

En rolig helg

Tyvärr är det måndag idag men helgen har varit kanon så man ska inte klaga.
I fredags var tanken att det skulle bli utgång med Louise, men jag var ärligt talat helt slut så vi får ta det denna helgen som kommer istället.

Glömt att skriva hur det gick med provridningen på Bruntes bror. Det märktes att han är 5 år, nykastrerad och riden i några månader. Men var faktist jäkligt fin att rida och föll helt i min smak. Nu ska man bara övertala lilla pappa också.

I lördags var det dags för 3-årstestet i Nybro med Solveig.
Hon var väldigt lugn och helt avslappnad faktist trots att hon bara har varit hemmifrån en gång.
Hon hoppade 9-9 och det får man absolut vara nöjd med men vi skulle valt någon decimeter kortare i kombinationen så hade hon hoppat upp sig ännu bättre än hon gjorde.
På extriören fick hon 8-7-8-9-7-8. Hon kunde fått bättre på både traven och galoppen och hon hade tryck på lite mer men var kanske lite trött på slutet. Detta resulterade med att hon fick diplom i både hoppningen och dressyr.
Vi var jättenöjda med lilla ponnyn.

Söndag var det Hässleholm som gällde. Brunte var taggad men lite stark kanske i början.
120 A:0 var han nolla och 6:e placerad. I 130 A1:A var han nolla i grunden och två ner i omhoppningen. Det var lite konkurrens får man väl säga och de red fort minst sagt. Jag kom lite tight in i kombinationen så det åkte ner sen tog han ner andra också men resten var kanonbra. Kanske stryker honom i Ljungby nu när han gick så bra..

Nu väntar kvällsjobb!


// Louise




Såhär skulle hon hoppat så kanske hon hade lyckats få de 10-10 man önskar...



Curry Mc Flurry

Idag blev det tävling för Curres del i Sölvesborg, Snapphanarna.
Han skötte sig precis som han aldrig gjort annat i sitt liv. Bara går in och hoppar allt utan att blinka.
I LC hade han ett onödigt ner mot slutet och LC+5 hade han två ner. Det var lite jobbiga banor och knepiga svängar så han orkade helt enkelt inte riktigt de två sista hinderna men hoppade riktigt bra i båda klasserna.

Imorgon åker vi till Hässleholm och tittar på Bruntes bror efter Hip Hop. Ska bli otroligt spännande men behöver nog sälja några innan det blir tal om ett köp till.

Nästa helg blir det Solveigs tur att visa sig i Nybro. Hoppas det är (hennes) dag då. Det blir lite löshoppning och longering för hennes del idag. De andra hästarna ska också rastas, dags att sätta fart!

// Louise


Curre


Curre


Curre


Hislop Preem e. Hip Hop

RSS 2.0