Dåligt med uppdatering

Ja lite klent har det varit med uppdatering men det beror lite på att det inte har varit några tävlingar på någon helg och vardagen här hemma är ungefär likadan som senast jag skrev.
 
Det märks verkligen att hösten är på gång, tråkigt tycker jag till viss del för att då är det inte långt kvar tills vintern kommer men samtidigt börjar inomhussäsongen vilket jag älskar. Trångt och jäkligt är det men kräver att man kommer till ridning snabbt och korta utmanande linjer som inte finns på samma sätt under utomhussäsongen.
På lördag åker fina 2-åringen efter Cuper hem. Nu har den fått lite kött på benen vad det gäller hanteringen, löshoppningen och även att den är insutten.
Planen med ägaren är att hon kommer tillbaka i vår igen och ska då ridas in och visas på 3-årstestet, riktig roligt!
Rufus som har varit här i några månader på vidareutbildning och försäljning är troligtvis såld också så vi håller tummarna för det.
 
Något som jag har glömt att uppdatera er om är att träningarna i Ronneby för Björne har börjat igen vilket är välbehövligt som vanligt.
Hislop gjorde sin debutträning i måndags och han kunde inte gjort den bättre.
Vilken go liten häst han är som bara flyter in i träningen och gör övningarna så bra han bara kunde.
Brunte var också med och var ruskigt fin både i markabetet och i hoppningen.
 
Nu är jag grymt tävlingssugen och ser verkligen fram emot den kommande inomhussäsongen :)
 

Bra och dåliga nyheter

 
Vi börjar med dem bra för att vara lite positiva då.
Marianne var och kände igenom hästarna i förgår och hon tyckte att de var välmusklade och mjuka så det känns ju skönt.
Dagarna rullar på ganska fort och imorgon är det sista dagen för mig på mitt sommarjobb, läs fantastiska sommarjobb. Tänk vad tiden går fort när man har roligt.
 
Jag kommer att vara hemma och satsa på ridningen nu vilket känns underbart.
Sofie min syster flyttar till Kalmar nu i slutet på augusti och hur jag nu ska klara mig utan henne vet jag inte...
 
Den dåliga nyheten är att Raguza kollades idag men var inte dräktig med den grymt fina hingsten Toulouse, tråkigt men sant så nu sätter jag igång henne från en ca 1 månads vila för att börja tävla igen, sedan blir det antagligen betäckning tidigt i vår istället.

Summering ifrån Älmhult

I lördags övergav vi Tingsryd och åkte då till Älmhult.
 
Det var Jonas Holmberg som byggde banorna på Älmhults fina anläggning som nu är täckt av det bästa underlaget "fibersand" som jag kallar det.
Jag har tidigare aldrig hoppat på Jonas banor men måste säga att det var riktigt bra och välplanerat.
Hittade en artikel där Svante Johansson hade gett en kommentar om hans banor: att det är precis vad vi svenskar behöver för att hänga med internationellt, rytmiska, stora och tekniska banor.
 
Nog om detta snacket. Brunte var riktigt fin på framhoppningen och inledde med en felfri runda i den stora 130 A:0 och tog en placering.
Cornelia var fin och kvick på framhoppningen. Inne på banan så rullade hon ner hinder nummer 2 och sedan tyvärr sista hindret som var mitt fel, vi låg lite långt ut så räckte inte riktigt men i övrigt var hon fin på banan
.
Dags för 140, Bruntes andra start på den höjden och Cornelias debut.
Banan var relativt stor bana med 12 hinder och 14 språng, teknisk men inga dumma grejer som ställde till det för ryttarna.
Brunte hoppade riktigt bra igen på framhoppningen. Väl inne på banan är han taggad och hoppar suveränt bra med stor galopp och FELFRI. Det enda som jag har att gnälla på är att jag kommer tight in i sista kombinationen och han får ta i en del men annars är verkligen allt riktigt bra, givetvis är det aldrig bra då det finns så mycket att slipa på.
Cornelia var ännu finare denna gång på framhoppningen och väl inne på banan så gör hon en riktigt bra debutrunda med tre riv. Är även här nöjd med min ridning och vi hade ett bra flyt inne på banan.
 
Är så grymt nöjd med båda hästarna, känslan är obeskrivlig.

Summering ifrån V-plast

Då var helgen ifrån V-plast i Tingsryd över för iår. Vi var i Tingsryd i fredags samt idag söndag.
 
Hislop var helt otroligt cool och under framhoppningen till båd 1 meters klasserna. Han brukar annars vara lite orolig över de andra hästarna som hoppar och galopperar förbi honom men icke.
Väl inne på banan så vaknar han till och blir lite spändare men hoppar riktigt bra och fokuserar fint på hinderna - en felfri runda.
I andra klassen var han mer avspänd och då blev sprången ännu bättre, helt underbart fin hela rundan runt och felfritt.
 
Sedan var det dags för Pomona, som jag bara hade ridit en gång och inte hittat knapparna riktigt på. Det är en svår brud att rida må jag säga men hoppvillig till tusen. Kändes mycket bra på framhoppningen och inne på banan så river hon insprånget i kombinationen lite slarvigt och hindret efter så tänker jag "hoppa av" och hon tänker "nej, ett galoppsprång till" så det rev vi också men annars kändes det faktist bra.
 
Idag söndag så gick Pomona jättefint en dubbelnolla i 110 och knep en placering och det kändes som att jag börjat hitta knapparna en del.
I 120 började hon bra men rev två hinder på rad och sedan vet jag inte om jag har hoppat för många banor denna helgen eller om jag fick syrebrist MEN jag hoppade 1 - 2 - 3  - 6 - 7 -  8 och 9  istället så blev utesluten, så fruktansvärt pinsamt.
Dock hade jag ett bra flyt och hon hoppade riktigt bra så nöjd med ridningen och hur hon hoppade ändå.
 
Hislop gick också idag söndag som blev en debut i 110. Han var lite på tårna på framhoppningen men mycket fin. Inne på banan var han ruskigt fin med toppensprång och sedan kommer vi emot en kombination oxer-räcke där det är en solgrind som skuggade precis framför hindret så han tittade på den och glömde att lyfta bakbenen så han sprang sedan förbi b-hindret men nästa gång hoppade han kombinationen jättefint och fortsatte resten av banan felfritt.
 
Bilder nedan på fantastiska lilla Hislop.
 
 
 
 
 
 
 
 

Dags för årets V-plast

Idag är det tävling i Tingsryd med lillprinsen Hislop som ska gå två 1 meters klasser och även Lisas häst Pomona får gå en 1 m, spännande spännande!


Dags för lite hoppning hemma


Dagens inköp

Nuförtiden handlar jag inte saker som "inte behövs" utan endast det som är ett måste.

Hisse är en riktigt go liten häst men tittar en del på saker runtomkring istället för det framför honom så nu har jag beställt dessa sk. blinkers från dyon som kostar 149 kr. Helt otroligt billiga för att vara från det märket, det mesta därifrån kostar från 600 och uppåt så tummen upp för detta och hoppas att de fungerar på honom.

Idag blev det tidig morgon för att hinna rida innan OS. Vi har fått en "beridare" till stallet också som har hjälpt till med ridningen. En tysk tjej som gick förbi igår när vi löshoppade 2.5-åringarna och hon råkade vara väldigt duktig också så det var ju hur bra som helst.

Efter att ha sett på OS där Sverige var grymma så åkte vi till Isahoas häst för lite debut ridning/hoppning inför nästa helgs tävlingar och det gick lysande. Sedan åkte vi direkt till Karlskrona för att titta på Olssons blivande häst som såg otroligt bra ut och på det stället fick jag ytterligare lite jobb att rida in hästar.

Dagen kan sammanfattas som riktigt bra och bättre blir den för nu ska jag grilla med dem allra bästa :)


RSS 2.0