Fantastiska Elvis!!

Elvis gör det och han gör det med bravur! Han kvalar till Falsterbo för 6-åringar och dessutom på de två första försöken. 
 
Vi åkte till Skyrup idag för att se Elvis hoppa en 130. På framhoppningen bjuder han på helt otroligt bra språng så man får nypa sig i armen för att inse att det är vår häst. 
Väl inne på banan så hoppar han de 11 hinderna felfritt (och lite till) fantastiskt fint hela rundan. Så häftigt att se Sebbe och Elvis bli så samspelta på så kort tid. 
Eftersom han var felfri i både 120 och 130 i onsdags och torsdags så är han alltså klar för FALSTERBO! Kan det bli bättre?! Så spännande ska det bli!
 
Länk från dagens 130: https://m.youtube.com/watch?v=fKrnEOF20uY
 
Godis efter den felfria rundan 
 
Sebbe var så nöjd efter dagens runda 
 
Från dagens 130

Blåsigt i Skyrup

Förra veckan var det tävling i Skyrup och jag har nog aldrig varit där utan att det blåser men detta var betydligt värre än vanligt. Hinderna välte inne på banan och reklamplakaten blåste runt på staketen. Det resulterade givetvis i förvirrade och osäkra unghästar som lämnade banan med ganska mycket fel. 
 
Elvis såg relativt avspänd ut i första klassen trots omständigheterna och hoppade felfritt i 120. I 130 så blåste det knappast mindre men han hoppade suveränt och felfritt fram tills sista linjen där man hamnar i korsglopp och petar ner de två sista hinderna. En mycket bra runda för honom att hoppa på den stora fiberbanan. 
 
Vi såg även vår "gamla" Zip Wyatt (e. Hip Hop x Argentinus) som satte sin första nolla till Falsterbo för 5-åringar på första försöket. Hoppade otroligt fint! 
Idag har han också varit i Skyrup med Linda Tinglöf och prickat in sin andra nollrunda i protokollet. Så roligt när det går bra!
 
Inridningen med min fransman går framåt. Han skrittar och travar med mig på i linan än så länge. Känslig och vaken men otroligt ödmjuk och snäll häst på alla sätt. Oavsett häst som vi rider in så håller vi oss till "slow is fast" och det har under dessa åren alltid varit framgångsrikt. 
Har löshoppat riktigt spänstigt och bra de senaste gångerna. Hoppas att han kan visa upp lite av detta på 3-årstestet 27/5 i Osby om vi kommer med där. 
 
Bästa Elvis och Sebbe i Skyrup 
 
Nöjd häst och ryttare efter den blåsiga dagen i Skyrup
 
Zip Wyatt
 
Pluto varvar mellan lite grönbete och inridning

Elvis som gör allt rätt och fölfabriken har börjat för iår!

Elvis tävlade i Älmhult nu i helgen med Sebastian som var första utomhustävlingen för iår. I 120 första dagen så var han stark och väldigt på hugget men hade hoppat bra. Felfritt på hinder men en volt där Elvis helst ville ta ett eget beslut. 
 
I 130 andra dagen så var det en helt annan häst och han hoppade suveränt och felfritt. Fantastiska häst som gör allt för att vara felfri trots han har mycket i huvudet hela tiden. 
 
Bulan (e. Don Primero x De Noir x Briar) som har stått hos Blue Hors i Danmark för seminering med Blue Hors Zack. Hon konstaterades dräktig på 17 dygn nu i måndags på första försöket så nu håller vi tummar och tår att det håller sig dräktigt och att det kommer ut en ny Zixten i april nästa år.
 
Pappa är alltid först fram till Elvis när vi hälsar på
 
Så roligt att Sebbe trivs så bra med Elvis! 

RSS 2.0