Dags för en uppdatering

Nu är det verkligen dags för uppdatering, tiden har tyvärr inte funnits få att skriva här så nu trycker jag in allt i detta inlägget.

I söndags var vi i Karlshamn med Brunte, Raguza, Dubben och Hisse. Med andra ord en stressig och lång dag eftersom vi har ett eget släp, ett lånesläp men Raguza behöver stå brett så vi körde många rundor fram och tillbaka denna dag.

Dubben började och fick en snabb framhoppning men skötte sig fint.
Väl inne på banan så gick han runt på ett ner som jag tar på mig själv men inget konstigt utan ett "vanligt" riv om man är bebis. I andra starten som var debuten i 90 så gick han även här med ett ner som också var ett "unghästriv" då han inte backade av riktigt.

Hisse var nästa häst att starta och han var kanonfin på både framhoppningen och på banan i både 1m och 110. Han överhoppade inte sig alls så mkt som i Karlskrona utan nu var han mer kaxig och på i handen mot hinderna.

Raguza var pigg och hittade på bus mest hela tiden men inne på banan fokuserade hon och gjorde två felfria rundor och den sista rundan fick jag en riktigt bra känsla.

Brunte var lugn och avslappnad på både framhoppningen och banan. Vi gjorde två bra rundor och han känns väldigt fin i formen.

Jag ska lägga upp några filmer när tiden finns.

Idag åkte jag och Sofie till Flyinge för att kolla på bruksprovet.
Jag och Sofie tycker att det är väldigt intressant med hingstar, avel och unghästar. Jag är kanske den som är lite extrem när jag kan sitta hela dagarna och nätterna för att läsa om hingstar, titta på filmer på både hingstar och avkommor efter dem.
Att kunna se vad hingstarna och stona lämnar efter sig, det är otroligt spännande.
Jag skulle kunna skriva en stor uppsats om det men nog om detta.
Idag var det 4,5 årshingstar och prestationshingstar som testryttarna Peter Eriksson och Henrik Ankarcrona skulle prova idag.
Otroligt att se hur klockrent de lotsar runt hingstarna, det en ger inspiration.
Det var 8 hingstar som hade riktigt bra kvalitéer allihop.

De jag fastnade extra för var Etalon Lux 4 år e. Heartbreaker - Lux. Riktigt häftig och spänstig hingst med tilltalande stam.
Armani Code 4 år e. Armitage - Landfriese II. Läcker modell med avstamp som smällde upp i taket och riktigt bra teknik.
Diamantino VDL 5 år e. Quaprice Z - Mr Blue. Mjuk och spänstig med en galopp som inte så många andra har.
Blir spännande att se vilken som blir bruksprovsvinnare.

Efter hoppningen så sänktes musiken och hinderna togs bort då de 4-åriga dressyrhingstarna också skulle få upp testryttarna i sadeln.
Väldigt inspirerande att se även här hur välridna hästarna är trots att de bara är knappt 4 år gamla.

Nu ville vi bara hem igen och trimma hästarna :)


Snabbinlägg

Det blir ett snabbinlägg idag också.

I torsdags var det dags för träning igen och denna gången fick Hisse och Raguza hänga med.
Raguza tyckte att det var superkul och hon var väldigt fin hela träningen igenom. Sista banan så hade hon lite bråttom i kombinationen och hade inte styrkan att stampa av riktigt ut på oxern men det kommer med lite mer träning.

Hisse var lite ofokuserad i början men efter en stund slappnade han av och var riktigt fin resten av träningen både på marken och i hoppningen. Väldigt bra övningar för hästarna.

Jag ska försöka ladda upp några filmsnuttar från träningen när jag hinner.

Såg en lite rolig grej när jag gick in på tidningen ridsports hemsida, att Dubbens släkting Heechhiems Ottawa (samma stostam och uppfödare) har kvalat in till morgondagens vinnare i GHS så det blir kul att se.

Imorgon blir det pay and jump i Karlshamn med 3 eller 4 hästar så efter det blir det en uppdatering också :)


En inlägg i rallyfart

 Det är nu för första gången på dess veckorna i skolan som jag har insett att jag går i skolan. Från ingenting till ALLT på en eller två veckor?
Förra veckan hade vi en hospiteringsreflektion, denna veckan en ganska stor inlämning där alla referenser mm ska vara på plats i flytande text och även kunna svara på veckans "vinjettfrågor", nästa vecka har vi en likadan inlämning med kompetensbeskrivning och även även en tenta på forskning och vetenskap (helt obegripligt enligt mig). Det är bara att hugga i!
 
Nog om skolan. Hästarna hemma hade nog uppskattat om vädret hade varit bättre och att vi hade kunnat rida flitigare än vi gör men hur lätt är det att köra när det ständigt kommer snö medan plogbilarna fortfarande verkar vara på semester?
Samtliga hästar står och studsar ute i hagen och även under ridpassen så det gäller att hålla i sig..
 
I söndags var tanken att åka till Nybros lokala tävling men pga av en hel del starter och att pappa kör till jobbet på söndagkvällarna så insåg vi att det skulle inte hinnas med så vi fick åka till Karlskrona på pay and jump, vilket blev lyckat.
Det blev ingen framridning alls ute pga all snö så att komma direkt in på framhoppningen bland en massa hästar blir ganska mkt på en gång för Dubben men det vänjer han sig vid såsmåningom.
Väl inne på banan så var det titthinder som vattenmatta, vågplankor mm men det brydde han sig inte särskilt mycket om så det blev två felfria rundor.
Hisse provade att busa lite på framhoppningen men i övrigt var han väldigt fin att båda rida och hoppa. Inne på banan var han lugn och gjorde sitt jobb perfekt, nu börjar vi få lite feedback på det jobbet som har lagts ner på honom. Efter denna känslan jag fick i söndags så var nog hela familjen överens om att han inte ska säljas ännu om det inte dyker upp något speciellt.
 
Blogginläggen lär bli få nu, kanske ett par korta rallyinlägg någon gång mellan plugget. Ha det!
 
 Elvis när han inte var så många dagar gammal, längtar så tills han ska ridas in och visas. Kanske nya stjärnan?

Små hästar kan också hoppa


Film på älskade Raguza


Glömde Raguza

Jag glömde ju lilla Raguza.
Hon fick faktiskt hoppa några språng igår. De glänsande ögonen och försöken till att "bocka" visade ganska tydligt att hon tyckte att det var roligt, det bästa hon vet :)
Filmbevis kommer!


Uppdatering

Dags att uppdatera lite om igår och idag.

Träningarna i Ronneby började igår så det blev Brunte och Dubben som fick äran att hoppa.
Dubben var otroligt duktig och gjorde de olika övningarna mkt bra och avslappnat. Björne tyckte mkt bra om honom och att han passade mig perfekt, kul att höra. Enda gången bara som han blev rädd och sprang iväg i panik var när jag skulle hoppa grinden då Björne står precis vid hindret. Någon har förmodligen gjort något dumt med honom för detta är verkligen en snäll häst men det försvinner förhoppningsvis snart. Fick en del tips om hur jag ska ändra min ridning på honom, väldigt bra.

Brunte var VÄLDIGT pigg och explosiv under hela passet, nästintill opåverkbar men han tycker att "hoppa, det är livet" och då är det faktiskt okej att busa.
Han hoppade ganska bra men funderade mer på vad han skulle hitta på för bus efter hinderna istället men sista banan kändes han fin och någorlunda kontrollerbar.

Idag eller rättare sagt ikväll/inatt så har vi visat Hisse för en mkt trevlig tjej som har åkt en lång väg kan man säga. Han hoppade ruskigt bra när jag red honom först och även med tjejen, det gick bra så vi får se hur det går :)
Fina fina Hisse!


Film på Brunte från träningen


Film från träningen på Dubben


Björne träning

Idag var det äntligen dags för träningarna att börja, kul att komma igång igen när man känner sig lite ringrostig :)

Det gick bra med både Dubben och Brunte.
Imorgon är det skola och sedan kunder från KIRUNA som ska prova Hisse.
Skriver mer om allt imorgon, Godnatt :)


Dagarna går fort

Tiden går väldigt fort, imorgon är det måndag igen.

Denna veckan har kortfattat bestått av skola, jobb, hästarna och lite mer med hästarna.
Första veckan i skolan och det känns riktigt bra. Har hamnat i en grupp med mkt gulliga och trevliga människor. Det blir säkerligen en del plugg men det ska jag nog klara av.

Klippmaskinen har varit igång en hel del i veckan. Sofie klippte tre hästar själv i torsdags och sedan klippte vi två hästar i fredags så nu är de piggare och snyggare än någonsin.
Skönt för de att bli av med all päls men nu är det alla täckena som ska på istället.

Igår hoppades Dubben och Hisse i ridhuset. Hisse var mkt fin och avslappnad, det är en helt annan häst att sitta på. Nu när det börjar kännas så pass bra så vill jag ju behålla honom?!
Dubben var också fin men är inne i en fas där han ska hitta sin balans och kunna hantera sina fyra ben på rätt sätt så nu är han inte så flaschig men det är precis som det ska vara.

Idag var vi inne med Hisse och Dubben på morgonen idag. Jag red Hisse och han var mkt fin, knapparna kommer fram nu.
Lunchen spenderades på Fåglasång så där gick det åt lite pengar, lika bra nu när man är student och är fattigare än någonsin..
Det blev lite sadelunderlägg både i gelé, mattes correction pad och annat småplock. Längtar efter att få de riktiga sadlarna nu..
Kvällen spenderades med ännu en runda till ridhuset med Brunte och Guza. Det blev överflödigt med öppnor och slutor idag men det behövs på båda dessa hästarna.
Brunte känns mkt fin och mjuk i kroppen men han har energi som heter duga och är lite allmänt ofokuserad men det finns inbyggt i Brunte och kommer finnas kvar i all evighet :)

På torsdag börjar äntligen träningarna igen. Jag har två platser nu iår så både de "gamla" och bebisarna ska kunna hoppa, mkt bra.



Både Dubben och Hisse är nyklippta :)


Duktiga Hisse från dagens hoppning


RSS 2.0