Dubben

I helgen fick Dubben åka på pay and jump på Sporren, nära och bra men också bra att hoppa i ett ridhus som är 80x25 meter också när man har en stor och valpig häst.
Det var lite julklappsinspirerat så första rundan var han lite spänd men felfri. Andra rundan var han ännu finare och även där felfri, duktig kille.
 
Idag fick han åka till Alette och tömköras. Fick beröm för att han har blivit fin i kroppen och att han blivit starkare i hela sig, det gör att man vill jobba på ännu mer :)
 

GOD JUL

Snön har inte kommit ännu vilket både Sofie och jag är glada för då paddocken fungerar bra att rida i fortfarande.
Julkänslan är kanske inte lika stark utan snö men vi samlade ihop alla unghästarna, Raguza, Dubben och Bulan för att försöka få ihop ett kort där både vi och hästarna hade tomteluvor på sig. Det gick över förväntan faktist :)
Önskar alla där ute en riktigt GOD JUL.
 
Från vänster Zippen, Rakel, Elvis, Bulan, Dubben och Raguza.
 

El Qlassico TT


Löshoppning

Idag stod det löshoppning på schemat med Rakel och Elvis.
Rakel hoppar väldigt väl och ser lovande ut. Måste bara lägga sin energi på hoppningen och inte springa runt för mycket så hon blir av med all energi.
 
Elvis är otroligt enkel att löshoppa och lägger sin energi på rätt del. Vi fick inte med alla klippen i filmen men att det finns mkt hoppning i denna häst, är jag ganska så säker på.
Nu ska han bara tas fram långsamt eftersom han är stor, har rätt inställning och är väldigt försiktig så han överhoppar sig en del än så länge. Men spännande är det för framtiden även om han inte blir klar till 3-årstestet.
Film på honom kommer i nästa inlägg.
 
Rakel
 
Elvis
 
Elvis
 
 

Elvis

Idag har fick Elvis följa med upp i paddocken och jobba lite med sadel och träns.
Första gången han longerades och han var super duktig.
Efter att han hade skrittat och travat runt ett par varv så lade jag fram en bom och han är så försiktig och uppmärksam när det kommer saker framför honom, hoppas att det håller i sig när det blir dags för uppsutten hoppning :)







Prinsen är såld

Det har hänt en hel del i stallet sedan den förra uppdateringen.
I torsdags hämtades Hisse av lastbil för att åka vidare mot Holland och Erika Lickhammer i den ordentliga stormen.
Det är första gången jag är med när en häst åker från stallet eftersom jag alltid är ganska blödig när det gäller sånt men han gick rakt upp på lastbilen bredvid en annan häst, sedan åkte han iväg så jag hann nog inte reflektera så mycket över situationen.
Efter att Brunte dog så har jag ändå haft "halva Brunte" kvar i Hisse men nu är inte han heller kvar i stallet så det känns väldigt tomt men samtidigt riktigt bra,  en förvirrande känsla helt enkelt.
Jag fick meddelande om att han var uppstallad i både Sverige och Danmark pga att stormen ställde till det en del med alla broar.
Idag fick jag meddelande om att han äntligen har kommit fram till Erikas stall och mår bra.
Ska bli så spännande att se vad det blir av honom i framtiden och bättre möjligheter att bli kunna bli bra kan han knappast få.
 
Jag har alltid haft uppfattningen om att exportera hästar, är väldigt komplicerat men måste säga att detta är en av de smidigaste affärerna vi har gjort så det kanske inte är så dumt ändå.
 
I stallet är det nu en tom box, och det kan jag inte minnas att vi har haft på många år.
Vi får väl se om den ska vara tom eller om den ska fyllas upp med en annan häst. 
 
Dubben var på pay and jump förra helgen och gjorde två felfria och stabila rundor. Skönt att han har blivit så avslappnad även när han är på andra platser, han vet precis vad som ska göras när vi kommer in på framhoppningen. 
Jag har gjort bettbyte från ett tredelat till ett tredelat gagg med två tyglar och han tog det på helt rätt sätt och jag kunde både få mer tryck i galoppen och även reglera den på distanserna bättre än tidigare så det kan nog bli bra med lite mer styrka i hans kropp.
 
Förhoppningarna om att kunna rida ute någon vecka till verkar ha brustit.. Snön har kommit och det har varit ganska kallt i samband med stormen. Är väl dags att komma tillbaka till verkligheten och börja köra till ridhuset.
 
Redo för den långa resan 
 
Lastbilen
 
Ett sista farväl till prinsen
 
Hej då Hisse :)

RSS 2.0