Vilken upplevelse

Vilken otrolig vecka vi fick uppleva i Aachen! 
VM i Normandie förra året var fantastiskt att vara med om men Aachen är något alla borde åka till. 

Framridning/framhoppning var precis bredvid ett lyxigt tält där man kunde sitta bekvämt för att äta och dricka. Intressant att se hur ryttarna trimmar sina hästar. Genomgående var att hästarna gick avslappnat i låg och rund form, inget dragande eller hårt och inspänt. 







Vi bodde på ett mysigt och väldigt personligt hotell i Epen (Holland) och hade ca 1.2 mil till Aachen. 
Dagarna under Aachenveckan var fullspäckad med hoppningar utöver lag/individuella EM hoppningen. Det var bland annat ett flertalet 150-155 hoppningar där svenska reserven knep en otroligt bra tredjeplats i en kvällsklass samt 140-145 hoppningar för 7 och 8-åriga hästar. Alltid roligt att se ryttarnas kommande stjärnor. 
Charlotte imponerade 


Sverige hade tyvärr lite för mycket fel för några medaljchanser men det är bara att lyfta av hatten för Holland. Det luktade guld tidigt i kvalen, så häftigt att se! Spännande hoppningar där en del av de självklara ekipagen fick oväntade nerslag eller tidsfel som sätter allt på spel. 
Holland firades ordentligt efter att ha vunnit lagguldet. 








Maten på restaurangerna var inget att klaga på heller. Farligt goda efterrätter dessutom. 



Med andra ord var det en fantastiskt rolig resa tillsammans med familjen Kjellson och Fransson 😄.


Aachen dag 1

Igår flög vi från Växjö 16.15 till Düsseldorf där planet landade 17.30 och vi var på hotellet vid 20, smidigare än så kan det knappast bli? 

Idag inledde vi dagen med en långfrukost för att sedan åka in till Aachen och tjuvkika runt dagen innan de stora tävlingarna börjar. 

Vi gick till en nybyggd arena där det var 4-åriga ston som gick motsvarande Sveriges kvalitetstävlan vilket var intressant att se hur de bedömdes med poäng. Några av de stack ut från mängden men med kritiska ögon konstaterade vi att det inte alltid blir en "10-10" trots att stamtavlan talar för det.
Den som stack ut främst var e. Canstakko x Casall x Contender som visade väldigt fina kvalitéer. 

I denna hallen var det även 3-åriga dressyrstammade ston. Helt otroligt att de var så opåverkade av denna miljön och avslappnande med testryttare. 


 Efter denna klassen gick vi vidare runt det enorma området där proffsen trimmade på alla banor, vilket alltid är väldigt intressant att se.


 





Lite senare på eftermiddagen var ryttarna välkomna in på den stora arenan för att känna på banan, 90 dyrbara sekunder var tillåtet att utnyttja.
Många fina hästar och skickliga ryttare såklart. Det fanns även ett par ekipage som man efter deras runda idag funderar på hur de ska ta sig runt de stora banorna denna veckan, kanske de blommar ut vem vet. 





Slutar aldrig förvåna

Dessa två 4-åringar (Elvis och Bulan) slutar aldrig att förvåna. 

Idag åkte vi till Tingsryd för att hoppa två 1m och när jag gick banan fick jag känslan av att det skulle bli svårare än de tidigare tävlingarna med tanke på att det är en hel del att titta på och lite spektakulära hinder. 

Bulan var gjorde en kanonfin felfri runda i första. I andra rev hon näst sista hindret men kändes lika fin även i denna klass så har inget alls att klaga på, det rivet får hon lära sig av helt enkelt. 

Elvis kändes mjuk och väldigt fin på framhoppningen. Det höll även i sig inne på banan där han var felfri och hoppade relativt jämna och fina språng i båda klasserna. Så roligt att han utvecklas som han gör och att tömkörningen hos Alette gör stora skillnader i både ridningen och hoppningen. Vilken guldklimp ❤️

Ser fram emot kvalitén i Tingsryd som går 6 september. Nästa vecka blir en lugn uppladdningsvecka eftersom vi åker till Aachen på måndag. Ska bli fantastiskt och otroligt inspirerande att komma dit. 

Nöjd Elvis travar mot utgången efter en felfri runda. 




Bulan på banan 


Bulan i mål med en felfri runda. 


Kan det bli roligare?

Uppstigning kl 05.50 för en morgontrött människa som jag egentligen är, stör mig faktist inte ett dugg när det är dags för tävling. 
När det sedan känns så bra på tävlingen så går resan hem otroligt enkelt. 

Bulan startade tidigt på 95 och det var lite rörigt just på morgonen men hon gjorde en jättefin liten runda med ett pet. 
I andra rundan fick hon ett ner och blev lite rädd för funktionärer som stod vid hindret så hon sprang förbi. I övrigt skötte hon sig utmärkt. 

Elvis fick en lite längre framridning vilket passar honom bra då han hinner landa lite. Väldigt fin på framhoppningen och sprången blir jämnare och jämnare, även om det är en bit kvar tills sprången blir som man vill ha de. 
Han var felfri i både 95 och 1m, kändes väldigt avslappnad och ridbar i båda rundorna. Något tröttare i andra klassen då han startade sist i första klassen och nästan först i andra men har inget alls att klaga på. 
Härnäst väntas tävling på fredag i Tingsryd för båda sedan har de en lite lugnare vecka under tiden vi är på EM och därefter fullt trim igen inför kvalitén. 

Snart är det dags att ta hem 3-åriga Zippen för vidare ridning och inhoppning, ska bli väldigt spännande. 

Elvis nöjd efter framhoppningen och redo för att gå in på banan. 


Kungen igen 


Mycket klapp och godis efter rundorna.


Lycka

Lyckan när unghästarna utvecklas är svårslagen. Det kan vara att 3-åringarna nu rids i alla gångarterna okomplicerat eller att 4-åringarna hoppar bättre och bättre för varje vecka. 

3-åriga Sir Oldenburg killen lär sig fort och rids i alla tre gångarterna, väldigt bra inställning. Nu ska vi introducera lite cavaletti för honom också. 

Idag var det dags för lite gymnastikhoppning. Dels var det en "5 och en halva", en linje med 5 räcken på rad med ett galoppsprång mellan varje som är ganska krävande samt en vanlig linje med ett räcke och tre galoppsprång fram till en oxer. Bulan var först ut och hoppade kanonfint hela passet, väldigt kul att hon kan utvecklas så bra även i hoppningen trots att det bara är dressyr så långt man kan se i hennes stam. Snart så får Sofie inte tillbaka henne om hon fortsätter med denna utvecklingen. 

Elvis både känner och ser man att han är född till att bli hopphäst. Blir stundtals lite het på gröten men hoppningen blir bättre och bättre hela tiden, han ska bara stärka upp sin kropp med tiden. Känns toppen! 
På lördag blir det tävling i Perstorp för 4-åringarna! 

Bulan 


Elvis 

Elvis igen 


RSS 2.0