Mycket på en gång

I onsdags började skolan med en mjukstart som tur väl var. Det ska bli skönt att få in rutinerna igen ändå.
Schemat var riktigt dåligt med dagar från 8-16 varje dag nästan. Skönt att praktiken börjar vecka 36-41.
I fredags bokade vi solresa till Playa del Ingles i Gran Canaria. Ska bli så otroligt skönt att åka iväg som förra året.
Vi borde ta det lite lugnare än sist dock, men det är svårt när Olsson är med.
Igår rullade bilen mot Gärds och deras fina banor. Fredrik Malm var banbyggare och det tycker vi om.
Brunte var nolla och 7e placerad i 120, han var fin men lite stark. I 130 var han kanonfin och hoppade även vattengrav för första gången men det sa han inte så mycket om. Det blev en felfri runda och 14e placerad.
Film från 130: http://www.youtube.com/watch?v=Y3ubam8AXl4
Nu är det en hel vecka med skola som väntar...
// Louise

Fantastiska häst

Undra om jag någonsin får en sådan underbar häst som Brunte igen? Det är mycket tveksamt.

Det blev V-plast i Tingsryd denna helgen istället för Älmhult och tur var kanske det då banorna hade varit konstigt gjorda. Airosto har aldrig varit min favorit då han har ställt till det onödigt för ryttarna.
Thomas Lenartsson gjorde mycket bra banor i Tingsryd i alla fall.
Brunte gick 120 på fredagen och han hoppade felfritt och jättefint men jag styrde på fel hinder, klant!
På söndagen gick han felfritt i 120 och hoppade bra, blev 8a i 120. I 130 hade vi ett ner pga ryttarmiss men han var skitfin.
Jag har lyckats sälja den vita fina d-ponnyn i torsdags till Anna, så den kom inte så långt ändå.
Jennys ponnyer hämtades i torsdags för vaccinering och de kommer ikväll igen och ridas för att sedan säljas.
Det har varit några och provat Curre idag och han skötte sig lysande. Otroligt snäll och bara hoppar även om han inte är så rutinerad.
I onsdags var vi hos Jana och löshoppade Solveig. Fasen vad hon hoppar, hoppas att hon hoppar likadant på 3-årstestet så ska det nog kunna bli en del poäng.
// Louise
V-plast 120
V-plast 130
V-plast 130

Dålig uppdatering

Har inte ens uppdaterat om hur det gick i Falsterbo, inte bra.

Vi hade i alla fall en underbar vecka i Falsterbo. Det är verkligen årets höjdpunkt med alla underbara hästar och människor!
Första helgen var det tävling som gällde, på dressyrbanan. Det regnade på lördagen men underlaget var bra ändå och banan var bra och några linjer som gjorde det lite svårare men annars ganska enkel. Cornelia kändes fin på framhoppningen men kanske lite låg, vilket hon inte brukar vara. Väl inne på banan så blev hon lite spänd och var fortfarande lite låg men var nolla i grunden. I omhoppningen rev hon in i kombinationen vilket var ganska onödigt sedan red jag av henne lite väl bra på sista hindret så det föll.
På söndagen var vädret bättre och banorna svårare, det fanns inte en enda oxer som inte var på maxhöjd och inte var parallell, linjerna var också svårare än gårdagen men det är ju lite meningen också. På framhoppningen var hon perfekt och inne på banan var hon jättefin men fick ett tråkigt riv på hinder nummer tre, fast jag kan inte vara annat än nöjd. Det var riktigt roligt att få rida där och det vill jag göra nästa år också, men kanske med en unghäst?
Resten av veckan bestod av lite jobb och framförallt fest. Förstår inte att jag och Anni orkade med alla dessa nätter och samtidigt jobba med detta galna hemvärnetgäng med uppställning varje morgon och kväll haha. Nu är det bara ett år kvar att vänta men lite kortare till GHS, tur är väl det.

Det har också kommit några ponnyer som såsmåningom ska säljas. Två ridna 5-åringar och en oinriden 4-åring. Samtliga ser riktigt trevliga ut och de sköter sig bra. Har haft de i tre veckor nu.

Vi har för mycket hästar just nu, det kommer inte få plats i stallet till hösten/vintern har vi insett haha. Blir till att sälja ponnyerna iaf. 

Det blev en genomblöt dag i fredags på Karlskronatävlingarna 29-31 juli. Jag red 120 med ett ner i omhoppningen på Brunte och fick tom tidsfel för att  jag red för sakta men stackars Brunte sjönk ner i all den lera som var inne på banan. Lördagen blev inomhus istället som dock visade sig vara halt så det var många som gick omkull tyvärr. Brunte var dubbelnolla och 7a i 120 samt ett ner i 130 men bra rundor och fint flyt så jag kan inte annat än vara nöjd.

Till helgen blir det Kalmar som hjulen rullar mot. 120 och 125 blir det med båda hästarna.

// Louise



Mercury. Valack född 2006 e. Rodlease Dancing Gold-Gullabos Herkules. Tävlad LC. Till salu!



SB Hannibal Breeze. Valack född 2009 e. Vita Nova´s Hannassie-Tammer Fors xx. Bror massor av placeringar i Msv B hoppning som 7-åring, bland annat 4:a i ungponny SM för 7-åringar. Till salu!



Valack född 2008 e. Dirco Hästak-Camaro M. 8-9 på 3-årstestet och hoppdiplom, inriden. Till salu!



Dilba. Sto född 2008 e. Dirco Hästak-Fantomen II RW. Riden i skritt och trav. Modern Msv B hoppning. Hoppar inte som en vanlig ponny gör. Till salu!




RSS 2.0