Unghäst-VM och Zangersheide i bilder

Dagarna går fort när man har roligt och nu är vi åter hemma igen efter fantastiska dagar i Lanaken. 
Att det var maffigt och otroligt fina hästar på plats är svårt att missa när man har sett bilder från tidigare år men att vara på plats är något helt annat. 
 
Vi har sett både B-finaler (consolation) och A-finaler på 5,6 och 7-åringarna, fölauktion, hingsthoppningen Sires of the world och premiering av hingstar vid uppsutten hoppning. 
 
Fölauktionen delades upp på två dagar med 35 föl varje kväll. Första kvällen såldes samtliga på knappt två timmar för totalt drygt 7 miljoner. Andra kvällen var publiken lite mer svårflörtad men väldigt fina och välstammade föl som man gärna hade haft i stallet. 
 
Väldigt häftigt att se så mycket unga avkommor med sådan kvalité efter hingstar med guldkantad härstamning. Diamant de Semilly, Nabab de Reve, Stakkato, Carthago, Cassini, Quidam de Revel, Clinton, Heartbreaker, Kannan osv som fanns med överallt i stammarna bland de deltagande hästarna i startlistorna. 
 
Vi bodde på ett enkelt hotell som låg i Maastricht, cirka 10 min bort från tävlingarna med bil. 
Inne på området så välkomnas man med en stor entré som går rakt in mellan de tre olika arenorna Ramiro Z, Ratina Z och Almé Z. Det är ingen inträdesavgift utan alla har fri tillgång till mässan, arenorna och framhoppningarna. 
Mångmiljonslastbilar och stallar så långt ögat kan nå utanför arenorna. De permanenta stallarna i tegel med enorm takhöjd där Zangersheides egna hästar står går inte heller att missa. 
 
Ingång till mässan. 
Ingången.
Väldigt fint och soligt väder.
Vi satt mestadels i byggnaden där man såg två arenor och en framhoppning samtidigt. 
 
Ingången till stora arenan. 
 
 
 
 
Underbar miljö runt anläggningen. 
 
Ett av de permanenta stallarna i tegel.
 
De vackra stallarna i tegel. 
 
Fantastiska hingsten Dominator 2000 Z e. Diamant de Semilly x Casssini I som ger gåshud med sina språng och avstamp.
En del ryttare tog helikopter till tävlingen.
 
Mycket god mat på restaurang i Maastricht.
 
Hotellfrukosten är svårslagen.
 
Vinnaren i 7-årsfinalen e. Toulon x Cassini I med samma mamma som Winningmood.

Går på moln

Elvis fortsätter att leverera nollrundor gång på gång, helt fantastisk häst. 
I lördags var på på Ronnebys fantastiska tävling där han var felfri i både 110 och 120, även väldigt avspänd vilket har varit det svåra när vi är inne på banan. 
 
Igår var vi i Flyinge på kvällshoppning för att kolla läget inför Breeders. Han levererade även här felfria rundor i både 110 och 120 med en av den bästa känslan någonsin hittills med Elvis. Så härligt 😊 Jack russel valpen Cnut fick även följa med till Flyinge och tog hela vistelsen med ro, underbar och enkel valp som letar efter ett nytt hem nu då han är leveransklar.
 
Dräktiga 3-åringen Ninja som sköter sig helt okomplicerat fick skritta och trava lite lös senaste gången som då var tredje gången jag sitter på henne. Vilket underbart temperament på denna häst. 
 
På fredag åker jag och Matilda till unghäst-VM i Belgien för att heja på team Hästak. Ska bli otroligt spännande att åka dit och se alla fina unghästar 😃.
 
Elvis i Flyinge
 
Elvis i Flyinge
 
3-åringen Ninja som sköter sig exemplariskt 
 
Jack russel valpen Cnut på tävling
 

RSS 2.0