Bilder och rapport om dagen

Idag har vi varit i Yxnarum på pay and jump.

Hislop gick 90 och 1m. I 90 var han riktigt jäkla fin och avslappnad med toppen bra språng, felfritt. I 1m var han också mycket fin men lite tröttare så han tryckte inte till riktigt på en oxer så ett riv. Är glad att han var så lugn och avslappnad, nu får han lite vila från tävlingarna.

Annis fina Akleja (e. Akribori) som tycker att bommarna är grymt läskiga men efter en spänd förstarunda  så gör hon en mkt bra andra runda relativt avslappnat.

Hos Alettes Don Comprendo (e. Don Charly) så var gas, broms, höger eller vänster ur funktion första rundan men andra släppte det och han hoppade runt utan problem.

Efter att vi hade kommit hem så kom det en ny liten häst, och nej vi har inte köpt en till! Det är ett 2-årigt sto e. Cuper-Kaliber som ser mkt fin ut. Den ska bara hanteras och bli insutten här, spännande.

 

 

 


Bloggtorka - men en bra anledning till det

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev sist, dels för att det inte har hänt så speciellt mycket och dels för att min iphone är på lagning/ska köpa en ny.
 
Jag började jobba den 18e juni och har dryga 8 veckor sommarjobb att se fram emot så lite pengar blir det, härligt :)
Hästarna har som sagt tävlingsvila fram tills ca mitten på juli och de har gått relativt lugna pass men nu är de påväg upp i det riktiga flåset igen.
Hislop var på Sporrens lokala tävling i lördags där han gick 1m och 105 cm.
Tävlingsbanan ligger precis intill vägen och med lite titthinder på banan så blev Hislop spänd väl inne på banan, sedan skulle jag hoppa direkt när jag kom in så hann inte kika på alla saker där inne. Han tittade på allt annat än första hindret så det sprang han förbi sedan hoppade han bra men spänt resten av banan med ett riv på sista hindret.
I 105 var han betydligt mer avspänd. Han rev ett plankhinder i mitten på banan men han hoppade riktigt bra och luftigt så det var ett positivt avslut. Nu till helgen ska han gå 90 och 1m på Yxnarum grand prix, eller nej jag menar pay and jump. Ska också hoppa Alettes dressagehäst och Annis dressagehäst, kan bli spännande!
 
Det börjar närma sig FALSTERBO HORSE SHOW, defintivt årets bästa vecka! Tack vare fantastiska arbetskamrater så har jag ledigt måndag-söndag så jag ska njuta framförallt av att se de otroligt fina unghästarna, men också såklart de hästarna och ryttarna som är på toppen.
Kommer bli galet grymt :)
 

Bilder och rapport från Mörrum

Nu är vi hemmma från dagens tävlingar i Mörrum.
120 som var en A:0 var väldigt enkel så det blev många nollor och snabba tider.
Brunte kändes lite trött på framhoppningen men hoppade jättebra inne på banan och gjorde en felfri runda.
Han skulle gått 130 också men eftersom han hoppade toppen i 120 så strök vi honom.

Cornelia var nolla och placerad i 120, hoppade jättefint både på framhoppning och på banan.
I 130 var hon låg och rullade ner tre bommar. Det var en tuff och stor 130 bana med bla oxer-oxer kombination i uppförsbacke så det behövdes lite galopp för att komma över hinderna.

Nu får dessa hästarna en välförtjänt vila från tävlingarna. Nästa tävling ser ut att bli Frosta.




Hislop innan första klassen



Hislop 1m


Hislop framhoppning



Brunte



Bästa Brunte

Älskade Hislop

Idag var det lokal hoppning i Mörrum och första gången Hislop var på tävling.

Vilken go liten häst han är alltså. Han bara går in och hoppar både lugnt och avslappnat på framhoppningen där det är fullt av unghästar som springer på olika håll.
Inne på banan är han mer vaken men riktigt duktig och hoppar alla hinderna.
Han gick 90 och 1m och var nolla i båda två. Som ni ser på filmen så fryser han till och travhoppar sista hindret men annars var han verkligen klockren i båda klasserna.
Trodde faktist inte att han skulle vara så lugn och hoppa som om han aldrig gjort annat men det är ju positivt :)

Det kommer lite bilder från tävlingen idag i nästa inlägg, imorgon är det Cornelia och Brunte som ska tävla.


Hislop Preem debut


Bildbomb från Gärds



Cornelia 120



Cornelia 120



Brunte 130



Brunte 120



Ett trött Brunte fick godis av pappa efter 130 där han var den enda som var dubbelnolla i klassen



Cornelia fick gå in på prisutdelning och ta emot både hennes egna pris och Bruntes pris

Gärds

Idag rullade bilen till Gärds med Cornelia och Brunte. Raguza fick stanna hemma pga. att denna andra bilen inte fungerar som den ska så då drabbades stackars Raguza, dags för lastbil? Ja!

Cornelia har ju inte tävlat sedan Henriksdal pga hovböld så hon var riktigt jäkla pigg idag att hon nästan bockade av mig på framridningen. Hon hade en superrunda i 120 men rullade ner utsprånget i kombinationen även om hon kom fint in, så det var lite onödigt.
I 130 var hon riktigt fin men rullar även där ner en bom i kombinationen trots att hon kom perfekt in men hon slutade ändå på en tredje plats.
Det är de där "fina" lägena som hon oftast hoppar för lågt över hindret på och rullar då istället ner bommen.

Brunte var också pigg och låg på lite väl mycket i 120 men han hoppade suveränt fram till kombinationen där det blir lite snett in för att han blir så stark och taggad så jag tar om den igen och han avslutar med riktigt fina språng resten av banan.
I 130 var han lite lugnare och hoppade riktigt fint. Vi var enda dubbelnollan och vann klassen så det var roligt :)
Det var väldigt svåra och knepiga banor med stora och breda oxrar (samtliga var riktigt parallella) så det var ganska tufft.

Bilder från idag kommer i nästa inlägg :)


Duktig Hippe

Idag rullade bilen till Mörrum på pay and jump.
En stor dag för Hislop då det var hans tävlingsdebut och dessutom har han bara varit hemifrån två gånger innan så jag förberedde mig på att få tugga lite grus idag, men icke.

Han var lite spänd precis när han kom ut men sedan var han coollugn och hoppade bra och avslappnat på framhoppningen i och även inne på banan. Han gjorde två nollrundor kanonbra :)

Hoppade även Alettes dressyrhäst Don Comprendo och där var det lite tveksamheter om han verkligen skulle hoppa, servostyrningen försvann och han gjorde lite passage på banan men hoppade runt två rundor utan stopp så inte så tokigt ändå när han bara har varit ute på en dressyrtävling som var inomhus.

Imorgon åker Cornelia och Brunte till Gärds :)


Det är nära nu

Ja det är inte långt till studenten nu och jag är ledig nästan varje dag nu fram tills den 14e när det är dags att lämna gymnasiet för alltid.
Dock känns det inte som att jag är ledig eftersom det är ganska mycket att fundera på med studenten, det med hästarna och allt annat också.

Det är ju Hislop, Rufus, Brunte, Cornelia och Raguza som rids just nu så det är lite att göra när det bara är jag som rider hästarna.
Sofie har varit borta sedan i måndags och kommer hem på torsdag så då är det ännu mer för mig att göra, och dessutom vara helt själv i stallet är jag inte van vid heller haha.

På lördag gör Hislop sin tävlingsdebut i mörrum, ska bli spännande att se vad han säger om det.
På söndag ska Raguza, Brunte och Cornelia åka till gärds.

Ska bli riktigt roligt till helgen. Det värsta är bara att 4 hästar ska broddas, det är inte roligt för ryggen...

Skickar med några bilder på Hislop nedan, dock av väldigt dålig kvalité.












RSS 2.0