De yngre förmågorna får uppmärksamhet

Det börjar bli dags för att de yngre stjärnorna ska påbörja inridning.

Min franska prins som fortfarande är hingst men håller sig än så länge på mattan. Han har fått känna på träns och tömkörningsgjorden. Han är 2.5 nu så tanken är att han ska bli insutten åtminstone innan vintern.

Sedan har vi den andra 2.5-årshingsten Zixten som har varit på selektering på Tullstorp inför auktion som går under Breedersveckan i oktober. Han visade upp sig mycket fint så vi får se om det var en sådan häst de sökte till auktionen.

Sist men inte minst så är det den 3-åriga belgiska flickan Ninja som också är påbörjad inridning med träns, tömkörningsgjord och longering som hon gör mycket bra.

 
Fransmannen
 
Fransmannen
 
Zixten
 
Zixten 
 
Zixten på selekteringen
 
Ninja 
 

Full pott hos veterinären

Idag blev det en heldag hos veterinären med tre hästar. 
Först ut var min belgiska underbara Ninja (e. I'm Special de Muze x Quite Capitol) som skulle dräktighetskollas på 90-dygn där vi tydligt kunde se "Kannan-fostret". 
Raguza var näst ut och även hon visade sig vara fortsatt dräktig med Kannatol så nu håller vi tummarna för att det kommer ut två friska föl i april. 
 
Sist ut var 2-årshingsten Zixten (e. BH Zack - Don Primero) som idag röntgades med mycket fina och rena bilder. En ovanligt bra dag hos veterinären helt enkelt 😊.
 
 
 
 

Dags för uppdatering

Det var ett bra tag sedan det senaste blogginlägget skickades in här.

Vi börjar med tre de små underbara jack russel valparna som Bitza fick under Falsterboveckan. De har nu hunnit bli fem veckor gamla och nu är det verkligen slut på friden 😉.

Elvis har gjort comeback efter en ofrivillig vila. Han gick 110-120 i Karlskrona där ett rosa hinder var mycket läskigt enligt Elvis så där sprang han förbi två gånger men i övrigt felfri på hinder. I 120 var han lite mer avspänd och levererade en felfri runda och därmed klar för BREEDERS i höst 😃 Ganska imponerande att en så stor häst sätter nollor i samtliga tre 120-klasser som han har startat. Nu ska vi hårdtrimma markarbete och ut på tävlingar så han får mer rutin.

 

 Crille och Cnut
 
Charlie, Cnut och Crille.
 
Kungen var nöjd efter en felfri runda. 

RSS 2.0