Galna hästar

I fredags åkte Sofie och jag upp till Stockholm och stannade kvar till söndag eftermiddag.
Det var både glada känslor och mindre glada känslor när vi åkte hem igen men så är livet...
Det blev alltså ingen pay and jump i Ronneby tyvärr.

 Idag fick Cornelia massage för andra gången av Marianne och det såg fint ut. Brunte och Ernst körde vi till ridhuset med.
Pappa ringde mig ett antal gånger idag under förmiddagen utan att jag svarade (som vanligt), men fick reda på att han hade ringt och skulle varna mig för att inte hoppa upp direkt på Brunte utan lina lite innan och trots att jag är blond så hade jag också tänkt ut det men pappa trodde nog inte det.
Är glad att jag inte satt på honom till en början för det hade jag inte klarat många sekunder och tom. snälla lugna Ernst var likadan i linan haha.
Brunte gick ett lugnt pass med lite öppna i början och tempoväxlingar på spåret och sen i låg form på rakt spår innanför spåret. Han blev ganska svettig men skulle kunna gå många många timmar till, blir verkligen aldrig trött oavsett om det är 20 minus eller 30 plusgrader. Ernst som Sofie red lite hade till stor del gjort av med sin energi i linan så precis som det är med bebisar så fanns det lixom ingen extraväxel så fick bara gå lite lätt.

 Till helgen blir det pay and jump i Olofström med Raguza, Ernst och Cornelia. Brunte går träning istället på Måndag. Klättrar på väggarna nu, vill verkligen ut på tävlingarna NU.



För er som inte har sett min lilla bebis så här är lilla Bitza, eller som hon egentligen heter Goldsand´s Bubble Of Joy.

Hoppning

Igår var det dags för alla 4 hästarna att hoppa. De skötte sig kanon allihop och va jäkligt pigga och glada. Raguza fick ett "ryck " när vi nästan var klara och sprang baklänges på andra hållet, typiskt dressyrhästar..

Videoblogg

Det känns som att min blogg har blivit till en videoblogg numera, men det är väl roligt? Dagarna går och det är mycket som händer i huvudet just nu så har inte riktigt hunnit med att skriva något. Filmen nedan är från förra helgen där Raguza fick hoppa lite. Det kändes bra, hon har sin egna stil i hoppningen men tryck finns det i henne och hon bangar inte för något. Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset. Snacka om att han var värd det, punkt slut. Som ni kanske har sett på facbook så har jag skaffat hund. Helt underbart go liten Bitza. Är så jäkla glad över att jag köpte henne. Hoppas att hon vill bli min lilla stallhund i framtiden. Denna helgen ska alla 4 hästarna hoppas och det kommer troligtvis bli film så bli inte förvånad om det kommer upp en massa filmer här efter helgen. Vi har också anmält oss till årets första tävling, Osby med Brunte, Cornelia och Raguza. Samtliga går 110-120 om allt är går som det är tänkt. Har också anmält Ernst, Cornelia och Raguza till Pay and Jump i Ronneby i slutet på januari. Längtar grymt mycket tills tävlingarna är igång igen, ser verkligen fram emot detta året!

Raguza


Hoppning

Idag blev det hoppning i ridhuset med 4 hästar. Först åkte vi iväg med Ernst och Cornelia. Vi satte upp en 5 och en halva, alltså en travbom innan krysset och sedan 5 och en halv meter till en oxer. Det innebär att man ska trava in i den även om Brunte trotsade det alternativet ett par gånger. Ernst var jätteduktig och började kvicka sig i benen när det blev lite trångt, dock hoppar han inte speciellt flaschigt och stort ännu men det kommer. Cornelia tyckte det var jäkligt kul och busade mer än att fokusera sig och hoppa riktigt på hindret men det är perfekt, kul ska det vara! Sedan åkte vi först in med Brunte som jag red fram under tiden som Sofie hämtade Raguza. Brunte var väldigt fin både på marken och i hoppningen trots att han brukar gå på pelhambettet när jag hoppar men idag hade jag det vanliga tredelade bettet. Längtar tills jag kan ha det även på tävling men just nu är det för tungt att hålla emot i slutet av banan. Raguza som jag inte har ridit på sedan 2009 tror jag kändes väldigt mycket bättre än sist, märks att Sofie har jobbat på bjudningen. Hon blev helt överlycklig när hon fick syn på hinderna och bockade haha. Det var jävligt kul att rida henne igen trots att hon är svår, det kan jag inte sticka under stolen med. Skola imorgon men skönt att det är projektvecka vilket innebär att vi knappt behöver vara i skolan :) Här kommer film på några språng på alla hästarna.

Söndag igen

Idag har man gjort lite vettiga saker iaf.
På morgonen red jag finaste Brunte. Det blev lite extra galopparbete med lite bommar och han var riktigt fin.

Sedan gjorde vi färdigt stallet innan det blev en färd med Cornelia och Ernst till ridhuset för lite hoppning och bommar.
Han var riktigt duktig men han behöver bli kvickare i benen annars är hans inställning till hinder 100 %.

Precis när vi var färdiga i ridhuset så ringer Alette och undrar om jag kan komma och hoppa hennes dressagehäst Donne.
Sagt och gjort så körde vi till Alette efter att ha kört hem hästarna, det var ingen dålig känsla att sitta på honom kan jag säga. Endast riden i 4 månader och mycket fint riden. I hoppningen var han inte heller så tokig kan jag säga, hoppade nästan mig ur sadeln och sedan lite bock och bus efteråt men någorlunda kontrollerbar haha :)

Väl hemma så var det till att rengöra transporten och ta in de andra hästarna så nu är denna dagen nästan slut.

Dagens inlägg avslutas med en bild på stora kamel-Elvis :)


2012

Jaha då har vi kommit en liten bit in på det nya året :)

Nyårsfirandet i Helsingborg blev riktigt lyckat :)
Jag lyckades dock tappa den lappen man får när man har hängt in jackan i gaderoben så när Tempel stängde och jag gick upp till gaderoben för att hämta min jacka så har någon fattig stackare hittat min lapp och tagit ut min jacka haha. Som tur väl var så hade jag vara nyckeln till hotellet, busskort och hörlurarna i fickorna vad jag vet.
Dagen efter när vi sitter på tågstationen så ringer det något okänt nummer som säger att de har hittat min jacka.
Vi får väl se om jag får hem den.
Trötta var vi efter att ha sovit typ en timme men efter att ha ätit en god pizza i Lund så gick hemresan lättare.

Idag skulle man varit i Helsingborg efter Rolf-Göran har clinic men man får väl skylla sig själv när biljetterna blev slutsålda så snabbt.
Ska bli riktigt kul att se Ludger Beerbaums clinic i Göteborg iaf.

// Louise


RSS 2.0