Uppdatering

Tiden rinner iväg och våren bjuder just nu på en blandning mellan 19 grader varmt och minusgrader med snö..

I tisdags hade jag arbetstid till 15.30 och Raguza skulle hämtas på Flyinge kl 17.00 då hon var klar att åka hem. Dock dök inte kvällspersonalen upp och jag tog ett kvällspass också, lätt salongsberusad kände man sig på väg ut från avdelningen 22.30... 

Igår välkomnades ett inridningsprojekt. Ädelt sto efter Heartbeat x Landaris där modern har gått 150. 
Idag fick det bli lite löshoppning för första gången och det såg mycket bra ut, spänstig och mjuk. Kul att jobba med! 

Nästa vecka kommer min nya häst från Belgien, kan knappt bärga mig!

Senaste tävlingen för stjärnorna Bulan och Elvis var i Hässleholm. Elvis levererade nollor i både 110 och 120, därmed sitt andra kval till Breeders. Bulan stannade på en grind x2 i 110 men i övrigt mycket fin. I 120 skulle piloten varit mer skärpt och ridit på det som var bestämt så två riv blev resultatet men mycket nöjd med hennes prestation. 

Nya 3-åringen efter Heartbeat

Bästa Elvis




Film Axima 120


Film El Qlassico TT 120


Ett steg närmre Breeders

Idag var det dags för tävling i blåsiga men soliga Laholm.
Elvis var först ut som gjorde en bra men lite spänd runda i 110, ett pet som inte var några konstigheter med. 
Inför 120 var det oerhört stökigt på framhoppningen vilket Elvis påverkas av och blir därmed ofokuserad på det piloten ber om. Men väl inne på banan så är han helt på det klara om vad som ska göras på den lite tekniska banan. Jag kunde varit kallare in i kombinationen då han kommer stort in och är en stor häst så det blir väldigt kort ut men han är kvick upp. Felfri runda och därmed första nollan till Breeders 😄 
Bulan var superfin och avslappnad i 110 med ett pet. I 120 gör hon en oerhört fin runda med massor av språng, precis en sådan runda där hon förtjänar att få en nolla i protokollet. Helt plötsligt är 18.20 meter inte så långt när man får utomhusgaloppen installerad så där kom det onödiga rivet. Men jag kan inte vara annat än supernöjd med superbulan även om hon skulle haft sin nolla idag 😊.

Bästa kungen! 


Bulan har god marginal till bommarna!

Försäljning, fölplanering och tävling

Det är på tiden att jag uppdaterar här på bloggen med tanke på att det har hänt lite saker sedan förra inlägget. 

Zippen, underbara och vänliga Zippen lämnade gården i torsdags och nya äventyr väntar för honom. Ska bli väldigt spännande att se hur han utvecklas i framtiden. 

I fredags körde vi ner Raguza till Flyinge seminstation då vi äntligen har kommit fram till vilket hingstval det blir. Den nygodkända Kannatol e. Kannan x Stakkatol x Chacco Blue x Baloubet du Rouet blir det. 
Förutom att han är en ädel och elegant hingst, har väldigt attraktiva hingstar i sin stam så har han även starkt möderne med framgångsrika hästar i svår hoppning även där. Nu håller vi tummarna för att det blir föl nästa år. 

Idag åkte vi till Värmamo med Elvis och Bulan för lite tävling. 
Elvis hoppade STOORA språng i 105 så jag hade behövt ha säkerhetsbälte i sadeln men felfritt var det. I 115 satte jag upp lite mer tempo och sprången blev superfina hela banan runt och han hoppade felfritt även här. Fantastiska häst, vad man blir bortskämd med dessa felfria rundor! 
Bulan gjorde en riktigt bra runda i 105 med ett pet, inga konstigheter alls. I 115 var hon också väldigt fin. Jag satte upp lite mer tryck i galoppen även på henne och helt plötsligt blir det kort på fasta distanserna så där var jag för långsam med att ta en förhållning och ett riv kom därefter. Ett riv i slutet av banan där hon inte riktigt hann upp men känslan efter rundan var riktigt bra. 
Nu laddar vi om inför nästa helg då det är daga för tävlingar i Laholm 😊 

Zippen som nu har lämnat stallet


Raguza nere i Flyinge 


Den allra bästa.. Elvis! 


Bulan på framridningen


RSS 2.0