Ganska nöjd efter dag 2

Idag var det dags för dag två i Karlshamn.
Det började kl 8 så blev en tidig morgon för hästarna.
Cornelia gick 125 med ett onödigt ner på sista hindret. Hon kändes lite lam men det var en bra runda ändå.
Brunte gick 135 med två ner. Han va gudafin på framhoppningen och inne på banan var han också fin men bjöd på kombinationen baklänges och var lite ofokuserad men gjorde ett bra jobb. Red ganska bra men kunde gjort det mycket bättre.

Längtar till imorgon, hoppas jag kan rida riktigt då också.

// Louise


Nöjd efter dag 1

Idag rullade hjulen till Karlshamn, underbara Karlshamn tycker jag faktist.

Cornelia gick ut först i dagens första klass 120. Hon var kanonfin och även jag red bra så det resulterade med en dubbelnolla och 3e placering.
I andra klassen 130 var hon också väldigt fin och för ovanlighetens skull red jag riktigt bra. Det blev en dubbelnolla och 10e placering. Tror att vi har hittat tillbaka till varandra, skönt.

Brunte har stått hela dagen och väntat och väntat medans Cornelia hoppat men tillslut fick han också ut och hoppa i 130.
Han va superfin på framhoppningen och väl inne på banan så lyckas kedjan till bettet snurra sig så han blev otroligt känslig pga det men det är bara att gilla läget och rida. Han var jättefin och jag red bra så det kändes bra till imorgon. Han rev sista i grunden som var en stor oxer och han tryckte helt enkelt inte tillräckligt så fick ner det.

Imorgon tar vi nya tag :)

// Louise


Träning & tävling

Då har denna veckan gått, hösten går riktigt fort.

I Onsdags var det Peter Eriksson som var gästtränare i Sölvesborg och då passade jag på att hoppa in där.
Brunte fick vara med och han gjorde det riktigt bra. Det var en mycket givande träning som jag gärna gör om. Tycker egentligen inte om att träna en gång för någon då man inte riktigt hittar varandra (tränare-elev) men kändes himla bra.
Träningen bestod av en del bomövningar för att ha koll på galoppen, en kombination för att hästarna ska lära sig att "trycka till i utsprånget" och till sist lite linjer med olika galoppsprång.

Cornelia gick för Björne i torsdags. Det var en perfekt övning för Cornelia med "klockan" och 4 korta språng mellan småhinderna och vidare till en linje med 3+3+2 om jag inte minns fel. Sedan var det två fristående hinder så det blev en liten bana tillslut. Björne hade inget att klaga på, alltid kul när det går riktigt bra men det är samtidigt kritiken man lär sig av.

Idag var det tävling i Olofström.
Cornelia gick ut först i 115 med ett ner (tidshoppning) och var mycket fin och rädd om sig. I 125 kändes hon fin fram till omhoppningen där jag gjorde en riktig miss i kombinationen och denna snälla häst hoppar ändå men jag flyger av. Stackars Cornelia...
Brunte gick 125 och var dubbelnolla och 5e placerad och kändes mycket fin och jag hade okej rytm på banan. I 135 (A:1 A) kändes han bättre än någonsin på framhoppningen, kungen var även där nolla och jag red rätt okej men till sista hindret trodde han att det var färdigt så blev lite sådär men han kämpar och gör det till en nolla. I omhoppningen räddar han mig i kombinationen men annars red jag bra och rider mot sista hindret som är en lång distans till en relativt stor oxer och tanken var att jag skulle sätta upp galoppen och tjäna in något galoppsprång men tyvärr blev han lite flack och hinner inte riktigt upp så fick ner det.
Rivet kostade 3000 kr men det blev en 5e placering ändå och jag är hur nöjd som helst, det blev ingen dubbelnolla i klassen. Det var stor konkurrens i omhoppningen minst sagt.
Är så tacksam att jag har Brunte, helt obeskrivligt tacksam.

Idag har jag skrivit en hel uppsats om veckan :)


// Louise





Världens bästa


Världens bästa


Tingsryd

Idag rullade vi mot Tingsryd för lite tävling.
Cornelia som inte har tävlat sedan Falsterbo i juli gick 110-120. Gissar på att hon var gladaste hästen på tävlingen för detta har hon verkligen längtat efter.
I 110 var hon dubbelnolla och 4a, i 120 hade hon två egentligen onödiga riv men en jättebra runda.
Brunte gick 120-130 och han har också haft tävlingsfritt sedan Hässeholm.
I 120 missuppfattade han en trippelbarr som stod så tokigt till så det fanns inte men annars var han kanonfin, i 130 hade han ett ner i grunden men var även där fin. Jag visste att det var långt på en linje och var lite sen med att sätta igång galoppen så där fick vi rivet.
Mycket nöjd med hästarna.

Tyckte i allmänhet att banorna har varit katastrofala idag.
Det är en konst att göra banor tekniska för ryttaren och ha något/några utslagsgivande hinder.
Men dessa idag har varit dåligt och slarvigt gjorda, speciellt för de stackars unghästarna som inte har någon aning om vilket hinder de ska hoppa.
Det är tråkigt faktist men ser fram emot Olofström och Karlshamn för där blir det bättre banor förhoppningsvis :).

Nu är det dags för skolan igen. Vill hellre vara kvar på praktiken men så är det.

Igår hoppade jag lilla bebis Ernst också några småsprång. Vingligt är det rätta ordet men han är jäkligt mysig att rida och den inställningen ska man ta vara på. Ska bli roligt att försöka kvala honom till 4-årschampionatet nästa år.


// Louise


Sista ponnyn

Då var även sista ponnyn Curre såld.
Han besiktigades i Tingsryd på atg-kliniken och var helt fri från problem.
Jag själv var inte där men både Sofie och Anni var eniga om att det var extremt hårt böjprov. Kan inte förstå varför man ska ta i så hårt när det gäller sånthär? Läser inte veterinärerna om hur det egentligen fungerar med böjprov? Tydligen inte..

Det blev lite jobb på praktiken sedan hem och rida med Sofie och Anni. Brunte var finfin att rida. Sedan blev det lite löshoppning med Ernst och han tyckte det var riktigt roligt idag och hoppar bättre och bättre för varje gång.

Breeders är igång. Hade jag själv fått välja så hade jag varit där från idag tills på söndag men det går tyvärr inte. Ska bli riktigt roligt i alla fall att se de fina hästarna.

Just nu är det mycket som händer på en gång, körkort, praktiken, skolan, matteprov, engelskaglosor, hästar och en massa annat. Vill bara få mitt körkort nu så jag slipper åka in till ronneby var och varannan dag.


// Louise





Ernst på 3-årstestet

RSS 2.0