Underbar helg

Haft en otroligt bra helg med duktiga hästar i spetsen.

I lördags var det lokalt i Karlshamn med Hisse och Dubben.
Hisse gick bara en 1m med en dubbelnolla och slutade på en tredjeplats.
Dubben var felfri i 90 men lite orytmiskt och spänt en del av banan men han har en bra inställning till att hoppa och göra det felfritt.
I 1m var det mkt bättre rytm och han gjorde en felfri runda. Duktig pojk!

I lördags var det regionalt och dags för div 1 där även vårt Ronnebylag var med.
Det var jag med Brunte, Sara Carlsson med Fellini, Cassandra Gustafsson med Amazing Mumm och sedan lånade vi ut Raguza till Hanna Mazetti.
Det känns som att vi har ett bra lag men allt kan hända..
Det gick ungefär som vi hade hoppats på då vi gick till omhoppning och slutade på en fjärdeplats. Inte så tokigt med tanke på att det var så många bra lag med i striden. Karlshamn var oslagbara, då förtjänar man att vara i eliten och inte att man hamnar där "på ren tur". Härlig laganda hade både vårt egna lag och även runtomkring :)

Efter laget så gick Hisse 110 där han hade ett ner, han blev lite springig mot trippelbarren vilket gjorde att han kom trångt och lite i obalans.
I 120 var han riktigt fin och gjorde en bra felfri runda, kanske den bästa rundan hittills?


Blåser iväg

Idag kan man snacka om storm, även om man inte direkt är "the skiny type" så känns det nästan som att man skulle blåsa iväg.

Brunte, Hisse och Raguza fick in och motionera sig i ridhuset. De är på tårna kan man säga men bara man håller i sig så går det ju bra.
Dubben fick tömköras uppe i skogen, spännande i blåsten. Tömkörningen går framåt och tror att det är en nyckel till att hitta alla hans knappar.



Kallt i stormen!!


Hingstvisning Flyinge

Idag åkte Sofie och jag ner till Flyinge för att titta på hingstvisningen.

Förväntningarna var höga och både Sofie och jag var eniga om att förväntningarna uppnåddes!

Först in var Armani Code e. Armitage som är årets bruksprovsvinnaren. Som Peter Eriksson sa "denna hästen har allt" och det har den förmodligen, vilken häst!!

Därefter var det Castino e. Cassini II som inte har övertygat mig på filmerna jag har sett men var faktiskt fin i verkligheten och hoppade mkt bra.

Tailormade Diarados Boy e. Diarado. Inte min typ av häst men hoppade med bra tryck i benen och kvick.

Cinsey e. Contendro I som var en otroligt fin 6-åring med mkt tryck i benen, lite mindre typ av modell.

Crelido e. Calido som har varit med i många år, mkt fin hingst men kanske inte så aktuell att betäcka med.

Balou du Rouet e. Baloubet du Rouet som inte behöver någon närmare presentation, fantastisk hingst.

Diarado e. Diamant de Semelly som inte heller behöver någon närmare presentation, kan vara den vackraste hingsten kombinerat med mkt hoppning.

Don Frederic e. Don Frederico som var en 4-åring med många fina kvalitéer och temperamentet bör inte vara så dåligt när den gick in och gjorde sitt jobb i ett fullsatt Flyinge.

Tailormade Attention e. Abanos en 5-åring också med mkt kvalitéer.

Fürst Romancier e. Fürst Heinrich som är en pampig hingst med mkt fina kvalitéer och som Sofie har fastnat för.

Bretton Woods e. Johnson som sägs vara den "nya Totilas" och jag kan säga att det tog inte många sekunder innan jag fick gåshud, helt fantastisk hingst med otroliga kvalitéer.

Efter visningen gick vi till stallet där alla hingstarna stod, en bra grej att man får kolla in hingstarna på nära håll då det finns en del som man inte ser på filmerna på nätet. Väluppfostrade hingstar som stod öppet med bara galler emellan varandra.

Kanske jag har glömt någon hingst?

Imorgon åker vi till Tullstorps hingstvisning, förhoppningsvis vet vi vad det blir för hingst efter helgen...



En dålig bild på Bretton Woods :)


Tävlingsuppdatering

Har haft en fantastiskt bra helg med hästarna men det har varit KALLT!

I lördags åkte vi till Ronnebys fina anläggning. Det var lokal tävling så Hisse och Dubben fick följa med.

Dubben gjorde tävlingsdebut och var felfri i både 90 och 1m. Superduktig kille så bara ska bli lite mer avspänd, samtidigt som han ändå inte är ett dugg tittig på hinder och det är väldigt tacksamt.

Hisse var dubbelnolla i 1m som var hans första avd A runda. I 110 så kom kombinationen lite snabbt och han var inte med på det riktigt så han sprang förbi första gången men annars var han felfri.
Man glömmer lätt bort att han är så lite riden. Han gick på lösdrift som hingst till han var 5 år utan att se en enda kotte och reds då in under sommaren, sedan gick han på lösdrift igen i 8 månader tills vi köpte honom och då var han i riktigt dåligt skick så vi hoppade inte upp i sadeln förrän ca 2 månader efter han hade ätit upp sig. Otroligt att han bara går in och gör sitt jobb på tävlingsbanan utan att ifrågasätta det?!

Måste säga att det var riktigt bra i Ronneby. Det fanns tid och plats att kunna rida fram sin häst innan framhoppningen som det inte alltid finns på tävlingar. Hur bra blir det om man skrittar runt på isen utanför och kommer sedan in på framhoppningen och har några minuter på sig innan man ska in på banan? Speciellt för en unghäst så blir förutsättningarna inte särskilt bra..
Banorna i Ronneby var bra och en lagom nivå anpassad efter de ryttare som var där under dagen.

Hoppas att klubben växer så man i framtiden kan ha stora tävlingar där, förutsättningarna finns där!

Igår var vi i Ljungby med Brunte och Raguza.
Raguza inledde med en vinst i 120 där det var hela 90 starter, hon får nog heta "Rallyräkan" numera. I 130 var hon taggad till tusen men fick ett onödigt pet i kombinationen men i övrigt inte mkt att klaga på eftersom hon var fin i övrigt.

Brunte slutade på en fjärdeplats i 120 och visade att han också kunde vara snabb, problemet är bara att han är en halvmeter över varje hinder så det tar lite längre tid. I 130 var han också felfri och slutade på en fjärdeplats. En bra runda och han hoppade riktigt bra :)

Kan inte bli så mkt nöjdare än såhär!


Uppdatering från helgen

Förra veckan var väldigt hektiskt med både tenta och inlämnningar sedan tävling både lördag och söndag.

På lördagen åkte vi till Älmhult med Brunte, Raguza och lille Hisse.

Hisse gjorde två klockrena nollrundor i båda sina 110. Han hoppade som om han aldrig hade gjort annat. Helt avslappnad både på framhoppningen och på banan.

Raguza var pigg och stökig fram tills vi kom in på banan i 110. Hon var riktig toppad men fin och jag chansade lite väl bra så fick ner en bom i omhoppningen men så är det när man försöker vinna. Hade hon inte rivit så hade det blivit en andraplats.
I 120 var hon lite mer fokuserad på framhoppningen och inne på banan fick vi till en bra runda men ett helt onödigt riv, annars hade hon vunnit.
Brunte gick bara 120 och han var suveränt fin på både framhoppningen och på banan. Felfri och slutade på en andraplats.
Det var flera Ronnebyryttare i toppen, Sara Carlsson vann, jag var tvåa och Linnea Eriksson var femma. Superkul!

I söndags var vi i Olofström med Dubben.
Skötte sig väldigt bra på den stökiga framhoppningen. Inne på banan gör han en jättefin felfri och lugn runda. Andra rundan så hoppar han två hinder och sedan så vaknar den rädda dubben.. Inte bra men de sista hinderna avslutade vi lugnt igen. Blir frustrerad av att inte veta varför han gör så men det är bara att jobba på :)

Igår körde vi in till ridhuset med 3-åringarna för lite löshoppning efter vinteruppehållet. Klockan var 20.00 och väl framme vid ridhuset så är det ca 15-20 hästar i ridhuset.. Vi som tänkte att det är tomt en söndagskväll kl 20 men de var som tur väl var nästan färdiga.

Vi började med Sofies sto efter Don Primero - De Noir - Briar. Säger bara fy f*n vad denna hästen rör sig. Nu har hon fått på sig skor så rörelserna blir betydligt bättre. Hon löshoppade även väldigt bra och ganska avslappnat för att vara dressyrhäst och vi avslutade på 125-130 oxer så det va inte så tokigt.

Sedan var det dags för Olssons fina 3-åring efter Fighting Alpha - Irco Mena. Den är inte löshoppad så många gånger men är väldigt försiktig och hinderklok med ett stort språng sen ska han bara hålla reda på sina fyra ben också.

Denna veckan är lite lugnare från plugget så då ska jag lägga in lite filmer från de senaste hoppningarna :)



Guldstjärnan gick till Hisse som var så duktig!


RSS 2.0