Det rullar på

Det händer inte så mycket hemma just nu så det är anledningen till jag inte har bloggat så mycket senaste dagarna.

Vi var i Olofström på pay and jump flera helgen med Hisse. Tanken var att Dubben också skulle följt med och hoppat en liten bana men han hade inte ordning på vaccinationen då tyvärr.
Hisse var pigg och lite spänd första rundan så jag lade någon volt men felfri på hinder var han. Andra rundan var han superfin och jag fick en riktigt bra känsla när han både lyssnade på vad jag bad om och att han var avslappnad.

I måndags var det Björneträning. En otroligt bra träning var det men svår. Brunte var som en bomb som skulle explodera vilken sekund som helst. Det var ett bra galoppjobb för Brunte så slappnade han av lite efter det. Hoppningen bestod av travbommar, flera studs, kombination -> 6 galoppsprång -> kombination och några fler studs. Vintern är räddad kan jag säga för Raguza, Hisse och Brunte.

Till helgen blir det pay and jump i Karlshamn med Dubben och Hisse, det ska bli riktigt kul.

Det är nog dags att stalla in Elvis, Bulan och Rakel. Längtar faktiskt efter att kunna kvällsmysa med de nu :)


Bilden nedan är på Elvis.


Hoppning

Idag var det dags för lite hoppning med några av hästarna.

Vi började med Hisse och kan säga att det har blivit betydligt bättre och enklare att rida på hinderna med honom tack vare Sofies trimning men såklart finns det mycket kvar att slipa på.
Han hoppade inte så högt utan ganska låg banhoppning som jag hoppade om och om igen vilket var bra till denna lilla häst som har så mycket energi.

Sedan var det Bruntes tur att hoppa lite och han blev helt överlycklig med en massa bus och spring. Det var precis det som var meningen idag, att allt ska vara roligt och att han inte skulle ta i så mycket. Han kändes fin och någorlunda reglerbar vissa stunder mellan buset.

Sedan var det dags för Dubben och han tyckte att det var superkul också. Han fick också hoppa banan och tyckte han gjorde det stabilt och bra trots att han inte är så mycket riden. Duktiga fins bebis :)
Han var så försynt när han kom till oss men nu tar han för sig betydligt mer och är lite mer vaken så tom. lite bus har kommit fram ibland, det gillar vi starkt.

Olsson har ju fått hem sin nya häst efter Fighting Alpha-Irco Mena som kommer bli riktigt fin i framtiden men nu är den tunn och inga muskler så nu står den hemma hos oss för att äta upp sig några hundra kilo.

Vi har även fått härliga nyheter från Cornelia och hennes nya ägare (något som vi inte är förvånade av att höra när man säljer en sådan häst). I helgen så var de felfria och placerade i 110, debuten i 120 var också felfri men Alicia missade dessvärre ett hinder på vägen så resultatet på nätet blir ju något helt annat men det spelar inte så stor roll. Önskar er stort lycka till i framtiden med henne.

På bilden är det min älskade hund som hjälper till med ensilaget uppe hos unghästarna.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2424837/images/2012/pic_50acc6b59606ee706a7b20b6.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2424837/images/2012/pic_50acc6b59606ee706a7b20b6.jpg" class="image">


Reda ut allt i röran

Jag sitter och läser lite om Dubbens härstamning och har haft lite mailkontakt med uppfödaren som då har Stoeterij Heechhiem. Väldigt kul att få veta att stostammen har en del meriter bakom sig. Går man in på hans hemsida så ser man hur många ston han har och vilka kvalitetshingstar han väljer att använda.
Detta med hingstar, ston, härstamningar och alla kända stostammar är så grymt intressant tycker jag personligen. När jag är för gammal för att rida så tänker jag inte sluta med hästarna, då ska jag hålla på med avel tills jag dör. Det roligaste hade kanske varit att kunna ha en liten skala med avel och resten ridning, träning och tävling men det hinns inte med nu och dessutom kostar det en del pengar också.
 
Då tänkte jag skriva ner lite om Dubbens stam.
Han är då efter Cardento (160) som vi alla vet vilken han är (Capitol-Lord).
Sedan heter hans mamma Pejottie som är efter Calvados (160) som dessvärre drog på sig en skada när de endast hade ridit henne i några månader (Uriel-Ibrahim). Hon visade mycket hoppning men pga skadan så har hon endast verkat i aveln och har fått 10 avkommor som bland annat är efter Indoctro, Indorado, Cardento, Arkansas VDL.
Hans mormor Jottie är efter Elmshorn (160) som har funnits tillgänglig i Sverige ganska länge och vad jag vet så är han svenskägd (Lord-Corvado). Jottie gick 130 som 6-åring sedan sattes även hon i avel och hon har fått 10 avkommor som bland annat är efter Indorado, Carolus II, Douglas VDL och Indoctro. Jotties ena avkomma efter Indorado vid namn Springtime går internationellt 160 klasser med framgång bla. Nations Cup med Nathalie Van Der Mei men är nu såld till Saer Coulther. Hennes andra avkommor efter Indoctro och Indorado går 130 och är påväg uppåt i klasserna.
Jag hittade lite filmer på Springtime, vilken fin häst.
http://www.youtube.com/watch?v=iPfPWWBuofk
http://www.youtube.com/watch?v=Uf7Ydobo2rA&feature=related
 
Hans mormors mor Eottie är efter Ramiro Z (160) som bland annat är pappa till Robin Z (Raimond-Cottage Son xx). Eoitte hoppade framgångsrikt internationellt 155 klasser med Albert Zoer och Jur Vrieling.
 
Blev det rörigt? Jag skriver nog lite rörigt men nu har jag suttit och läst på holländska utan att använda mig av google translate. Det finns väldigt mycket mer att skriva om detta och det finns massor av avkommor som jag inte har nämnt här men det får vi hålla till en annan gång.
 
Jag bifogar lite bilder som jag har hittat :)
 
Springtime e. Indorado - Elmshorn är alltså morbror till Dubben
 
Jottie e. Elmshorn - Ramiro Z är alltså mormor till Dubben
 
Detta Wajottie e. Indoctro - Calvados alltså syster till Dubben som har fått föl e. bland annat Clinton II och Vigo D'Arsouilles. Köpa någon utav avkommorna?
 
Detta är Exotic e. Indoctro - Calvados alltså bror till Dubben. Söt?
 
Vi avslutar med ännu en bild på Springtime e. Indorado - Elmshorn
 

Så nöjd med helgens tävlingar

Igår var vi i Karlskrona med Hislop på clear round.
En upplevelse för sig med andra "regler" än vad det är på vanliga tävlingar, något som dock var mkt bra erfarenhet för Hisse.
Han var felfri i både 90 och 1m. Han kändes avslappnad och fin vilket var skönt efter att han var spänd förra helgen i Karlskrona.

Idag har vi varit i Osby med Raguza och Brunte.
Raguza var nolla och 2a placerad i 120 med en riktigt bra A:0 runda.
I 130 var hon mkt fin men ett skitriv i omhoppningen så det blev ingen placering. Dock är hon därmed kvalad till 140 och jag hade tankarna på ATG debutera 140 imorgon i Osby men jag håller nog lite till på det när hon va så fin.

Brunte var nolla och 7e placerad i 120. Han var riktigt fin i munnen tack vare att Sofie har trimmat honom nu de senare dagarna.
I 130 var han dubbelnolla och knep 3e placeringen. Han hoppade superbra, det var ett språng som jag kladdade till det annars var även jag ganska duktig.

Det känns bra att avsluta inomhussäsongen såhär med dessa två om vi väljer att de ska få sin tävlingsvila nu.
Hislop och Dubben ska vi dock fortsätta att trimma på och åka på pay and jump med de så de får lite rutin :)


Snart måndag igen

Tiden går fort när man har roligt och imorgon är det måndag igen.

I lördags var det tävling med Hislop i Karlskrona. Han var väldigt avslappnad och fin på både framhoppningen och på banan i 1m med en felfri ritt.
Samma sak inför 110 och hinder 1-5 var han superfin i hoppningen fram till oxer-räcke kombinationen som stod lite taskigt intill väggen och då spände han till sig helt.Tre gånger hoppade han a-hindret men sprang förbi b-hindret så längre än så kom vi inte.

Idag har det varit en ganska lugn dag. Började med att fixa stallet med Sofie för att ta upp Bulan för lite löshoppning vilket hon gjorde mycket bra och gjorde några fina lyror också.
Efter det skulle vi prova att longera Dubben och han visste precis vad han skulle göra. Underbara och snälla häst jobbade på men han är svag i sin kropp. Både jag och Sofie har ridit honom hemma och det är en riktig känsla man får uppe på ryggen, att han är så snäll som han ser ut gör ju inte saken sämre. Kanske han blir en ny Brunte?

Mitt emellan så satt hela familjen plus farfar bänkade framför svt play för att se livesändningen i Världscupen.
Vilka grymma ryttare säger jag bara som rider med en sådan känsla och att hästarna litar på de till 100 %.
Det är visserligen ingen nyhet men jag blir lika fascinerad varje gång jag ser dem rida.

Hislop och Brunte körde vi till ridhuset nu ikväll med för att hoppa tre-kombination. Det blev mycket lyckat och Hisse var mkt avslappnad och fin. Brunte var mycket fin och tog i nästan lite väl bra men han var också avslappad och det är det viktigaste.


Gårdagens skörd

Igår fick jag faktiskt en del gjort i stallet.

Vi började med att gå upp ganska tidigt för att ta upp Dubben i paddocken för första gången innan Sofie skulle till Kalmar.
Han tyckte att det var rätt spännande och det syns även på filmen att han inte riktigt spänner av i sprången men det kommer nog med tiden.

Efter detta så tog jag tag i stallet och påbörjade en storstädning som fortsätter idag också. Det var välbehövligt.

Sedan motionerades Hisse och Raguza och de skötte sig.

Kvällen avslutades med fina Olsson och lite gottegodis :)


Dubai LPM


RSS 2.0