Snart dags för auktion

På lördag den 28/10 är det dags för auktionen på Elmia och finaste Erano de la Butte (Pluto) förebeder sig för denna dagen. 
Han fick startnummer 23. Här finns länken till hans sida: http://selecthorsesales.se/portfolio/erano-de-la-butte/
 
Igår fick han löshoppa sista gången och hoppade fantastiskt bra! Vilken häst!! Det är just vid dessa tillfällen som man funderar över hur jag bara kunde få för mig att anmäla honom till selekteringen. Men nu hoppas vi på att det blir en bra köpare som kan förvalta honom väl. 
 
Idag var det dags för hans första bekantskap med klippsaxen. Han var otroligt snäll och obekymrad över den, så nu ser han ut som en riktig tävlingshäst. 
 
 
 
 

Elvis the king

Breedersveckan har nu passerat och hela familjen Bodin svävar på moln (troligtvis Elvis underbara uppfödare Karin Råhnängen också) nu efter att ha sett vår fantastiska El Qlassico TT i Flyinge.
 
Mycket bra rundor har Elvis och Sebbe gjort. Dessutom felfria i både kval 1+2, finalen och omhoppningen. De slutar på en andraplats i finalen och kvalar därmed till SCANDINAVIUM i februari (Lövsta future challenge för 7-åringar). Det var endast TVÅ hästar av 76 startande som höll nollan under hela veckan, en av de var Elvis. Vi är helt lyriska över denna häst!!
 
Jag minns så väl när jag hittade annonsen på Elvis som föl och tjatade på mamma och pappa att denna hästen MÅSTE vi bara köpa. Känslan när vi körde upp till Falköping för att hämta Elvis kändes superbra direkt när vi träffade uppfödaren. Elvis var i mycket fint skick, alla papper i ordning. Sedan har vi under dessa sex åren hela tiden haft väldigt tät kontakt. 
Elvis har hela tiden i mina ögon varit något alldeles extra redan när jag såg honom "löshoppa" som föl över ett 40 cm högt räcke och han hoppar så högt och försiktigt över att han nästan landar på det lilla räcket. Den försiktigheten och hans superkoll på allt som finns framför hovarna har följt med honom under dessa åren och finns fortfarande kvar med ett hårt avtryck. 
 
Nu får Elvis ta det lite lugnt efter Breeders och ladda inför Elmia i slutet av oktober. Där kvalade han in nu sent på hösten och var felfri i tre 130 av tre möjliga och kvalade därmed in direkt. 
Sedan har han hela vintern på sig att stärka sig i kroppen och förbereda sig inför kommande 2018 och alla utmaningar som den blivande 7-åringen ska få vara med om. Mycket spännande 😁
 
Felfri och fantastiskt fin hoppning under hela veckan!
 
Coolare och mer nöjd som tävlingshäst är svårt att hitta.
 
 
 
 
 
Nollan höll Elvis och Sebbe hela vägen och slutade på en andraplatsen som innebar att de kvalade till Scandinavium.
 
Gänget som ska till Scandinavium!
 
Häftig känsla att stå vid sidan på prisutdelningen.
 
 
 
Givetvis firade vi med champagne när vi kom hem efter den fantastiskt roliga veckan. 
 

RSS 2.0