Mentalitet = 10

Idag var det dags för 4-åringen Zippen (e. Hip Hop x Argentinus) att få prova på att hoppa lite bana. Han har endast fått hoppa några små kryss någon gång innan så det fick bli lite eldprov med kombination, vattenmatta och "sockerbitar" under hinder. 
Han gjorde övningarna helt exemplariskt, var inte i en bom men överhoppade sig inte alltför mycket och bara hoppar det som piloten styr på. Vad mer kan man begära? Om jag lyckas ändra lite på jobbscemat så ska han få starta sin första pay and jump nästa vecka. Mycket spännande! 😊






Unghästarna som tål det mesta

I söndags var vi återigen på tävling med 5-åringarna Elvis och Bulan, denna gång var det i Växjö. 
Framridning ute på is/snö/hård grus ca 10 x 15 m, framhoppning i ett varv tillsammans med 7 andra hästar där ridhusets ena långsida var gjort av ett plastskynke och samtidigt var skjutbanan intill anläggningen i full gång med att skjuta. Det är ganska så fantastiskt att unghästarna överhuvudtaget kan prestera under dessa omständigheter. 

Bulan var först ut att gå direkt in i 110 klassen (första gången) och gjorde en riktigt bra och rytmisk nollrunda med mycket fina språng. Att sedan ryttaren + coachen lyckades på något vis kolla på fel banskiss var en miss så jag saktade av och gav lyckligt ovetande många klappar till Bulan efter hinder nummer 8 när det var 1-9 som vi skulle hoppat. I 115-debuten gör hon även här en mycket bra runda med ett riv som inte är mycket alls att säga om då det var en linje som kom ganska tight och hon hann inte riktigt upp helt enkelt. Mycket nöjd med hennes båda rundor och ser verkligen fram emot kommande tävlingar. 

Elvis som blev mycket påverkad av skjutbanan men presterade mycket bra på banan trots allt kaos runtomkring. I 110 lägger han en del fokus på allt runtomkring men samtidigt väldigt noggrann och försiktig i sin hoppning så en felfri runda. I 115-debuten har han lugnat sig lite mer och levererar ännu en felfri runda, vilken fantastisk häst han är och kommer bli i framtiden. 

Elvis i 110


Bulan i 115


Unghingstarna

Efter tävlingen i Älmhult var vi inte mätta på hoppningen och tog därför in 2-åringarna för lite löshoppning. 

Det var allra första gången de fick prova på detta och gjorde det med bravur. 
Min franska var först ut och han överraskade positivt med kvickhet och mycket rygg i språnget. 
Sofies dressyrhäst rör sig helt fantastiskt, det är ingen tvekan om att han kommer bli riktigt bra. 

2017 blir ett spännande år med dessa två hästarna. 

Min franska kille med spretande (än så länge) framben

Zixten med sin 9a på traven 


Pärlorna fortsätter att glänsa

I söndags blev det Älmhult med pärlorna. 

Det var en solig dag som ställde till det lite i första 105 klassen då det blev solkatter på ett par hinder. 
Elvis var först ut och var ganska så skeptisk på de två första hinderna med två riv, dock var han mycket fin resten av banan så det var en ganska bra känsla trots allt efter rundan. 
Bulan kändes mycket fin i som första klass och fick ett ner pga att jag var lite väl kaxig med att få in sex galoppsprång på en linje. 

I 110 gjorde Elvis en mycket bra, felfri runda och bjöd på fina språng. Det är ett litet ridhus och hinderna kommer snabbt i svängarna men tycker att han gör det enkelt för sig. 
Bulan gjorde en klockren nollrunda och kändes mycket reglerbar. Lika stabil som alltid! 
Känslan med dessa två hästarna blir bara bättre och bättre. 😊

Kungen på framridningen 

Nöjd Bula efter tävlingsdag 



RSS 2.0