Projekt inridning

När det finns lite tid över för ovanlighetens skull så är det riktigt härligt att lägga lite tid på unghästarna som inte får lika mkt uppmärksamhet som de andra hästarna.
Det blir roligt att se vad de säger om alla konstiga sakerna som ska hända några månader framöver :)




Tävling (långt inlägg)

Denna helgen har det varit tävling både lördag och söndag.

I lördags var det tävling i Kalmar med Hisse.
Han var pigg och lite springig men hoppade mkt bra på framhoppningen inför 120 och väl inne på banan var det ungefär samma känsla. Felfritt i grunden med bra språng och i omhoppningen rev han två stycken som egentligen var onödiga pga av att han först blev lite taggad och springig, sedan tappade han drivet i svängen och tappade distansen helt enkelt. Det blev dock en placering ändå på 8 fel? 

I 130 som jag skulle säga är den svåraste jag har ridit kanske men ändå en utmaning som jag gärna tar mig an.
Det var egentligen exakt samma fel i denna klassen där första rivet var han lite snabb i språnget och petar ner medan det andra rivet tappade han bjudningen och den planerade distansen inte gick att genomföra. 
Annars kan jag inte klaga alls men måste få ordning på galoppen och rytmen, för mig är galoppen den absolut viktigaste att ha med när man ska hoppa. 
Jag är inte den som klagar på banor och banbyggare för är jag inte nöjd med rundan så kan jag bara skylla på mig själv, inte banbyggaren. 
Dock finns det banbyggare som kan bygga tekniska och stora banor men samtidigt ge ryttarna en chans att kunna rida i en bra rytm genom hela banan, sedan är det upp till ryttaren att fixa resten. 
Detta tyckte jag inte riktigt att det blev nu i Kalmar. 
I 130 så stod första hindret långt upp vid kortsidan där det stod höbalar, målskärmar mm så en riktigt kort och knepig anridning där, sedan ner till hinder nr 2 som var ca 70 meter ända ner till andra kortsidan, hinder nr 3 kort anridning från kortsidan in på en oxer-räcke kombination, nr 4 där det var ett märkligt avstånd som inte så många förstod sig på, nr 5 kort anridning på en stor oxer för att sedan rida ner på nr 6 en lång lång distans där det också var ett märkligt avstånd, nr 7 en kort anridning på en stor oxer, nr 8 banansväng in på kombination, nr 9 kort anridning på ett smalt räcke för att sedan avsluta på sista hindret 70 meter längst ner på andra sidan ridhuset på en stor oxer. 
Det var endast en nolla i denna klassen, kanske finns en anledning till det? 

Nu går vi vidare till söndagens hoppning på Ronnebys fina anläggning med Copernicus.
I 1m hittade jag äntligen känslan som jag har letat efter. Hade kunnat hoppa banan om och om igen, så härlig känsla!
I 110 var det en precis likadan runda med samma rytm i galoppen.
När rytmen i galoppen sitter så rider jag på bra lägen och hästen får chansen att hoppa sina språng rätt med några lyror. 
Blir spännande att se vad detta bär :)






Nytt betessläpp och dräktigt

Igår tog vi hem Zippen, Elvis och Rakel från betet som de har gått på under hela sommaren. 
De är riktigt runda och goa, det gillar vi! 
Nu är de släppta på vår vall där vi slår ensilaget, sjukt mkt gräs kvar så de blev överlyckliga :)

Alla tre fick komma upp i paddocken för att kika lite på hinderna.
Rakel först ut och hon visste precis vad hon skulle göra. Mkt försiktig och noggrann på hinderna och bra teknik både fram och bak så det kan bli spännande att se hur hon hoppar nästa år.
Elvis var också duktig, han är större och valpigare men tuff och vill gärna vara en halvmeter över varje hinder så det är positiva inställningar. 
Zippen fick också komma upp för första gången i paddocken och det var klart lite läskigt men han fick trava över bommar på marken också :) 

Är hemkommen från Hästak också med härliga nyheter, Bulan är fortfarande dräktig med Blue Hors Zack. 
Sofie och jag ska dela på fölet själva, ska bli riktigt roligt att se vad det blir för varelse :)
Alice var också fortfarande dräktig med Cover Boy så nästa år är det förhoppningsvis två föl hos oss, så mysigt!

Inte den bästa bilden men lilla Rakel har fina framben :)


Zippen, ganska fin i kroppen för att vara 1 år?


Zippen igen 


Glada hästar 


Ordentligt med gräs finns det


Bulan och Sofie på 3-årsfester iår


DM

DM i Karlskrona blev en lyckad dag för mig, med lite tur kan man skrapa ihop lite rosetter ibland.

Började morgonen med att tävlingsdebutera Copernicus som jag inte känner så väl ännu men en felfri runda i 1m med ett missförstånd mellan kommunikationen som han löste bra.
I 110 kändes det bättre men även där ett missförstånd mellan kommunikationen på en linje som var rätt knepig så där blev det ett ordentligt brak men resten av banan kändes rätt bra faktiskt. Kapaciteten finns definitivt där så det ska bli spännande framöver.

Hisse gick bara DM klassen felfritt i både grunden och omhoppningen riktigt fint. Han var taggad till tusen och tyckte det var super att få komma in på den fina fibebanan. Han blev tvåa i klassen och tog silver i DM.

Raguza var också felfri i både grunden och omhoppningen men var lite snabbare än Hisse så hon vann klassen och tog guldet.

Alltid öronen framåt

Den knepiga linjen fixade lilla Hisse


Han vet vart han har bakbenen





Gladaste hästen på hela tävlingen var nog Raguza, ÄLSKAR vetkligen detta :)


Pappa och en nöjd Hisse 


Det syns tydligt på mig, det var VARMT denna septemberdag!




Mycket har hänt

Hej igen!
Det har hänt en hel del minst sagt sedan jag bloggade sist.

Min födelsedag firades i underbara Alicante i Spanien med mamma & pappa, Sofie & Klas, Matilda & Pär, Emmy & Jonathan, Anders & Christina, Madde & Göran och Emelie & Filip så med andra ord ett riktigt härligt gäng :)
Vädret var toppen, maten var riktigt god och hotellet var ruskigt fint med både havsutsikt och spa.

Nu är sommaren över och ärligt talat känns det riktigt tråkigt och rätt deprimerande men det enda jag kan trösta mig med är att det har varit ett grymt bra år med både Göteborg, grym (och glad) midsommar, Falsterbo, Herning och nu Alicante så kan man faktiskt inte vara annat än glad. 

Nu hoppas vi på en varm och kortvarig vinter så det blir GHS i februari och att hästarna kan hållas igång bättre än förra vintern. 

Anledningen till att jag har bloggat dåligt är att i skolan så är det full fart med en massa uppsatser och tentor, sedan är det ett antal hästar att ta hand om och rida dessutom så det har varken funnits tid eller ork :)

Hästarna är i fin form, framförallt Hisse har aldrig varit såhär fin och bättre blir det för varje dag.
På lördag är det dags för DM så Hisse och Guza ska försöka göra bra ifrån sig där och sedan ska jag debuthoppa Copernicus i första och andra klassen så det kan bli spännande.
Nästan hela gänget samlat vid bordet i Alicante

Kunde inte få en bättre 20-årsdag :)

Födelsedagsmiddagen oxfilé, pepparsås och klyftpotatis.

Underbar strand där vårt hotell är till höger på bilden :)

Kvällen när jag skulle firas :)

Otroligt goda drinkar :)


Hisse hoppade häromdagen i paddocken, väldigt fin i hoppningen :)


RSS 2.0