Höst/vinter trötthet

När man åker till skolan är det kolsvart ute och när man kommer hem så är det också kolsvart ute, är det konstigt att man bli trött på livet då?
Längtar redan efter tävlingarna och när det är ljust ute.

Igår kom Anni och red Raguza och Cornelia medans jag red Brunte och Ernst. Sofie har fått någon konstig infektion så är inte speciellt pigg och då är det skönt att få lite hjälp :)
Brunte var jäkligt pigg igår och det är bra, bara han inte kastar av mig. Ernst var jättefin som vanligt.

Äntligen är det helg och får se om det blir fest eller vila :)

// Louise


Länk

Glömde skriva att det finns lite mer info om Elvis på http://www.stallbodin.se/ElQlassicoTT.html :)

// Louise


Elvis

Igår fick vi hem lilla Elvis eller han heter egentligen så fint som El Qlassico TT faktist.
Det blev ett impulsköp kan man väl säga och vi hade bara sett honom på en bild innan vi körde upp och hämtade honom.
Det var en mysig gård och en uppfödare som hade ordning och reda på sina hästar och papper kan jag säga. Hon satsade verkligen på aveln.
När vi gick in och skulle skriva på papperna så efter en stunds prat kom vi fram till att hon och pappa har tävlat ihop för 100 år sedan men lite roligt ändå haha.
När det var dags att lasta så förväntade vi oss att det skulle ta en stund eftersom han aldrig hade sett en transport förr, men han gick rakt på utan att hinna fråga om han verkligen var tvungen att gå in.
Han var superduktig under den ca 30 mils långa resan och väl hemma så var han som en filbunke. Helt underbart temperament.

Vem är då Elvis? Han är född iår och är efter Quintender som i sin tur är efter Quinar-Contender vilket är ganska bekant för många. I andra led är det El Bundy som är efter Escudo. I tredje led är det Stakkato, fantastiska Stakkato enligt mig och är efter Spartan. Han har närmare 50 godkända hingstar efter sig och över 80 avkommor i svår klass, det är inte så dumt.
Många av er tycker säkerligen att detta var ett riktigt tråkigt inlägg med en massa härstamningar hit och dit men de som känner mig vet att jag spenderar många många timmar på att läsa om alla hingstar och sto-stammar, det är bland det roligaste jag vet :)

Idag släppte vi ut lilla Rakel och stora Elvis i hagen och förvånades av hur jäkla bra han rörde sig. Är ruskigt nöjd med detta köpet :)

Det blir lite ridning under dagen och Björne träning ikväll.

// Louise


Helg

Då var det äntligen helg och den är påväg att ta slut redan.

Igår blev det utgång i Karlskrona med fru Olsson och det blev en lyckad sådan. Dock mår man skit dagen efter men det får man leva med haha.

På förmiddagen blev det först en mysig skogstur och sedan lite arbete i paddocken med älskade Brunte. Han är ruskigt fin på marken nu.
Sedan kom Louise och Anna för att planera in björnes kurs som ska vara i Ronneby.

På eftermiddagen åkte vi till Allette där Sofie red Raguza när jag hoppade Allettes ena häst. Det gick bra men ett riktigt sto som man får smeka medhårs.

Imorgon blir det lite äventyr men det kommer mer om det i nästa inlägg.

Denna veckan i skolan är hemsk minst sagt:
Måndag: Prov och inlämning.
Tisdag: Prov
Onsdag: Redovisning
Torsdag: grupparbete och individuellt inlämning
Fredag: Redovisning
Förstår inte hur lärarna kan planera så dåligt att vi får allt på en gång...

Nu blir det till att äta tacos och sen sova, blir en tidig morgon :)

// Louise


R.I.P

Facebook är full av kommentarer angående denna fruktansvärda händelse i hästvärlden. Jag satt och tittade i mobilen på livesändningen från Italien. När Lamaze hade hoppat så tittade jag inte så noga men ser bara att Hickstead tappar balans, ramlar ihop och någon sekund efter så är han död. Eric tar tyglarna och kan inget annat göra än att stå där. Usch vad jag skakade när jag såg detta, så fruktansvärt hemskt.. Tror inte att någon i sin vildaste fantasi kan förstå hur det känns för Eric. Hoppas han kommer igen och hittar en OS häst till London, frågan är om han kan hitta någon som Hickstead... Jag orkar inte bara lägga någon tid och ork att läsa de idiotiska kommentarerna som har skrivits angående detta. Trodde inte det fanns sådana hemska människor i världen. // Louise

Väldigt nöjd med dag 3

Har inte orkat skriva förräns nu om Karlshamns sista tävlingsdag.
Efter lördagens hoppningar så var jag tveksam om Cornelia skulle hoppa 130 på söndagen eftersom hon kändes lite lam i hoppningen i lördags men efter lite diskussion med Sofie och pappa så kom vi fram till att hon skulle få hoppa på söndagen också, och tur var det.
Hon var riktigt fin på både framhoppningen och banan. Det blev en dubbelnolla och 14e placering.
Sen var det Bruntes tur, han och jag skulle debutera 140.
Banan var väldigt bra, alla avstånd var ganska framåt vilket passade oss bra.
Han var kanonfin på framhoppningen, aldrig hoppat så bra. Väl inne på banan så mellan hinder nummer 1 till 7 hoppade han superbra och jag red faktist riktigt bra. Sedan kommer det en linje på räcke-oxer precis vid läkaren med plats för 3 stora galoppsprång. Läktaren var helt fullproppad så Brunte fick mer eller mindre en chock när han fick syn på allt folk så han sprang vid sidan innan han ens hann se hindret så en volt där. Bara på det igen och efter lite om och men så gick han på det men var spänd när han hoppade linjen. Sedan var det två hinder kvar som han hoppade superbra på så jag är ruskigt nöjd över älskade Brunte.
Såg även att Careys häst kastade sig ifrån läktaren när den också fick syn på allt folk och det kan man ju förstå eftersom det inte alla var så mycket folk på fredagen och lördagen.

Nu ska hästarna få någon träning till sen får de vila från all hoppning ett bra tag, vilket de förtjänar :)

// Louise


RSS 2.0