El Qlassico TT

Quintender - El Bundy - Stakkato





Ibland går det upp, och ibland går det ner

Idag har det gått både upp och ner.

Alla tre hästarna var anmälda två stycken 135.

Raguza gick in och gjorde sin livsdebut i 135 och gjorde en riktigt bra runda med två ner. Utan att överdriva så var banan riktigt rejält stor men Raguza tog inte i så mycket ändå över de stora och parallella oxrarna.

Brunte (över)hoppade sig fram till en kombination där det var oxer in och räcke ut. Han kommer bra in men hoppar i princip stöden ut och når då inte fram till b-hindret.
Jag tar om det igen men då bangar han på det. Han hoppar bara uppåt och inget alls framåt och då kommer man inte över oxrarna när de blir stora.

Cornelia var superpigg och hoppade toppen på framhoppningen, väl inne på banan så tittar hon på allt och kastar sig för vattengraven precis innan jag ska på första hindret och hon stannar långt innan och tittar på hindret så ögonen håller på att ramla ut?!
Jag tar om det igen och hon gör likadant igen. Vad hände?

Det är blött och ösregnet fortsätter så vi bestämmer oss för att de får gå varsin 120 istället.

Raguza var riktigt fin, hade näst snabbaste tiden men rev sista hindret i omhoppningen.

Cornelia gjorde en (alltför) avslappnad runda med två riv.

Brunte var mycket fin, dubbelnolla och placerad.

Det blir inte alltid som man har tänkt men så är det med hästar, de är inga maskiner.


Henriksdal igen

Ja imorgon är det dags igen att åka ett par mil ner till skåneland.

Dagen började med att släppa hästarna och fixa stallet.
Sedan fick Brunte, Raguza och Cornelia trimmas lite lätt i paddocken.

Efter lunch var det dags för lite skola för min del och under tiden så badade Sofie hästarna och packade in det mesta, lyxigt!

Väl hemma så packade vi in det sista innan Hislop skulle hoppas lite.
Har bara hoppat ett pyttekryss en gång tidigare och idag satte vi upp en 5 och en halva för att se vad som hände.
Han gjorde det som en gammal rutinerad häst och hoppade jättebra, jag gillar verkligen denna hästen!
Ska bli spännande och se vad det blir av honom.
Film kommer nog upp från det när jag har tid :)


Studentkryssningen

Vilken grymt rolig helg det har varit alltså!
Fullt med galet folk som man inte känner, en liten mängd med folk som jag inte har träffat på väldigt länge, billig dricka, ruskigt bra musik, äcklig mat, lite spyor överallt, bråk om en söndrig guldhatt och mobilen som hamnade i toaletten, så det kunde inte bli så mycket bättre.

Jag är varken skyldig till spyorna eller bråk om hatten, men det där med mobilen som hamnade i toaletten är jag faktist skyldig till.
Jag hade bara bakfickor så telefonen fick befinna sig där och när man festar så blir det många besök på toaletten och jag kom ihåg att ta bort telefonen från fickan innan jag gick in på toan alla gånger utom en.
Denna gången hör jag att det smäller i toan och funderar på om det är någon bredvid som gör nummer 2 men nej det är min stackars telefon som alltid kämpar genom eld och vatten för att överleva min vardag som nu ligger i toaletten.
Jag funderar under några sekunder vilket stackars finger som ska tvingas ner och hämta telefonen men det är bara att bita ihop och plocka upp..
Tro det eller ej men den överlevde även detta, dock så har kameralampan lyst konstant sedan dess.

Nog om detta tjaffset, det var iaf grymt kul och måste absolut göras om!


Henriksdal

Igår var vi då i Henriksdal med de tre pärlorna. I 125 hoppade Raguza riktigt fint på framhoppningen och väl inne på banan så hoppade hon åt sidan precis något galoppsprång innan första hindret så rev första hindret pga lite dålig fokus hos henne men sedan var hon fin resten av banan. I 130 hoppade hon kanonbra hela rundan felfritt och slutade på en 8e placering på nästan 100 starter så det var inte så tokigt. Det var min debut på henne i både 125 och 130 och hon har ju inte tävlat sedan 2009 så hon sköter sig kanon. Brunte var nolla i 130 med placering och hoppade kanon, lite för stort kanske. Hade en köpare på honom också efter 130, det ska mycket till att vi säljer honom men inget är omöjligt. I 135 var han kanonfin och påväg in i kombinationen så kom han lite väl försiktigt in så rev utsprånget annars var det felfritt. Cornelia hade TRE riv i 130, först hinder nr 3 som var ett räcke som hon skulle rulla ner, hindret efter så var det en oxer så kom hon ganska fint på och lyfter inte frambenen överhuvudtaget så då blev hon nog lite chockad när hon rev igen och sedan hoppade hon grymt bra fram tills sista hindret som var en riktigt stor oxer som hon också rullade ner. Hon har börjat hoppa flackt nuförtiden och när jag kommer "fint" till hindret där jag varken behöver rida framåt eller ta tillbaka så hoppar hon flackt. Hon debuterade 135 också och gjorde en riktigt bra runda, fast med två helt onödiga riv men jag var ändå riktigt nöjd. Trots att hon är ganska liten och "burkig" modell så tar hon inte i det minsta över dessa närmare 140 oxrar och kan säga att det fanns ingen oxer som inte var paralell och maxhöjd. Trots att det inte var vinst i alla klasserna så är jag så nöjd över hästarna och ger även mig själv en klapp på axeln. Ikväll blir det studentkryssning, kommer bli en oförglömlig helg!

Cornelia 135 Henriksdal


Raguza 130 Henriksdal


Brunte 130 Henriksdal


Det närmar sig fredag

Vi åker alltså till Henriksdal tidigt imorgon bitti med de tre.
Ska bli riktigt kul att komma ut igen, några veckor sedan sist de fick tävla.

Idag ska allt göras iordning och packas, hästarna göras iordning vilken också inkluderar den hemska rengöringen i skohålen, gänga och sätta i minibroddarna.

Alla hästarna ska ridas lite lugnt idag och även Hislop får gå ett lugnt pass.

Just nu står jag och väntar på att bilen ska få nya däck, sedan ska jag hem och rida någon häst innan det är dags för ett par timmar i skolan.
Efter det så får vi köra upp i Smålandsskogarna för att Brunte har tappat en sko och sedan ska resten ridas när vi har kommit hem.
Har också några arbeten som ska vara klara tills imorgon, det är mycket nu!!
Men roligt är det ju.

Mer lär det också bli då det ser ut som att det kommer en försäljningshäst till mig snart, mer om det en annan dag.


Hislop löshoppning


Fredagen den 13e

Ja visst är det fredagen den 13e men jag har överlevt denna gången också.

Började med att mocka stallet och sedan var det dags för Salsas sista pass här hemma (om hon sköter sig). Hon var duktig idag men tyckte nog att jag var en riktig kärring som krävde lite extra mycket jobb från hennes sida.

Efter detta passet var det dags för brudarna brun och fux. Raguza var jättefin men skulle som vanligt springa lite baklänges och få för sig att hon är rädd för det mesta som finns i paddocken.
Cornelia kändes fin men lite tjurig när jag bad henne om att sätta ihop sig riktigt och sedan framåt ett par galoppsprång och sedan samma visa igen.

Kort därefter så var det till att göra iordning sig för skolan i några timmar, tråkigt när man kan vara hemma!!

Efter skolan körde jag hem och hämtade Sofie för att brumma vidare till Börjes och handla lite smått å gott, blir livsfarligt dyrt när man gör oplanerade inköp.

Hem och byta till ridbyxor igen för att lina Hislop som verkligen har blivit starkare i kroppen men vill inte rida alltför mycket ännu så han får vila sin omusklade rygg ibland också.
Rubban tramsade lite med Sara så jag hoppade upp och bad henne arbeta istället för att tramsa runt, vilket dock inte uppskattades men hon blev ganska fin på slutet ändå.
Sista och bästa hästen sparade jag till sist, älskade Brunte bus var pigg och väldigt fin.

Till helgen blir det konditionspass för hästarna som ska tävla i Henriksdal, startlistorna har kommit och det ser rätt okej ut faktist. Ska bli vansinnigt roligt att åka dit :)

Härlig dag har det varit idag och jag har fått lite gjort också.



Bild på Holly och Bitza


Regn, regn och åter regn

Lite tråkigt väder har det varit i några dagar och då blir hagarna leriga vilket leder till lerig hästar, inte roligt alls.

Igår var Lisen och Ebba hos oss för att prova Salsa igen efter att hon har varit här i nästan två veckor nu. Salsa skötte sig jättebra så hoppas att det håller i sig också!

Idag fick jag lite sovmorgon, som dock förstördes runt kl 7-7.30 då mamma satte igång dammsugaren och dammsög HELA huset, härligt!

Cornelia, Raguza och Salsa motionerades på förmiddagen.
Tog sedan in Hislop och gjorde iordning honom och upp direkt i sadeln utan problem. Red honom i alla gångarter, riktigt cool liten kille.

För att utmana ödet så skulle han klippas också, inte bara kroppen utan kropp, huvud och ben.
Han var totalt obekymmrad av att jag klippte honom, helt otroligt!!

Han ser ut som en helt annan häst så vi får väl se om han ska kasta av mig imorgon nu när han är klippt ;)


Mysdag

Idag är det en tråkig regndag men hästarna ska motioneras ändå.

Jag började med att mocka stallet medans Sofie gjorde påsarna.

Efter det fick det bli mys, borstning, mätning och fotografering med 1-åringarna.
Lilla pytte Rakel är 140 cm medans stora Elvis är ca 154-155 cm.
Undrar fortfarande om Rakel inte är någon russkorsning haha?!

Sedan ringde Anni och sa att hon skulle komma hit så då red vi Salsa och Cornelia först, sedan Brunte och Raguza. Det går riktigt fort när man är två som rider.

Ikväll blir det till att se den senaste American Pie filmen på bio, har höga förväntningar!

Bilder under är på 1-åringarna, det är ingen rolig tid att se på dem nu men de ser inte så tokiga ut ändå :)


Rakel

Rakel


Elvis

Elvis


Jävligt rolig dag

Ja idag har det varit en riktigt rolig dag.

Tanken var idag att Cornelia, Raguza och Brunte skulle träna upp flåset lite med hjälp av lite småhinder som blev till en "bana" som vi red om och om igen.

Jag började med Raguza och hon flamsade runt i början men efter att ha hoppat "banan" men hon blev snabbt flåsig och gjorde sedan det hon skulle.

Cornelia var likadan och behövde detta allra mest av dessa tre.

Brunte var jättefin men blev lite tung i handen på slutet, precis som han blir i slutet av banan på tävlingarna så detta behövdes också.

Sedan var det dags för debutuppsittningen på Hislop på 7 månader, alltid lika spännande.
Jag provred ju honom i augusti men då gick det knappt att varken komma upp eller hoppa av, han var livrädd minst sagt.
Idag var det helt annat, han stod helt stilla men med blicken på mig givetvis, och detta slutade med att jag red honom lös i både skritt och trav utan några som helst problem.

Sist och minst så skulle Salsa motioneras och idag så tänkte jag att hon skulle göra lite öppna och i allmänhet bara flytta sig för skänkeln, något som Salsa definitivt inte tänkte gå med på, ÄNTLIGEN säger jag då och tar tillfället i akt haha.
Hon har ju i princip inte gjort något alls med mig ännu så det är skönt att hon gör likadant med mig så hon inte kommer hem igen och gör likadant igen.


Bilden är från idag på denna magra stackare Hislop som förhoppningsvis också ska bli häst med ett par hundra kilo till och ett stort paket med muskler :)


Hislop löshoppning


Glad påsk!

Igår var vi på pay and jump i Yxnarum med lilla Salsa och hoppade även Akleja, båda två hoppade hela 60-70 cm.

Salsa var nolla i 60 och ett ner i 70, hon skötte sig fint utom precis innan hon skulle in i ridhuset.
Då skulle hon testa mig men det gick inte vägen för hennes del.

Akleja var förvånansvärt ganska lugn på framhoppningen och även på banan. Hon var nolla i 60 med spända språng första delen av banan men det blev bättre mot slutet.
I 70 hade hon två riv men det var helt annat inne på banan med flera bra språng så det var roligt.
Kanske det blir pay and jump för henne i mörrum på måndag också.

Idag är det verkligen tråkigt väder med all blåst och regn/snö i luften men Hislop fick iaf löshoppa lite vilket han verkade uppskatta, dock var han lite ofokuserad i hoppningen med omtramp in ett flertal gånger men han har inte gjort detta så många gånger heller så han är duktig. Film kommer på honom i nästa inlägg.

Nu får jag nog ta in hästarna och sedan blir det lite påskmys :)


Ledig dag

Har varit ledig från praktiken, riktigt skönt att vara hemma även jag trivs där.

Raguza och Salsa är motionerade på morgonen.
Ingen avramling idag heller och även om jag gör precis tvärtemot vad hon vill så vi får vara nöjda.

Ikväll blir det träning med både Cornelia och Brunte, det är perfekt.

Bild på söta Salsa, Rakel och Elvis (har han inte blivit snygg?!)




En häst till i stallet?!

Ja tro det eller ej men vi har fått tillökning i stallet.
Det är lilla söta ponnyn Salsa som nu bockar och försöker kasta av sin ryttarinna och ska stå här i några veckor.
Jag red in henne som 3-åring och hade henne någon månad som 4-åring också så jag vet precis vilken envis ponny hon är.

Jag red henne idag och var redo att ramla av ett par gånger men jag slapp det helt, tror att hon vet att det är tant Louise och då är det ingen mening att försöka kasta av för jag ger mig aldrig ;)

Sedan red Anni Cornelia och jag Raguza.
Hon var riktigt fin och lugn, synd bara att hon inte alltid kan vara det..

Sist men absolut inte minst så fick Brunte rastas också och han kändes himla fin och väldigt pigg, lite bombaktig i början och trött blir han aldrig.

Hislop fick vila idag. Han har longerats nästan varje dag med sadel så nu är det dags för ridning, vilket jag inte tror är några problem alls.

Igår var det studentfest och ballottningen, en riktigt bra kväll var det men man mår väl inte helt hundra idag tyvärr haha.


RSS 2.0