Mys med unghästarna

Lite mys och borstning hos de två 1-årshingstarna och 3-åriga Zippen under förmiddagen. 

Vet inte om den kalla sommaren har påverkat hingstarna men de är snälla som får, men vi får väl se hur länge det varar 😊 
Zippen börjar nog bli trött på att vara "lekfarbror" och skulle nog föredra att ridas hemma istället, men han får vänta ett par veckor till innan det är dags för höstens ridning och hoppning.








Fräscha och pigga unghästar

Idag var det hoppning på schemat. Mycket pigga och glada, både Elvis och Bulan. 
Positiva och välhoppande båda två, men väldigt olika i sin hoppning. 
Bulan är helt orädd och upplevs mer som en gammal läromästare. Flaggar fint på alla hinder = förhoppningar på bra bakbensteknik i framtiden. 

Elvis behöver jag aldrig oroa mig att kapacitete ska tryta, det har han övertygat mig om många gånger under hans fyra år. Han hoppar med stor försiktighet, lite blandad teknik på sprången just nu men det kommer med tiden. Det han överraskar mig är hans inställning och hinderklokhet, vilket jag kommer vara väldigt rädd om och bevara noggrannt :)

Längtar redan till nästa tävling! 















Två nya projekt i stallet

Nu under dagarna har det tillkommit två nya projekt. Båda är lite bekanta sedan innan då de gick här i höstas också. Ska bli spännande :) 

"Inga" e. Inshallah de Muze x Corland och Castello e. Sir Oldenburg x Porfyr. 

"Inga"


Castello


Bildbomb

Det har hänt ganska mycket sedan det senaste inlägget så det får bli en sammanfattning på allt :)

Zippen var på 3-årstest i Tingsryd. Han var spänd och kunde inte riktigt lägga fokus på hoppningen de första minuterna vilket var synd när han har visat så fina kvalitéer tidigare. Han fick 7-7 men lovande ord från domaren inför framtiden. 
Däremot fick han mycket fina omdömen och diplom på gångarterna istället. Högställd och modern sportmodell med tre bra gångarter var en del av omdömena, alltid kul. 
Han fick:
8.5 typ
8.5 HHB
8 exteriör 
8 skritt
7.5 trav 
8 galopp
Ridprovet gjorde han med bravur, 8-8.5 fick han och det är inte så dåligt när han endast var ridit tre gånger ordentligt innan ridprovet. Vilken häst!! 
Därefter var det dags för en välförtjänt vila och bete tillsammans med 1-årshingstarna, vilket uppskattades mycket. 

Elvis har äntligen kommit igång igen. Så fin är han, mycket krut i bakbenen som vanligt :) ska bli roligt att matcha inför kvalité nu. 
När skolan bara blir klar så kommer det fler hästar som ska ridas in och säljas men de kommer i nästa inlägg :)









Min franska prins 

Nöjda unghästar 


Underbara Elvis



RSS 2.0