Tävling och nyheter

I söndags blev det tävling i Perstorp, enbart för Bulan då Elvis har vaccinerats och fick stanna hemma tyvärr. 

Vi möttes av en minusgrad och snö under hela dagen i Perstorp men det var bara att bita ihop och rida. 
I 110 var hon lite flack i sprången redan på framhoppningen där jag kunde haft henne lite närmre intill hinderna då hon har lätt för att få språngkurvan enbart framåt. 
Hon rev första hindret och därefter hoppade hon bra och stabilt banan runt. 

I 120 var det en helt annan häst och har aldrig hoppat så fint på framhoppningen som denna gången. Inne på banan gör hon många flotta språng. Ett pet på hinder nummer tre som inte var några konstigheter med och på tredje sista hindret som står hindret lite gömt bakom och distansen var inte så lång som jag hade förväntat och hon sprang förbi det. I övrigt var det en mycket bra runda med riktigt fina språng så det ska bli spännande att hoppa fler 120. Nästa gång får dessutom inte Elvis stanna hemma 😊

Jag har fått förfrågan om att rida och tävla två mycket fina 4-åringar efter Click and Cash som ägs av Carola Lilja med sikte på tävlingar och kvalitén i höst. Nu till helgen blir det P&J med dessa två och förhoppningvis även 4-åriga Zippen om han får hoppa in som reserv. 
I april väntar vi en 3-åring efter Heartbeat som ska ridas in och visas på 3-årstestet. Det kommer bli en händelserik vår! 

Kallt med snöstorm


Bulan i 120


Bulan i 120




Finbesök från Stockholm

Förra veckan fick vi finbesök från Stockholm som alltid är efterlängtat och roligt. 

Vår ena kusin Rebecca som står redo med ridbyxor och hjälm på sig när man hoppar ur bilen visar tydligt att hon inte har tappat intresset för hästarna denna gången heller, snarare blivit mer intresserad och kunnig. 

Hon fick hoppa upp på Raguza som har haft en lång vila sedan tävlingssäsongen förra året. Raguza var lite pigg och springig mot handen första dagen men Rebecca är stentuff och bangar inte för något. Andra dagen har energin minskat lite och Rebecca travar över cavaletti och det ser otroligt proffsigt ut. 
Man blir verkligen imponerad över att Rebecka bara sitter upp och rider själv på en stor häst här hos oss, när hon hemma i Stockholm rider väldigt sällan och då på en ridskoleponny. Det kan inte bli annat än bra 😊

Rebecca och Raguza är redo för ridning



Cavalettin var populär

Det blev även ridning på 6-åriga Bulan


RSS 2.0