Bortskämd ryttare

Idag bar det iväg till Kalmar med Bulan och Elvis där det blåste riktigt ordentligt. 
De skulle göra sin årsdebut och eftersom de har hoppat fint hemma så tyckte vi att det var dags för 110 debuten också. 
De levererade fyra felfria rundor av fyra starter än en gång, vilket givetvis gör att piloten gärna blir bortskämd men det gäller såklart att njuta!

Bulan var först ut i 1m där hon gjorde en klockren och mycket fokuserad felfri runda. I 110 blåste det extremt mycket och hon hade svårt att fokusera på framhoppningen men väl inne på banan i 110 går hon som en klocka och levererar en felfri runda igen. Hon är mycket pigg och laddad men samtidigt kontrollerbar mellan hinderna, vilket är tacksamt. 

Elvis gjorde en mycket bra och stabil runda i 1m. Framhoppningen var liten, mycket hästar och det var endast tillåtet att hoppa i ett varv så han var lite spänd och överhoppade sig både framhoppningarna men väl inne på banan så hade han lite mer lagom höjd igen. I 110 debuten var han inte nära en enda bom men han tycker egentligen att jag lägger mig i lite för mycket mellan hinderna.. Dock är det något som alla hopphästar måste lära sig, även Elvis! Han bjuder fortfarande på blandade språng men när han fokuserar på uppgiften så är känslan fantastisk i språnget. 

Kan inte vara annat än supernöjd med båda hästarna som skötte sig exemplariskt trots omständigheterna. Nu laddar vi om för Älmhult om en vecka, ska bli mycket spännande 😊







Nyblivna 2-åringar

Våra små och söta 2-åringar fick komma in i stallet med en annan anledning än att gå in och boxen för att äta. Nu fick de ha schabrak och träns på sig för första gången, vilket gick alldeles utmärkt. 
Blir spännande att tömköra och rida in de när den tiden är inne :) 

Pluto

Zixten 


Lufta vingarna

Förra veckan var vi i Alettes fina ridhus för att låta de nyblivna 5-åringarna få lufta vingarna. 
De skötte sig väldigt bra och bjöd på mycket fina språng.

Elvis har inte hoppat riktigt lika mycket i höst som Bulan men gör det som alltid väldigt enkelt trots att vi ska "krångla" med bommar framför och bakom hinderna osv. Vi höjde upp lite dels vid travhoppningen och även på linjen där han bara trycker till lite mer och hoppar ännu bättre. 

Bulan som har blivit drottning på travhoppning (vilket hon inte direkt var för ett år sedan) gör riktiga lyror när hinderna blir lite högre. Häftig känsla! Hon gjorde också linjen väldigt enkelt och tar i precis lagom utan att vara i bommarna.

Vi diskuterade i bilen hem just detta om försiktighet. Det är en fin gräns mellan hästar som är lite oförsiktiga och "kalla i benen" till hästar som är alltför försiktiga och bangar när det blir stora hinder och de måste ta i mer själva i hoppningen. Några av Mikael Nolins ord från kvalitetstävlan på dessa två hästarna var att de var mycket försiktiga och hade koll på vart de hade benen, men samtidigt orädda och alltså inte för försiktiga. Vi får se om han har rätt, det krävs mycket av hästarna när hinderna blir stora och självklart av ryttaren som sitter i sadeln. 

Nytt år och våra "bebisar" har nu redan hunnit bli 2 år gamla. Förvånansvärt lugna och hanterbara för att vara hingstar även om min franska har mer temperament och nerv än Bulans avkomma. Det ska bli lite tömkörning med dessa två nu i vår. Växer gör de och ser fina ut i kroppen för att vara i denna åldern. 

Bulans framben kan vi inte klaga på.


Drottningen på travhoppning.


Elvis - the king! 

Finaste pojkarna (fransk från vänster och Bulans avkomma från höger).







4 nollor på 4 starter

Vi åkte till Olofström på pay and jump med Bulan och Elvis den 30/12.

Elvis har inte varit ute sedan vi var i Flyinge så det var ett bra tag sedan. Han har mycket nerv och fokus på allt runt omkring men när han kommer in på banan och har fått kolla runt lite så blir det en helt annan häst. Han gjorde två felfria rundor i 90 och 1m, mycket fint och avslappnat. I Ronneby den 31/1 får han gå 1m och 110.

Bulan som har varit igång mer och fått hoppträna har nog längtat efter detta. Hon är fantastisk att hoppa, mycket bra inställning, kvick och väldigt försiktig. Ibland är hon lite väl på bettet till hinderna men är inte i en enda bom. Hon debuterade 110 med en superfin och felfri runda. Det blir 1m och 110 för henne också i Ronneby. 

Det blir ett spännande 2016 med dessa två stjärnor. Även lilla stjärnan Zippen som blir 4 år är anmäld till Ronneby. Vi får se om han är redo eller om han får vänta några veckor till. 

Elvis på framridningen


RSS 2.0