1/2 dräktiga

Idag var det dags att köra ner till Flyinge för att se om Raguza var dräktig. 

Vi vågade inte tro att hon var dräktig men Cecilia säger med glad ton "She is pregnant". Allt såg fint ut så nu håller vi tummarna för att hon är fortsatt dräktig och att det blir föl i april nästa år. 

Den finaste 3-åringen Ninja går där nere på bete för att slippa åka fram och tillbaka. Hon såg ut att trivas väldigt bra med sina kompisar. Det värsta var att gå ut från hagen och inte få ta med henne hem.. Hon har några dagar kvar innan det är dags för att se om hon är dräktig eller ej, vi håller tummarna. 

Den obligatoriska "fölbilden"

Ninja på bete

3-årstest

Igår var det 3-årstest i Tingsryd och vi visade den sockersöta 3-åringen efter Heartbeat x Landaris. Hon mättes till 164 cm och 1 cm avdrag för sina skor, ganska bra tänkte vi. 

Hon var förvånansvärt avspänd redan vid lösgalopp och visade upp sin galopp i balans med bra påskjut bak. 
I löshoppningen hoppar hon otroligt bra men de tre sista sprången där blir lite mattare och hon inte trycker till som man önskar. Hon river näst sista språnget och rättar sig med bra höjd på sista språnget. Bra flyt och hon taxerar bra på galoppbommen.
I exteriören visar hon upp sin fina sida (i våra ögon) och gångarterna visas upp bra, hon har inga jättestora gångarter men rör sig lätt och är undersatt bak.

Kommentarerna för hennes exteriör är genomgående negativ och hon bedöms med enbart 6 eller 7 i poäng. 

Kommentarer för hennes hoppning är väldigt positiv med bland annat spektakulär bakbensteknik, bra inställning, god spänst men som vi också märkte av så blev hon mattare i språnget i slutet så domaren säger att han inte kan ge de riktigt höga poängen som han hade velat. Poäng 6 på teknik och 7 på temperament vilket vi tyckte var snålt. 
Under dagen ser man de hästar som stannar gång på gång, de sänker 15 cm och hästen hoppar. Där blev poäng 6-6. 
Självklart så om poäng 9-9 eller 10-10 ska ges så ska hästen visa riktigt bra språng, framförallt på slutet men behöver man ge poäng 6 eller 7 för att hästen tappar det önskvärda trycket på sista sprången? 
Det är intressant att se bedömingar under hela dagen och kunna jämföra med kommentarer och poängsättning på olika hästar. 
Det visades 21 stycken 3-åringar i söndags och INGEN fick gångartdiplom. Var det verkligen kvalitén som var så låg på dessa hästarna? 







Flyinge fölfabrik

Igår körde jag och Sofie ner underbara Ninja till Flyinge för seminering. 

Under flera år så har jag velat ha ett sto som skulle passa att seminera Kannan med. 
Nu när jag köpte Ninja så hade uppfödaren till henne själv planerat att seminera med antingen Kannan eller Diamant de Semilly och då kändes det som ett perfekt val med tanke på att uppfödaren känner Ninja och även har mor, mormor och syskon hemma. 

Ninja hade ägg på 46 mm när vi kom dit så det var precis lagom att köra ner henne igår. Nu håller vi tummar och tår för att det blir ett Kannanföl nästa år. 

Raguza har hittills inte blivit dräktig med Kannatol så det verkar knepigt att få henne dräktig iår. Men vi försöker lite till ändå och hoppas att det kan lyckas till slut. 





Framgångsrika uppfödningar

År 2007 valde vi att seminera vårt 3-årssto efter Camaro M med Dirco Hästak som blev en hingst, vid namn Dimarco. Även min fantastiska före detta tävlingsponny Guöna Fatima (Welsh) seminerades med Dirco Hästak som blev ett sto vid namn Dilba.

Det resulterade med hoppdiplom för Dimarco som 3-åring och han såldes som 4-åring till Sara Ekman. Han har nu som 8-åring placeringar i 130 och även startat 140. 

Dilba hoppade 9-9 och fina poäng på exteriördelen så det blev dubbeldiplom innan hon såldes. Förra året vann hon SM och idag vann hon MSVA i Skyrup och är uttagen till landslaget. Helt fantastisk ponny! 

Så häftigt att se hur bra det kan bli när hästarna hamnar i rätt händer och utbildas på bästa sätt! ☺️

Dimarco 

Dimarco

Dilba

Dilba



Bulan har tagit sikte på Breeders

Denna helgen har Bulan tävlat i Karlskrona. 
Igår var det lite spänt och lite "snabba" språng i 110 och resulterade med hela tre nerslag. I 120 var det en svår bana med hela 11 hinder för unghästarna så det var tufft men hon kämpade på bra med en bra runda och två riv, känslan var betydligt bättre än tidigare klass. 

Inatt hade det regnat ordentligt så banan stod till viss del under vatten och mina förväntningar till att få till en felfri runda var kanske inte så höga med tanke om underlaget. Bulan kändes inte speciellt påverkad av varken underlaget eller att det var debut i nationell 120 och hoppar många fina språng på banan och levererar en felfri runda. Så roligt att äntligen få första kvalet till Breeeders 😄. 

Nästa helg ska hon skolas om och gå tillbaka till dressyren med Sofie. Det blir tre dagars meeting i Björbäck. Flexibilitet är en av egenskaperna som Bulan har i sig kan man väl säga.








Utveckling hos unghästarna

Idag var det Björne-träning på Karlskronas fina fiberbana med Bulan. 
Hon hoppade väldigt fint och rytmen var med oss i princip hela träningen. Kul när utvecklingen går framåt. 

Den nya stjärnan kan man inte annat än bli förälskad i. Hon är otroligt lugn och väldigt tillgiven. 

Andra unghästar som utvecklas är våra två 2-årshingstar. Hur de nu fortfarande kan vara hingstar har jag ingen bra anledning till förutom att de har varit snälla och hanterbara än så länge. De växer och växer. Vi kan knappt bärga oss tills det är dags för inridning 3-årstest nästa år. Spännande! 

Bulan visar fina språng 

Min franska 2-åring

Fransmannen igen 

Hildur e. Heartbeat och Ninja e. I'm Special de Muze


Man väntar alltid för länge när man väntar på något gott

Äntligen kan jag sluta längta och istället se den efterlängtade stjärnan ute i hagen. 

Igår kväll jobbade jag till 22 och lastbilen var beräknad att komma till gården vid ca 23. Vi väntade, väntade och väntade... Kl 02 rullade den fina lastbilen in på gårdsplanen. En trött 3-åring som åkt sedan 8.30 på morgonen lastas ut. Hon hade gått in direkt vid lastning, stått som ett ljus hela vägen, ätit och druckit. Skönt! 

Det blev övernattning inne i stallet inatt och idag blev det betessläpp på vallen som hon tog helt med ro. Jag som av någon oklar anledning alltid har de hästarna som inte kan vara inne/ute själva, hittar på hyss och har helt egen vilja men denna nya verkar ha fantastiskt temperament. Bulan och den andra 3-åringen Hildur var mer stökiga över situationen. 

Denna flickan som jag då har köpt är en 3-åring efter I'm Special de Muze (Emerald van't Ruytershof x Nabab de Reve) x Quite Capitol (Quidam de Revel x Capitano) x Utrillo van de Heffinck (Clinton x Heartbreaker). Mormor har fyra syskon i 160 hoppning, där ena systern även är mor till den godkända hingsten Eldorado van de Zeeshoek som är framgångsrik i 160. Så det finns en del bra hästar på mödernet vilket är en förutsättning om man vill avla vidare och ha chans att få fram bra hästar. 

Jag och min syster som är hästnördar och sitter dag ut och dag in för att titta på hästar, har tittat på detta stoet ett bra tag och att det nu blev verklighet känns fantastiskt roligt. Förhoppningsvis blir det både avel och sport i framtiden. 

Nya stjärnan 


Nya stjärnan





RSS 2.0