Vilken grym helg

Ja vilken grym helg det blev i Karlshamn, nästintill fulländad om jag får säga det själv. 
Hästarna är i sådan bra form och det får man ju bekräftat också när de presterar bra på tävling. 

På fredagen gick Copernicus (e. Prestige) 110 med 0+4 fel och 120 dubbelnolla och placerad. Superfina rundor och han hoppade kalasbra. På grund av min avfallning i våras så har han inte tävlat sedan mars så han kom tillbaka och gjorde det riktigt bra också, hoppa kan han!

Raguza gick en 120 med en dubbelnolla och 4e placering med en bra känsla. 

Dubben gick in direkt i 130 med en riktigt bra runda på ett litet pet som piloten tar på sig själv. Inte dåligt av en 6-åring att gå direkt in i 130 (andra gången i sitt liv) och vara så okomplicerad. Väldigt nöjd.

Lördag var Raguza dubbelnolla och 5a i 130 med riktigt bra runda. 
Dubben gick 130 med ett litet pet där piloten var lite för långsam med att sätta ihop honom lite till på en linje men annars var han toppen fin.

Söndag valde vi att stryka Dubben som skulle gått ytterligare en 130 men det blev långa dagar i transporten och ändå presterade han så fint i de största och svåraste klasserna han har gjort hittills, så han var väl värd att få komma ut i hagen istället. 
Längtar redan till nästa år där han förhoppningsvis är redo för större uppgifter. Trots hans storlek så gör han allt väldigt enkelt och ju högre och bredare det blir, desto bättre hoppar han.

Raguza skulle göra sin livs debut i 140 och jag har inte ridit 140 på två år. 
En riktigt bra runda på 8 fel som jag är riktigt nöjd med. Första rivet tar jag på mig själv och det sista rivet skulle jag nog vilja att Raguza tryckte till lite mer och hållit upp sina ben egentligen men det är oväsentligt för mig :) 

Nu ser jag fram emot två tävlingar till förhoppningsvis innan året tar slut. Ska bli spännande :)



ÄNTLIGEN

Äntligen kan jag sluta längta efter denna underbara fölunge för nu står han ute i stallet och mumsar hö. 

Han kom vid 11 tiden i förmiddags och har alltså varit iväg sedan torsdags morgon, en lång resa för ett dryga 6 månadersföl.
Lite förvirrad men många myror i benen så fick han efter några timmar komma ut i hagen där han satte igång med fullt bus. 

Känner mig lyckligt lottad över hur fina hästar som står i stallet. Bortskämd blir man lätt. 
Raguza känns finare än någonsin i både hoppningen och framförallt på marken. 

Dubben hoppade superbra i fredags och vilket hopphjärta han har som hoppar i alla lägen oavsett hur högt det är. Man skulle kunna kalla honom läromästare trots att han bara är 6 år gammal.

Copernicus hoppade jag idag också och han var riktigt fin i hoppningen. Han känns laddad inför Karlshamns tävlar nästa helg där även Raguza och Dubben ska gå. Spännande :)

Lite läskigt att gå ner för rampen.


Svårt att stå perfekt när det är mycket att titta på.


Bekanta sig med nya kompisar och ny hage.


Duktiga unghästar

Idag blev det en löshoppningsdag för hela slanten i stallet.
Först ut 3.5-åriga Elvis som fick hoppa lite gymnastik med två studs -> ett galoppsprång fram till en oxer -> ett galoppsprång fram till två studs.
Han var superfin och visar verkligen upp sina kvaliteer trots att det är trångt och borde vara lite jobbigt för honom så gör han det lekande lätt. 

Nästa ut var Sofies 4-åriga dressyrsto som hoppade samma övning. Hon gjorde det bra och hoppade med fin och avslappnad rygg de sista språnget, något som dressyrhästar ofta har svårt att göra.

Sedan var det dags för min 2.5-åring e. Hip Hop - Argentinus som har blommat ut riktigt fint detta året. Han gjorde sin debut i löshoppning mycket bra. Kanske en ny stjärna i stallet?



Näst ut var Anna Svenssons 2.5-åring e. Cosmeo - Indoctro. Första gången han också såg några bommar men skötte sig toppen. 



Sist men inte minst var Landegrens 2.5-åring e. Sir Oldenburg - Porfyr. En försiktig kille men skötte sig också duktigt där. 




Breeders 2014

Helgen har bestått av fantastiska unghästar och otroligt skicklig ridning från proffs nere i Flyinge.
I lördags var det 4 och 5-årsfinal. Spännande att se de fina 4-åringarna även om en del var lite matta i hoppningen, vilket såklart inte är ett dugg konstigt. Intressant att höra domarnas kommentarer om hästarna.

5-åringarna var mycket fina också såklart. Hade gärna sett Elvis syster också men tyvärr hade ett nerslag i andra kvalet så gjorde att hon inte gick till final.
Det blev ganska många unghästar till omhoppningen och vilket gjorde att ryttarna fick rida relativt fort för att ha en chans till prispallen. Är det rätt mot en 5-åring? Så länge ryttarna vet vad de gör och viktigast av allt att hästarna får en bra upplevelse men inte alltid det blir så. 

På kvällen var det dags för årets auktion, som alltid är lika trevlig att vara på. 
En hel del riktigt fina 3-åringar som såldes för bra priser. Kul att uppfödare får credit för det som de lägger mycket pengar och tid på.

Söndagen bestod av 6 och 7-åringarnas final.
Fantastiska unghästar som verkligen har kvaliteer. 7-åringarna är väldigt jämna och hoppar otroligt bra allihopa. Favoriten är nog Candelight e. Cardento-Everest som man får gåshud av att se på banan. 








RSS 2.0