Helt fantastiskt

Vilken helg det har varit. Det går inte att beskriva med ord hur kul vi har haft det. Fantastiska hästar och människor.
Dock har vi sovit 2 timmar ungefär sedan fredags och det känner man i kroppen nu i alla fall men det var det värt.
Det blev lite shopping på mässan också. Ridbyxor,  ridstrumpor och schabrak.

Tillbaka till vardagen då. Släppte ut hästarna på morgonen och hovslagaren var på besök också. Sedan red Anni och jag ponnyerna. Hästarna ska också ridas nu i eftermiddag. Nu blir det till att plugga en massa.


// Louise




Göteborg

Då var det dags att packa inför den tidiga tågresan (05:00) som går till Göteborg. Snacka om att jag har längtat efter detta. Underbart!
Sedan blir det hemresa på söndagen och är hemma vid 23-00 tiden och skolan är på måndagen (vill inte bara tänka på detta). Inte nog med skolan denna måndag utan det är denna fantastiska fysträningen för future riders vilket troligen är det värsta jag någonsin varit med om i mitt lilla liv.

Förhoppningsvis överlever jag denna veckan då vi troligen ska till Bruksprovet och kolla in lite fina hingstar. Ska ju leta upp en ny till Raguza iår om allt går som det ska, men har nog redan bestämt att det blir Cardento. Är väldigt glad för Douglas (Darco-Capitol) och iår är det två (vad jag har sett) efter honom. Den ena var det Emillion-Nimmerdor-Ariban xx på mödernet och den andra var det Baloubet du Rouet-Cor de la Bryére-Lagos. Röstar nog på den sistnämnda men det vet man ju aldrig.

Nej, nu är det dags att packa det sista som ska ner i den lilla väskan. Hoppas vi ses i Göteborg!

// Louise




Kolla in hans hoppning http://www.youtube.com/watch?v=W9xp2B4evmM

Vännerna

Igår firades Michellin Pencillin på Chinarestaurangen i Ronneby tillsammans med alla "gamla" vänner.
Riktigt kul och riktigt god mat men mäktig som vanligt.
Sedan åkte vi på lite kulig fest hos Håkan Bråkan där blev en hel del skratt, vilket behövdes.

Idag blev det en ganska tidig uppstigning för att släppa ut och göra iordning allt i stallet. Kände dock att jag kanske hade behövt sova någon timme extra för att vara på topp.

Nu ska jag ut och rida några hästar, sedan ska jag tydligen hålla i en massa praktiska övningar för de som håller på att ta grönt kort? Jaja, det löser sig. (sa kvinnan och sket i vasken)


// Louise


Hittade dock ingen bild på Michelle men några av dessa var i alla fall med igår :)

Falla Vackert

Det är egentligen inte min typ av film men fasen så bra den va. Rekommenderar den starkt :)
Det var det enda jag hade att säga denna måndagskväll.

// Louise


Värnamo

Idag var det uppstigning kl 04:30 och några timmars resa till Värnamo. Det var 17 grader när vi steg ur bilen, det värsta jag någonsin har varit med om på tävling. Så jäkla kul att komma ut igen, har längtat vill jag lova.

Cornelia gick 110 och var dubbelnolla (5e placerad), 115 dubbelnolla (10e placerad). Riktigt bra rundor i båda klasserna och hon hoppade kanon.

Brunte gick 115 och var dubbelnolla (16e placerad), 120 där det blev fel distans in i kombinationen så rev utsprånget och lade en volt efter det. Men han hoppade grymt bra och rundorna va jättebra i övrigt.

Nästa tävling blir i Älmhult. Nu ska jag njuuta av det efterlängtade lovet och inte glo i en enda bok!

// Louise


Uppladdning

Stallet klart, Curre, Bogi, Cornelia och Brunte är ridna.
Imorgon är det tävling i Värnamo, längtar som bara den. Hästarna känns i alla fall väldigt fina, så vi får väl se hur det går.

Om knappt en vecka är det dags för det efterlängtade Göteborg Horse Show. Det är jag, knäpsson, sofie och mammuten som ska upp. Vi har fått rum på Gothia också, så jäkla bra! Bra startfält i hoppningen, men kanske inte som förra året? Tycker jag i alla fall.

// Louise


Bröderna Breeze

Är de inte lika varandra?


SB Sea Breeze




SB Bo-Gi Breeze

Tävling

Idag kan jag faktist skryta om att jag inte har legat på soffan.
Fodrade på morgonen och rastade sedan av Curre och Bogi. Riktigt pigga båda två men blev finare mot slutet. Kanske är dags för de att åka på en pay and jump snart med dem?!
Sedan åkte vi till Karlshamn som var årets första tävling, eller pay and jump rättare sagt.
Cornelia hoppade 1 m felfritt och ett ner i 110 med jättebra flyt och språng.
Brunte hoppade felfritt i både 110 och 120, hoppade kanon och jag kan inte klaga på mig själv heller för all del.
Förhoppningsvis blir det att åka till Värnamo till helgen, men måste övertala pappa också och det är inte det lättaste vill jag lova.

Efter tävlingen blev det årsmöte för Sporren där jag fick priset som bästa sporrenryttare på häst.

Dags att sova kanske? Det är trots allt en dag imorgon också.

// Louise





Tillökning i stallet

Idag fick vi besök av Brännebäck och 6-åriga d-ponnyn Bo-Gi Breeze som har anlänt till oss. Det är alltså Sigges halvbror efter Veronas Bogi-Tammerfors xx.
Han ska sättas igång lite mer och ut på lite tävlingar för att sedan säljas. Jag tror det kommer bli en mycket fin tävlingsponny. Är ruskigt lik Sigge i både utseende och i ridningen.

Alla hästarna är ridna idag även om jag själv kanske inte var på topp.
Red först Bo-Gi som skötte sig utmärkt. Det blev lite bock och bus men det var ganska väntat eftersom allt är nytt. Sofie red också Cornelia för första gången sedan operationen.
Sedan var det Curres tur och jag blev helt chockad, fan vad det händer saker som man inte tänker på med unghästar. Riktigt fin, vilket han kanske varit på det senaste men har inte lagt märke till det helt enkelt.
Sist men definitivt inte minst, fick Brunte åka till ridhuset och jobba lite. Även han gick kanon.
Det flyter på nu, imorgon är det träning för Björne och "tävling" på söndag.

// Louise





Fullt upp

Nu var det ett tag sen jag skrev.
När jag började blogga funderade jag ganska länge på vad jag skulle skriva och sedan gick det utför med en massa tråkiga vardagssysslor och allmänt klagande från min sida. Ska försöka skärpa mig, lite.

Jag var trött som få när jag vaknade i morse och inte nog med det, försenad var jag också. Inga kläder framlagda heller. Ja du hör, det kan inte bli annat än en dag man gärna vill slippa.
Väl hemma så var det stallet som väntade.
Eftersom Bogi kommer på onsdag så skulle den boxen grävas ut och göras iordning, skönt att det blev klart i alla fall.
Det var klippdags för Curre också, otroligt duktig och snäll pojk.
Sedan blev det en runda till ridhuset och det gick bra, eller ja hästarna är mycket fina men är väldigt självkritisk just nu och retar upp mig på det mesta. Hoppas det går över!


// Louise




Cassano Preem

RSS 2.0