Projekt inridning

Idag har Anni varit här idag igen och ridit våra hästar. 
Rakel var först ut och hon är otroligt duktig och en naturbegåvning. 
Med tanke på att hon behöver tömköras så är det fortfarande lite svårt med styrningen.
Det blev både skritt, trav och galopp för Anni och Rakel igår, samma sak idag så det är toppen bra!

Elvis var näst ut och är väldigt cool med att ha en ryttare på ryggen.
Det blev skritt och trav både igår och idag prickfritt i linan. Så duktig!
Anni red även Dubben igår när Sofie red Raguza. Såg mycket fint ut.

Rakel nöjd efter dagens ridpass


Trav


Galopp


Galopp 


Elvis också nöjd 




Dubben och Raguza i bakgrunden 




Rakel utvecklas

Rakel hoppade RIKTIGT bra i tisdags när vi löshoppade 3-åringarna. Elvis hoppar alltid lika bra och imponerande varje gång.
Vi bestämde att när Brunte dog så skulle vi se till att ha en avkomma efter Spender S igen, det mönstret bör man inte bryta. 
Kan tycka att Spender skulle kunna komplettera Rakels saknade egenskaper.
Hon är kvick, mjuk och väldigt spänstig men skulle behöva få lite kraft och power i språnget. 







Blir inte alltid som man har tänkt

Det var tävling i Hässleholm med Dubben och Raguza i söndags.

Dessvärre slutade morgonen med en ambulansfärd till akuten i Kristianstad.
Efter 7 timmar fick jag äntligen åka hem med en fraktur i näsan, korsbandet vid knäet var förmodligen av, handleden var bruten och jag var säker på att tänderna inte riktigt var som de skulle.

Dagen efter fick jag samtal igen från Kristianstads ena läkare att de har upptäckt en spricka nedanför knäet så det vara bara att släpa sig in till Karlshamn och röntga igen, efter det fick jag ett brev i handen och order om att åka in direkt till Karlskrona ortopedakut.
Där kände de igenom hela knäet och efter några timmar där kom de fram till att jag har en liten fraktur knäet.
Var även hos tandläkaren som chockartat tog emot mig. Fick två tänder lagat provisoriskt och de andra får jag vänta och se vad som händer med de. Får inte tugga eller äta mat på minst en månad, endast flytande..

Med andra ord så är jag inte riktigt fit for fight upp på hästryggen ännu, får vänta några veckor.. Jag  klättrar redan på väggarna hemma! Nu ska jag stappla ut och titta när Sofie ska löshoppa unghästarna :)



Aldrig vila

Förra helgen var tanken att det skulle bli en lugn helg med lite fokus på unghästarna utan tävling men det blev både tid med unghästarna och tävling till slut.
Det blev en väldigt tidig morgon så hästarna undrade nog vad vi höll på med så tidigt på morgonen.
Raguza blev lika glad och uppstissig som vanligt när hon kommer på tävling.
Eftersom jag efteranmälde mig så hamnade jag allra först i starlistan i båda klasserna så jag hade inte särskilt mycket att gå efter men det var väldigt trevliga banor och gott om plats att rida på de 45x70 meter så det blev nästan som en utomhusbana. 
I 115 som var en A:0 gjorde Raguza en bra men något spänd runda. Det räckte till en andraplacering.
I 125 var hon väldigt fin både på framhoppningen och inne på banan, men rulllade ner utsprånget i trekombinationen som var sista hindret vilket var lite retfullt såklart.
Under de åren som jag red Brunte och andra unghästar så blev det inte så mycket fundering än att bara göra en nollrunda och hålla sig inom maxtiden så vinnarskallen försvann till viss del. Nu däremot börjar den komma tillbaka och Raguza ska nog kunna hjälpa till att få tillbaka den helt.
 
Unghästarna sköter sig super bra också. Nästa gång vi rider så ska Elvis få trava sina första steg och Rakel ska ridas på som sist. Snart kommer två stycken 3-åringar som ska visas på 3-årstest också, den ena är oinriden medan den andra redan är riden, men behöver förberedas med det övriga inför 3-årstestet.
 
Idag fick jag äntligen bekräftelsen på att biljetterna till årets VM i Normandie är bokade och klara. Det ska bli en helt fantastisk upplevelse att åka dit i en vecka lite drygt. Vi åker hela familjen, ser fram emot det!
 
 
 
 
Finaste hästen 
 
 
 

Vilken stjärna

Vilken stjärna Rakel är! Lättare häst att rida in kan man knappast ha, hon går i form och bara travar på som om hon aldrig gjort annat. Imorgon får det minsann bli galopp om hon är lika fin som idag. Elvis skrittade vi runt på igår och han får också stjärna i kanten, imorgon ska han ridas igen :)
Det är ju bara såå roligt att hålla på med dessa unghästar, visst är det roligt att tävla och träna men detta är riktigt kul också! 
Till sommaren ser det ut att bli en hel del inridningshästar för min del, spännande spännande :) Skulle nog nästan kunna leva på detta med att rida in hästar, men tiden finns inte riktigt när man pluggar tyvärr..
 

RSS 2.0