Äntligen 100 % dräktigt

Igår kollades Bulan på 17 dygn och visade sig vara dräktig efter tredje försöket. Äntligen!! 
 
 
 
Idag kollades Raguza på 55 dygn och var fortfarande dräktig. 
Nu hoppas vi att allt går bra och att vi får två friska föl nästa år 😄
 
 
 

Dags för uppdatering!

Det är väldigt dåligt med uppdatering här på bloggen så nu känner jag att det verkligen är dags för en ordentlig uppdatering om våra fina hästar. Bjuder även på en bildbomb!

 

Vi börjar med Axima aka ”Bulan” e. Don Primero x De Noir x Briar fick ett fantastiskt fint stoföl efter Blue hors Zack i år. ”Bulan” är seminerad med Revolution (Rocky Lee x Rouletto) i år. Håller tummarna för att det tar sig!

 
 
 

 

Zaxa som då är ”Bulans” avkomma efter Blue Hors Zack och ser otroligt bra ut. Hon är även helsyster med Zixten som vi sålde till USA som 2-åring. Blir ett spännande ämne för framtiden! 

 
 
 

Nyaste hästen i stallet som Sofie har investerat i är 1-åriga stoet Pretty Blue Ice Z aka ”Pia” efter Plot Blue x Crown x Animo II Z. Modern har inte kommit ut på tävlingsbanan ännu (fått avkommor e. Balou du Rouet -16, Plot Blue -17 och Vannan -18). Mormor Annina Z har meriter tom. 140 innan hon sattes i avelsboxen och har bland annat fått den godkända hingsten Nino Ice Z (Numero Uno) samt yngre avkommor efter bl.a. Cornet Obolensky, Comme Il Faut och Kannan. 

Mormors mor Cold As Ice Z har meriter tom. 160 med Kevin Staut och är mor till bland annat As Cold As Ice Z (160 under Judy Ann Melchior) och godkända hingsten Scotch Ice Z (Stakkato). 

Det finns inte många av denna sortens prestationsmöderne och det är otroligt häftigt att lyckas köpa ett sto från detta mödernet så man kan avla vidare! Det är svårt att inte börja fundera redan nu på hingstval 😉 Cornet Obolensky? Diarado?

 
 
 

1-åriga Heureka Bucaille aka ”Ullis” e. Urano de Cartigny x Quaprice Bois Margot x Laudanum xx är fransyskan som jag köpte i vintras från Normandie. 

Mindre modell och väldigt ädel flicka men ser otroligt fin ut i våra ögon, rör sig som ett riktigt krutpaket. Blir häftigt att se lite löshoppning så småningom. Här funderas det också mycket på hingstar. Kannan? Qlassic Bois Margot? 

 
 
 

1-åriga Zvea e. Kannatol x Ragazzo x Romano är avkomma från Raguza som jag själv tävlat upp tom 140 med placeringar och hennes mor gick svår hoppning. Zvea såg väldigt försiktig och spänstig ut vid hennes första ”löshoppning”. Emerald? Diarado?  

 
 

1-åriga Kanninjo aka ”Sture” e. Kannan x I’m Special de Muze x Quite Capitol är en ganska stor men ädel avkomma efter vår Ninja. Ska bli spännande att se honom i framtiden när han har växt till sig! 

 

 

Raguza e. Ragazzo x Romano x Furidant som verkar trivas bra även som avelssto. Hon seminerades i slutet av april och konstaterades dräktig mer Balou du Rouet på första försöket. Väldigt kul att vi kunde få dräktigt med Balou som vi pratat om länge så nu håller vi tummarna för att det håller i sig. 

 
 
 

5-åriga fölstoet Ninja e. I’m Special de Muze x Quite Capitol x Utrillo vd Heffinck har kommit igång bra efter sin mammaledighet och hoppas nu lite småbanor så snart är det dags för henne att komma ut på tävlingsbanorna. Här är vi rätt säkra på att det finns mycket scoop och försiktighet. 

 

 

Sist men absolut inte minst och kung är han också för den delen. El Qlassico TT aka Elvis e. Quintender x El Bundy x Stakkato som det knappt går att beskriva med ord hur mycket vi känner för denna fantastiska hästen som bara levererar och levererar. 

Satu Liukkonen red honom fantastiskt bra i Scandinavium (Sebbe skadades allvarligt i oktober förra året och har inte kunnat tävla förrän nu i juni) där de slutade på en 8e placering i finalen. Förra helgen så tog Sebastian Numminen återigen över Elvis där de satte en nollrunda i 135 och en i 140 och är därmed kvalade till FALSTERBO 7-årschampionat trots att de bara hade tre kvalchanser på sig! Helt fantastiskt att se Elvis och Sebbe tillbaka på tävlingsbanorna! Undra om vi någonsin kommer få äga en så välhoppande och storhoppande häst?

 
 
 

Som avslut på detta långa inlägg med alla bilder så kan jag inte låta bli att lägga upp någon bild på ”vårt nya stall” som mest ser ut som en byggarbetsplats just nu men bygget är iaf fullt igång och det ska bli 10 boxplatser. Vi hoppas kunna inviga stallet i slutet av september.

 
 
 
 

RSS 2.0