Tävling

Idag var det dags för tävling på Ronnebys fina anläggning som numera är min "hemmaplan" sedan ett år tillbaka.
Längtar tills tävlingarna ska hållas i det stora ridhuset, då kan det hållas riktigt bra tävlingar där.

Copernicus gjorde sin årsdebut idag. Han kändes toppenbra på framhoppningen med bra och mjuka språng. Inne på banan var han också väldigt fin, något stark till de två sista hinderna på banan och fick då inte riktigt till sista linjen men i övrigt så är jag helnöjd. Flytet fanns där och viktigaste av allt så tyckte han det var kul!

Raguza som blir lika glad varje gång hon får följa med på tävling. Denna hästen har verkligen 100% hjärta för detta med hoppningen, även om det ibland kommer inslag av dressyrgener som gör att hon inte riktigt är som alla andra barnen kanske. 
Riktigt fin på framhoppningen och lika fin inne på banan. Det blev en dubbelnolla och 4e placering till slut.



Projekt inridning

Igår var det dags för 3-åringarna att ridas för tredje gången.
De lösgalopperades lite innan jag satt upp dels för att de ska vara lite avslappnade men också för att själva inridningen inte är så krävande ännu och då kan de få jobba lite på samma pass.

Först ut var Elvis. Roligt att se hur unghästarna ändrar sitt rörelsemönster helt bara för att de har fått skor på alla hovarna. Elvis har otrolig motorik i hela sin kropp men framför allt i bakbenen, det är roligt att se. 
Sedan var det dags att hoppa upp i sadeln och han var lika obekymrad som de andra två gångerna både när jag hoppar upp/av och skrittar runt lite. Han funderar mer på vilka människor och hundar som springer runtomkring honom istället. 

Rakel var näst ut och även hon rör sig väldigt mycket friare och mjukare med skorna. Väldigt balanserat och enkelt lösgalopperar hon och även här en hel del motorik i bakbenen.
Sedan var det dags för uppsittning och hon är verkligen helt orädd. Så jag skrittade och travade i paddocken prickfritt. Är övertygad om att det bara hade varit att rida ut henne i skogen helt utan några konstigheter men vi håller oss till den vanliga planeringen, den brukar vara bra :)
Elvis tar vi det lite lugnare med för att inte gå för fort fram, jag är rädd om min underbara fina "lilla" pojk :)
Alltid öronen framåt 


Måste ha koll på omgivningen 


Första bilden uppe på Elvis rygg (trivs redan bra här)

Här på duktiga Rakel 







Hingstvisning och tävling

I lördags var det äntligen dags för Flyinges hingstvisning.
Det var totalt 15 hingstar som visades och samtliga var otroligt fina.
Bland hopphingstarna var Armani Code en av favoriterna med sin fantastiska hoppning. Där finns inget som saknas i den hästen!
Balou du Rouet visade trots sin ålder väldigt fin hoppning och otrolig försiktighet. 
Cantolar som endast var 4 år visade på ett otroligt stort hopp och försiktighet.
Diarado bjöd på många fina språng, den vackraste hopphingsten på visningen i mina ögon.
Sandokan var riktigt fin i hoppningen, inget att klaga på här heller.

Bland dressyrhingstarna var Sir Donnerhall otroligt pampig och spännande att titta på. 
Don Frederic såg ut att bli en riktigt stjärna om några år, väldigt bra gångarter.
Hade gärna sett Bretton Woods iår igen för den var outstanding förra året. 
Till slut blev det en runda till stallet, alltid roligt att se de på nära håll. 

Balou du Rouets häftiga bläs

På söndagen var det dags för tävling i Karlshamn.
Raguza gjorde sin årsdebut och var förmodligen gladast på hela tävlingen. Hon gjorde en felfri bra runda som slutade med en 6e placering.
Dubben var felfri i 110 med en bra runda och i 120 gjorde han en riktigt bra runda med ett riv. Han blev något trött mot slutet så petade ner ett hinder men rättade sig väldigt väl på de sista hinderna, den känslan gillar jag. Unghästar måste få göra misstag men också kunna lära sig av de och rätta sig till nästa hinder :)


Dubben innan 120


Tävling

Det har hänt en hel del sedan senaste blogginlägget :)

I torsdags förra veckan var det dags för Björne träning med Dubben. Började lite segt med att jag var ett steg efter i allt men när jag skärpte till mig lite så började Dubben hoppa otroligt bra och ändrade helt sin hoppning, kul att börja känna de sprången i sadeln nu. 

På söndagen var det dags för Tingsryd och tävling.
Han har blivit så lugn och trygg på tävlingar nu, det är som att ha en gammal läromästare med sig. Han var felfri i första och ett ner i andra klassen men två bra rundor och bra språng. Jag hade velat ha lite större galopp och mer energi i bakbenen men det kommer när han får lite mer plats att galoppera på och när han också blir starkare i kroppen.
Badad och redo för att åka iväg 

Under helgen var det dags att sitta upp i sadeln på Elvis och Rakel. Båda skötte sig otroligt bra. Vi skrittade runt gårdsplanen lugnt och fint, duktiga bebisar :) 



På fredag blir det äntligen dags för att åka ner en runda till årets bruksprov.
Jag och Sofie sitter spikade på tidningen ridsport hemsida för att läsa online om alla hingstarna. Många fina hingstar iår med spännande stammar.
Det blir testryttare i hoppning med 4-5 åringar samt prestationshingstar och sedan är det också testryttare i dressyr 4-5 åringar, löshoppning av 3-åringar samt gångarter med 3-åringar :)

Något som min blick fäste sig vid var hingsten Clintons Diamant efter Clinton - Diamant de Semilly. Väldigt vacker och rörlig hingst. Hade nog passat perfekt att välja på Rakel om hon ska betäckas iår. Hoppas att den rekommenderas vidare! 



Hemma igen

Sent igår kväll kom vi hem från Göteborg.
Vilka härliga dagar vi har haft där uppe!
Träffat massa trevligt folk, sett otroligt fina hästar och duktiga ryttare så inspirationen är på topp. 

Shoppinglistan brukar vara lång men detta året hade vi inget särskilt att handla. Detta medför också att man handlar en hel del onödigt.
Det blev putsmedel, ridstrumpor, ridbyxor, ridvantar, benskydd, några graverade grimmor och grimmskaft och hästgodis (är ett måste till våra godisgrisar hemma).
Boende på Gothia.


Samma härliga känsla när man kommer in i denna atmosfären.


Denna lastbilen för 7.5 miljoner hade inte varit fel att ha!

Idag blev det en "hästig" dag. Började dagen med att borsta och mysa med 2-åriga Zippen som också fick promenera med i skogen när dräktiga Bulan tömkördes. Sedan var det dags att köra och rida Copernicus. Han skötte sig fint.
När jag kom hem så satte vi upp löshoppningsbana till 3-åringarna. 
Rakel var först ut och hon hoppade riktigt bra idag, trots att vi ökade på tempot lite idag. Elvis hoppade bara studs för att stärka kroppen och snabba på sig i benen. Han var lika fin som vanligt, fantastiska häst.
Efter löshoppningen var det dags att passa på och sitta upp i sadeln.
Rakel har jag suttit på några gånger redan innan och hon är helt obekymrad.
Elvis var första gången och med tanke på att han är känslig och vaken så vet man aldrig men han var också helt obekymrad över att jag hoppade upp i sadeln, otroligt duktig! 
Sedan var det dags för Dubben och Raguza som var mer vilda än tama, måste vara riktiga vårkänslor som sitter i huvudet på de :)

Zippen i stallet.

Helt obekymrad Elvis med pilot på ryggen.


RSS 2.0