Mr Hannibal

Igår kom SB Hannibal Breeze hem. Han är 2 år och är halvbror till min gamla ponny SB Sea Breeze och ponnyn jag hade på vidareutbildning SB Bo-Gi Breeze. Han ser jättefin ut och har riktigt fint huvud med det busiga siggehuvudet. Jag tänkte låta honom landa på jorden några dagar sen ska han få på tränset och löshoppa lite smått.

På tordag blir det tävling för Curre. Han ska gå hela LD och LD+5 men det är nog tillräckligt för honom ändå.
Vi körde in häromdagen till ridhuset och han hoppade runt en 80-90 bana med kombination och annat som en gammal tävlingsponny.

Det var även tävling på Öland nu i helgen men jag valde att inte åka dit eftersom hästarna har gått ganska mycket tävlingar och de ska inte slitas ut. Det blir tävling i Karlskrona istället.

// Louise


Hannibal


Hannibal

Heartbeat

Ja, det blev hingstvalet för iår. Det finns för mycket hingstar att välja på här i världen. Jag har suttit med hundratals kataloger och läst på sidor om en massa hingstar. Så igår kväll bestämde jag, mamma och Sofie att vi helt enkelt tar Heartbeat. Vi får väl se vad pappa säger när han kommer hem imorgon om detta men han har också tjatat om Heartbeat eller Heartbreaker så han blir nog ganska nöjd ändå.
Sofie och jag körde upp Raguza och Rakel imorse och hon var klar att semineras så förhoppningsvis är hon klar tills på fredag så vi kan ta hem dem.

I söndags var det tävling i Sölvesborg. Cornelia hade ett skitriv men en jättebra runda och knep en 12:e placering ändå i första 120, i andra 120 var hon dubbelnolla och 2:a.
Brunte hade ett onödigt riv på sista hindret men även där bra runda, han kom precis utanför placering i 120, i 130 var han dubbelnolla och 2:a, han hoppade kanon och jag red bra så jag kan inte vara annat än nöjd med den dagen.

// Louise



Heartbeat


Heartbeat


Cornelia


Cornelia


Brunte

Rakel

Tisdagen den 17e maj föddes Rakel efter Cuper. Hade det blivit en hingst så skulle den heta Ruben, så det var kanske bra att det blev ett sto. Makalöst pigg är hon men det är ju inget att klaga över.
Idag när vi tog ut Raguza och Rakel så skulle jag försöka ta lite kort men det va inte det enklaste eftersom att hon inte ville stå still alls. Några stycken blev det i alla fall.

14 maj så visades Ernst på 3-årstestet. Han hoppade 8-9 och erhöll hoppdiplom. Domarna verkade gilla honom. Han gick även ridprovet godkänt. Han var som 15-åring, helt stencool. 

Curre har visats för två familjer och skött sig jättebra så vi får se vad det blir av det. Flurran har också visats och även hon skötte sig.

På Söndag styr bilen mot tävlingarna i Sölvesborg.


// Louise


Rakel


Rakel


Rakel


Rakel


Rakel


Rakel


Ernst


Ernst


Ernst


Ernst


Ernst












Trött på att vänta

Nu börjar man bli trött på att vänta. Har väntat i nästan 11 månader så nu är det snart dags för Raguza att pluppa ut sitt föl tycker jag.

I lördags styrdes bilen till Vinslöv. Härligt med en stor gräsbana.
Brunte var pigg som attan och det blev inte bättre av att framhoppningen/framridningen var väldigt stor. Han hade ett ner i 120 med hyffsat flyt men fick inte fram den stora runda galoppen jag ville ha. I 130 rev han trippelbarren och hindret efter var en vattenmatta och då hoppar han ett gruvligt stort språng och börjar sedan bocka efteråt så det fel till den andra linjen som var på böjt spår och jag fick ta om den oxern. Resten av banan var han väldigt fin och allt stämde.
Cornelia va nolla och 3a i 120. Superfin, runda bra språng och flyt. I 130 rev hon utsprånget i ena kombinationen pga att jag kom trångt in, annars var allt annat klockrent så klaga på denna lilla häst kan jag inte göra. Hon va riktigt fin.

På fredag ska Ernst visas på 3-årstestet. Det ska bli spännande att se hur han hade tänkt att hoppa. Vi var hos Jana för en vecka sedan och han gissade på 8-8, som kan bli något helt annat på fredag.

Igår löshoppades bebisarna Ernst, Solveig och Flurret. Ernst hoppar lugnt och bra som vanligt, Solveig tittig, extremt försiktig och hoppar 1 meter för högt men hoppar kanon både fram och bak. Flurret hoppade riktigt fint faktist, det är lite gångjärn i ryggen på henne och bakbenen är lysande.

// Louise



Solveig

RSS 2.0