Vilken kille

Jag har aldrig varit med om en så lugn och snäll som vår nya häst.

För de som inte redan har läst det så är det en 4-årig valack vid namn Dubai LDM efter Cardento -Calvados - Elmshorn - Ramiro Z.
Ett helt fantastiskt temperament med det stora cardento-huvudet :)
Han bör också kunna hoppa med tanke på att alla fyra hingstarna jag har nämnt ovan har meriter i 160. Han har även en stostam som heter duga, jag håller på att kolla upp den för tillfället. Hans mamma har endast varit avelssto och har fått hela 9 avkommor än så länge och fler är på gång.
Han har endast varit i Sverige i knappt 2 veckor, det syns på honom att resan hit tog ganska hårt på honom men nu ska han få bygga upp muskler och få mat.
Vi var kanske lite tuffa men vi tog fram klippmaskinen då han var långhårig och han tog det hela med ro och sov en stund, vilken duktig bebis :)


Påfyllning i stallet

Mer info kommer om den nya hästen ikväll :)


Spännande dagar

Jag är nog inte ensam om att drömma, att varje år får rida unghästchampionaten i framtiden. Detta med unghästar är något som har intresserat mig väldigt länge även om klart stora klasser som tex GHS är otroligt intressant, att se deras ridning och hästarna som är kapabla att gå dessa klasser. Så mycket som krävs. Dock anser jag att kunna rida unghästar är en konst, man vet aldrig riktigt vad man har att vänta sig när man rider in på banan med en unghäst. Att man ska kunna lotsa runt dem under hela banan och att de får bra erfarenheter, det är konst.

Jag har letat lite efter en lovande 4-åring och hittade egentligen en som jag blev störtkär i, men den var "reserverad" redan innan och det var jag medveten om och tyvärr så såldes den. Så nu fortsätter letandet efter unghästen med det lilla extra, inte lätt alls. Imorgon åker vi en runda och i början av nästa vecka så åker jag troligtvis iväg ett par dagar för att titta och prova, spännande :)

Inte trodde vi att Brunte skulle bli riktigt så bra som han har blivit. Han var inte den vackraste när vi fick hem honom men det gick inte att motstå ändå :) Bilden är ifrån december 2008 samma dag som han kom hem till oss.


Kalmar

Dagarna går och just nu jobbar jag inget heller vilket känns både tråkigt och lite skönt på ett vis. All tid åt hästarna men inga pengar.

Imorgon åker syster, Olsson och jag till Kalmar för lite shopping och fest för några dagar. Hästarna slipper oss inte så länge, bara fredagen som vi inte är hemma och rider.

Nästa vecka väntar nytt äventyr, spännande... Hoppas det blir så bra som jag tror bara.

Bilderna är på den finaste lilla pojken Elvis som blir vackrare för varje dag som går.


Karlshamn dag 2+3

Vi börjar med gårdagen som jag var väldigt nöjd med.
Raguzas första 130 på ett tag, dessutom nationell 130. Hon rev hinder nr 2 men annars var hon felfri och jättefin.
Brunte gick 135 och hoppade.. Ja vad ska jag säga, han hoppade fantastiskt bra och jag red rätt bra också. En felfri runda och en 7e placering.

Idag söndag så gick Raguza 130 igen och hon hade även här ett skitriv men min ridning var riktigt bra.
Brunte gick 140 och jag ska guida dig genom banan. Hinder nr 1 perfekt läge, hinder nr 2 jag missar läget och det blir riktigt trångt, hinder nr 3 bra, hinder nr 4 bra, hinder 5a&b stooort språng in då han gick på 5 istället för 6, hinder nr 6 bra men lite kort, hinder nr 7 pga hindret innan så kommer jag lite stort och han drar ner bakbommen, hinder nr 8 perfekt, hinder nr 9 perfekt och hinder nr 10 lite kort på hindret men ändå bra galopp fast han drar ner bakbommen ändå.
Galoppen, galoppen och åter galoppen handlar detta om. Jobba på!

Världens bästa häst, enligt mig.


Karlshamn dag 1

Idag rullade hjulen mot Karlshamns nationella tävlingar, skönt att slippa köra så långt för en gångs skull.

Raguza gick en 120 och var riktigt på tårna vilket är kul men det är ju en fördel om man kan lyckas rida fram henne utan att ramla av när hon får panik för alla barnvagnar, lastbilar mm.
Hon var iaf dubbelnolla och slutade på en 3e placering, superduktig.
120 var förvånansvärt svår för att vara helgens första klass.

Brunte var också pigg och glad men höll sig i skinnet trots att han är nyklippt.
Han var fin men överhoppade sig inte på framhoppningen vilket är väldigt bra. Inte på banan var han mycket fin men rullade ner räcket ur trekombinationen vilket var onödigt för där ska han bara trycka till och hålla upp benen sedan rev han hindret efter som också var ett räcke. Men är jättenöjd, precis en sådan runda jag var ute efter.
Även denna 130 var ganska svår och en del av hinderna stod lite konstigt i svängarna och det gjorde att rytmen var svår att hålla.

Nu laddar vi om batterierna till imorgon :)


Äventyr

Ja idag ska jag och syster ut på äventyr, spännande :)


Duktiga hästar

Denna helgen har vi varit i Olofström med Brunte och Hislop igår och bara Raguza idag.

Hislop kändes fin på framhoppningen inför 110. Väl inne på banan hoppar han 1-5 mkt bra men när vi kommer till kombinationen där solen lyser in så gör han en missbedömning på a-hindret och springer förbi b-hindret. När jag kommer på det igen så hoppar han a-hindret och springer förbi b-hindret igen då ramlar jag av...
I 120 debuten var han ännu finare på framhoppningen. Inne på banan gör han en riktigt bra runda med två ner förutom att han var spänd i kombinationen. Båda riven var mitt fel och anledningen till det är att det saknas mycket rutin och markabete så det ska vi jobba på.

Brunte skulle bara gå 130 eftersom det är träning på måndag. Han var suverän både på framhoppningen på banan. Det slutade med en dubbelnolla och 4e placering.

Idag fick Raguza äntligen vara med, som hon har längtat efter detta.
I 115 petade hon ner hinder nr 2 annars var hon suveränt fin och hade snabbaste tiden. I 125 var hon riktigt taggad och blir lite knackig på vissa hinder men hon var dubbelnolla och slutade på en 3e placering.

Nu blickar vi framåt till Karlshamns fina tävlingar nästa helg :)


Brunte, hur ska vi göra?


Breeders

Igår var det tidig uppstigning för att göra allt klart i stallet innan Emmy, jag och Sofie skulle köra ner till Breeders i Flyinge.
Resan var lite oplanerad kan man säga så vi fick nöja oss med att sova alla tre i bilen och det gick rätt bra faktist om man bortser från lite nackspärr och stel rygg.
 
På morgonen var det 4-åringarnas final som stod på schemat. Roligt att se hur de bedömde hästarna och deras hoppning. Hästarna var i allmänhet ganska matta i hoppningen och jag tyckte att de dömdes ner ganska mycket. Hur mycket ska man begära av en 4-åring?
 
Dagen fortsatte med 5-åringarnas final där det fanns en hel del många fina unghästar där några av mina favoriter var den godkända hingsten Character e. Careful - Acadius, Chapeau e. Verdi - Heartbreaker som hoppade fantastiskt på olika sätt förstås.Tycker att det fanns ett flertal Careful avkommor som hoppar riktigt bra, med bra teknik, rätt inställning, gott om spänst och kapacitet. Skulle dock gärna ha en Verdi avkomma i stallet, ser betydligt svårare ut att rida men otrolig kapacitet.
 
Lite senare på eftermiddagen så gick vi otroligt nog till dressyravdelningen där det var 4-åringarna som skulle få upp testryttarna på ryggen.
Plötsligt var allt tyst och man fick inte ens harkla sig där inne, inte nog med det så får man inte gå ut under tiden som hästarna rids men det är samtidigt ganska behagligt att det är knäpptyst.
Något som verkligen chockade mig var hur otroligt fina och välridna dessa 4-åringarna var och kvalitén på hästarna var ruskigt bra. Testryttarna var olika i sin ridning, den ena var ganska tuff med skänkel och red upp de i handen medans den andra red mjukt och hästarna i låg form.
Det var 10 stycken hästar i finalen varav 3 stycken av dem var efter Don Primero, känns lovande när Sofie nu äger en sådan avkomma.
 
Kvällen var inte slut ännu utan kl 19 var det dags för SSHS, alltså auktionen för 3-åriga hästar.
Det var hela 30 stycken detta året och kan inte säga att det var drygt en minut enligt mig men det enda var väl att folk hade lämnat sina plånböcker hemma? Buden var nästan oförskämt låga och ett flertal hästar såldes inte vilket var synd då det var fina hästar. Jag ska inte säga något men hade inte mor och far haft handbromsen i så hade vi nog haft med oss några hästar hem.
 
Innan det var dags för sovdags så vattnade vi halsarna lite och gick till det lilla tältet och tillslut lite efterfest, vilket var precis lagom.
 
Söndagen började med 7-åringar där det var många fina hästar. Någon som var alldeles extra enligt mig var den godkända Contant Q e. Contendro II - Indoctro, vilket häst alltså.
 
Efter 7-åringarna var det dags för 6-åringarna att hoppa sin sista start för denna veckan. Här var det kvalitét på hög nivå må jag säga. Det är bara att njuta när man ser de hoppa så himla bra.
 

Blandade känslor och kvällsträning

Idag har det hänt en hel del minst sagt och det är lite blandade känslor.
 
Cornelia är nu hemma hos sina nya ägare i Jönköping och det känns superbra att just de köpte henne. En riktigt trevlig familj som jag önskar enormt lycka till med denna fina Cornelia.
Klart att det känns konstigt och tråkigt att inte ha henne på tävlingarna nu framöver och kunna rida fort med och kanske att hon kunde gått något snäpp högre med lite bättre ridning från min sida. 
 
Framåt kvällen så var det dags för björneträning med Brunte.
En riktigt bra träning som passade perfekt för mig och Brunte, GALOPPEN. Ett av de största problemen som jag har haft och som nu blir bättre men en lång bit kvar tills jag kan komma i alla svängar till ett perfekt läge med en "fortsätta att rida galopp" utan att rida iväg eller ändra något på galoppen.
Mycket nöjd med träningen :)
 
På träningen diskuterade vi unghäst VM också. Ungefär 30 stycken tävlade under svensk flagga och ingen var placerad i finalen. I ena unghästkvalet så hade 10 ekipage ridit och ingen hade klarat maxtiden. Förstår att när det är nästan 300 hästar i en klass så kan man inte låta maxtiden vara lång och inte heller göra banorna så krångliga att hästarna inte reder ut det.
Jag hade gärna varit på plats och tittat men fick nöja mig med webb tv och förvånades av hur extremt högt tempo de hade och många utav hästarna såg inte ut att trivas i det tempot alls utan fick dåliga och spända språng och kraftiga riv. Det krävs en del utav ryttaren med andra ord för att rida denna sortens tävlingar :) 

RSS 2.0