En har åkt och en har kommit

För ett par dagar sedan åkte 3-åringen Tascana (e. Odermus - Cortez) hem till sina nya ägare. Önskar Linn och resten av familjen stort lycka till med sin fina häst. Fick rapport om att hon hade galopperat dagen efter hon kom hem, härligt!

Någon dag senare kom ännu en 3-åring men ett par decimeter mindre eller rättare sagt en New Forest d-ponny. Jättefin ponny vid namn James Bond som ser ut att hoppa riktigt bra det lilla jag har sett, spännande!

Falsterbo som enligt mig är årets höjdpunkt börjar nu närma sig med stormsteg. Jag, mamma och pappa åker ner redan tidigt lördag morgon för att sedan njuta hela långa veckan så får jag invänta de andra vännerna som kommer i mitten av veckan :)
Kan knappt bärga mig tills jag får se alla fina unghästar som blir närmare 350 stycken bland 5 och 6-åringar.

Nu över helgen så har kusinerna, farbror och hans fru varit på besök. Alltid efterlängtade och ännu roligare när de vill upp på hästryggen, hoppas det håller i sig :)


Tävling

Det blev en impulstävling med dubben under midsommarhelgen.
Han gick 105 felfritt och ett ner i 110, väldigt duktig och avspänd.
Hoppar fortfarande med blandad språngkvalite men det blir bättre och bättre ju starkare han blir.
Han har iaf rätt inställning till hinderna och vill egentligen alltid vara felfri men behöver bli mer reaktionssnabb och starkare bak.

Midsommar blev otroligt lyckat.
Fantastiskt väder, sill, potatis, snaps, jansson (ett måste), köttbullar, tårta, jordgubbar, midsommarstång, midsommarkransar, nattdopp i sjön och självklart härligt folk också :)


Löshoppning med dubben


Så nära eliten

Har helt glömt bort att skriva om hur det gick i sista omgången i div 1.

När Ronnebys lag anmälde sitt lag så hade vi väl inga större förväntningar men samtidigt var vi medvetna om att vi hade ett bra lag som hade lika stor chans som de andra lagen att ta placering.
Första omgången så var vi felfria i grunden och slutade på en fjärdeplats.
Andra omgången hade vi ingen junior, alltså på tre ryttare tog vi hem seger. Vi presterar nog bäst när det blir större press?

Sista omgången som då var i gärds.
I lördags hade jag tenta men laget slutade på en fin fjärdeplats.
På söndagen hade jag med mig Hisse som gjorde debut på denna svårighetsgraden och dessutom i avd A.
Han gick 110 som förklass och gjorde en riktigt bra runda som slutade på en 5e placering.
I lagklassen som var 125 gjorde han en riktigt bra runda med ett ner som jag helt tar på mig själv.
Vi fyra i laget hade varsitt nerslag och hamnade på tredje plats totalt, alltså precis utanför platsen till eliten.
Ett nerslag eller endast 2 sekunder mindre hade räckt så det känns väl lite surt när vi var så nära men vilken prestation vi har gjort och det är vi så nöjda över :)


Lugn vecka

Denna veckan blir ganska lugnt på hästfronten då jag har tenta i helgen sedan är det dags för ett "sommarlov" som består av jobb med hästarna och jobb inom vården. De hästarna som är här på utbildning får dock inte ha någon semester riktigt ännu.

Den fina 3-åringen som är här på inridning lär sig mkt varje dag men är väldigt grön så sakta men säkert går det framåt.

Alice som också är 3 år är kvar här lite till efter sitt 3-årstest för att få lite mer ridning innan hon också ska gå på bete och förhoppningsvis få ett fint föl nästa år också. Vilken fin häst hon är, en riktig liten prinsessa.
Lite överkurs egentligen men hon fick göra sina första språng uppsuttet idag och var otroligt duktig. Väldigt försiktig, spänstig och hinderklok häst har vi sett när hon har löshoppat och var precis likadan uppsuttet.

I helgen eller början på nästa vecka kommer det en ponny som ska säljas här så om någon söker en maxad c-ponny som är en riktig tävlingsmaskin så finns hon här.

Bilderna är på Raguza och Hisse som har lite minisemester och de andra är på Alice första språng :)


Vilken helg

Vilken helg jag har haft i Tingsryd.
I fredags var det Hisse och Dubben som fick följa med.
Dubben gick sin andra utomhustävling i sin karriär. I 110 hade han ett ner men rundan var bra och rivet är inget att hänga upp sig på.
I debuten i 120 så hade han totalt tre ner men gjorde det superduktigt. Han har verkligen rätt inställning och vill vara felfri men just nu är han för svag för att orka trycka till på så många språng.

Hisse gick 110 med ett ner, han är alltid lite taggad och spänd första klassen.
I 120 gjorde han en riktigt bra och felfri runda.

På lördagen var det dags igen för Raguza och Hisse.
Hisse var ännu finare i 120 med en felfri runda.
Vi debuterade 130 och han gjorde det så jäkla bra, ett ner blev resultat och det hade blivit en felfri runda om inte piloten hade kladdat. I övrigt var han inte i en enda bom och hoppade som en gud.

Raguza var riktigt på hugget i 120 och det slutade men en felfri runda och vinst.
I 130 var hon lika fin och hade antingen vunnit eller blivit tvåa om inte piloten hade kladdat igen.
Är riktigt nöjd med hästarna för denna helgen, de förtjänar många godisbitar :)


RSS 2.0