Fantastiska Elvis

Nu är vi hemma från Göteborg och har hunnit landa lite efter all nervositet, chock och obeskrivlig glädje.
 
I fredags var det dags för den första 7-årsklassen. Det var en ganska behaglig 130-klass för unghästarna att börja med. Tyvärr hade inte Elvis haft möjlighet att få gå in på arenan innan tävlingarna hade börjat vilket kanske hade varit en fördel med tanke på alla intryck där inne.
Han såg mycket fin och avspänd ut på hinder 1-7 (rev 3an som stod rakt mot sargen men egentligen inget att säga om det rivet) men på hinder nummer 8 som också stod rakt mot sargen så får han syn på något och springer vid sidan två gånger, men hoppar tredje gången. Vi blev väldigt förvånade då han aldrig har gjort så men någon gång ska vara den första. 
 
Kval 2 var en 135 som såg ut att passa Elvis bra där Satu hade chansen att använda galoppen på ett bra sätt. Det blev ett riv där men en bra runda och en betydligt bättre känsla efter denna klassen. 
 
Finalen var en ganska maffig 140 men framförallt mer tekniska linjer och inte det utrymmet till att använda galoppen. Vanligtvis har Elvis väldigt lätt att reglera sin galopp men han är fortfarande en stor häst med stor galopp i jämförelse med majoriteten av de andra i startfältet som var mindre eller ”normalstora”. 
Elvis hoppar strålande och Satu rider suveränt, det blir en felfri runda och omhoppning väntar. Satu sätter upp en bra galopp och tar inga onödigt långa vägar i omhoppningen så det blir en jättefin 8e placering. 
Vi är SÅÅ lyckliga över hur Elvis har hoppat och allt runt team Satusebbe. Fantastisk häst med framtiden för sig! Det ska bli ett otroligt spännande år!!
 
 
 
 
 

RSS 2.0