Planer

Stora planer är i hetluften på hästfronten just nu. Spännande att se om allt går igenom, då blir det bra minst sagt :)


Gärds

Idag har vi varit i Gärds på deras fina gräsbana med Cornelia och Brunte. Brunte var dubbelnolla i 125 och knep andraplatsen. I 135 var han superfin och hoppade klockrent men i slutet på banan så var det en vattengrav med stora trälådor och blommor framför vattnet där han sprang vid sidan en gång men annars var han felfri så toppenglad var jag med honom idag. Cornelia rev sista hindret i omhoppningen (hade vunnit klassen annars) men knep ändå fjärdeplaceringen i 125. I 135 rev hon hinder nummer 2, 5, 6 och 10 helt utan anledning igen. Som sagt tråkigt när rundan är riktigt bra och hon känns så himla fin och positiv till hinderna. Fredrik Malm byggde och banorna var riktigt bra men som vanligt när han bygger så mesar han inte med att höja hinderna och bredda lite extra.


Bilder

Lägger in några bilder från Frostatävlingen


Frosta

Igår var vi i Frosta med Brunte och Cornelia. De har inte hoppat på många helger nu så jag hade inte tanken på att formen skulle vara på topp heller. Brunte hoppade suveränt bra både på framhoppning och inne på banan. Placering i 125 och lite för pigg och ofokuserad på något hinder annars var det riktigt bra även i 130. Såhär fin på marken har han nog aldrig varit och det skyller jag nog mest på syrran som har fått igenom honom riktigt i högersidan. Han hoppar ju med marginal över hinderna om man säger så. Cornelia kändes fin och luftig på framhoppningen och men rullade ner två bommar i 125. I 130 rullade hon ner hela tre bommar utan anledning. Tråkigt när både hennes rundor var så bra annars. Skärpning till nästa helg då det är dags för Gärds!


Tummen upp

 
Det känns riktigt bra att vara hemma hos hästarna igen.
Känns som att hästarna är i riktigt fin form och taggade för tävling, tummen upp för det.
 
Planerna med att läsa vidare i höst har i princip spruckit då jag troligtvis inte kommer in på det jag vill så nu ser det ut som jag kommer lägga krutet på hästarna på heltid, blir det som jag har tänkt så blir det riktigt jäkla bra då jag har fått erbjudande från uppfödare.
 
 
 
Bilden är på Rufus som börjar se riktigt fin ut i kroppen :)
 
 

Man kan inte ha det så mycket bättre

 

 

Har idag suttit och tittat på drygt 300 5- och 6-åringar men jag har bara fått mersmak av det. Måste säga att det är hög kvalité på hästarna för det mesta. De två absolut finaste 5-åringen var efter Tornesch - Quite Easy. Hoppade med fantastiskt perfekt teknik och försiktighet utan att bli osäker. Den andra var efter Corlensky G - Irco Mena. Grymt stort språng och jäkla bra teknik. Hos 6-åringarna var det väldigt många ruskigt fina. Den finaste var nog ändå hingsten Common Sense efter Contendro - Cardento, så himla perfekt i hoppningen. Sedan var det typ tio olika Cardento avkommor som hoppade helt oslagbart. År efter år så bevisar Cardento att han nedärver så bra egenskaper, det kan ingen ta ifrån honom. Imorgon ska vi se alla unghästarna en gång till fast denna gången på den stora gräsbanan, riktigt roligt ska det bli att se dem. Nu vill man bara köpa tio unghästar och kvala in dem hit, vilken upplevelse!


Falsterbo - äntligen är ordet

Idag kör jag, Caroline och Anni ner till Falsterbo. Emmy kommer också ner idag om jag inte minns fel. Det kommer bli en galet bra vecka med fest, grillkvällar, shopping, och såklart hästar. Bilden är på Cornelia och mig från förra året i Falsterbo, hade inte tackat nej till att rida där igen direkt.


Dags att uppdatera om de hästarna som finns i stallet just nu

 
 
 
 
 
 
Cassano Preem
Valack född 2004 e. Spender S - Jocer - Suliman.
Är startad 140 som 7-åring, placering tom. nationell 135.
 
 
Cornelia
Sto född 2003 e. Cosmopolite S - Egerländer - Alpen Fürst.
Är startad 135, placeringar tom nationell 130.
 
 
Raguza
Sto född 2002 e. Ragazzo - Romano - Furidant.
Är startad 135, placeringar tom nationell 130.
 
 
Hislop Preem
Valack född 2006 e. Hip Hop - Jocer - Suliman.
Är startad 105, felfritt tom 1m (endast tävlad 3 gånger).
 
 
Axima
Sto född 2010 e. Don Primero - De Noir - Briar.
Insutten.
 
 
Rakel BN
Sto född 2011 e. Cuper - Ragazzo - Romano.
 
 
El Qlassico TT
Valack född 2011 e. Quintender - El Bundy - Stakkato.
 
 
Hästarna som inte ägs utav oss men som är i stallet:
 
 
Alice Cuper
Sto född 2010 e. Cuper - Kaliber.
Är här på inridning/hantering.
Ägare: Anna Svensson
 
 
Rufus Rask
Valack född 2005 e. Power Boy - Divinio Santi xx.
Rids i alla gångarter. Är här på vidareutbildning/försäljning. TILL SALU!
Ägare: Katarina Swahnberg
 
 
My Bell
Sto född 2005 e. Candide RW - Scrafton Night Owl RW.
Startad LB+5, ett flertal vinster och placeringar i LB (världens goaste b-ponny). TILL SALU! 
Ägare Anna Holmberg
 
 
Ruby Pearl
Sto född 2006 e. Real´s Beckham - Real´s Red Pearl.
Startad tom LC felfritt.
Ägare Anna Holmberg
 
 

RSS 2.0