Bildbomb från EM i Herning

Då var jag tillbaka i Sverige igen och det är alltid skönt att komma hem så man får sova i sin egna säng och återgå till alla sysslor i vardagen.
Jag fick erbjudandet att åka med Matilda, Christina och Anders Kjellson och det är jag så tacksam över.
Det har varit en otroligt roliga och motiverande dagar i Herning när man får komma lite mer "bakom" allt och inte bara se själva huvudklassen på tv.
 
Det har varit så otroligt många bra ryttare och bra hästar på samma tävling är mäktigt att se, detta är nog en av de bästa upplevelserna jag har varit med om.
Höjdpunkten var nog när Sverige tog bronset med laget, helt fantastisk comeback efter en lite ojämn gårdag.
 
Första natten blev på ett ganska mysigt och enkelt hotell, hela 350 år gammalt mitt inne i en liten by.
 
Första timmarna i Danmark så var det en självklarhet att äta Pölsekorven med pommes på hotellet.
 
Första dagen var det lite molnigt men bekvämligt väder för hästarna att hoppa i, visst är det en mäktig arena?
 
Henrik Von Eckermann gjorde en felfri runda på Gotha. Rolf-Göran gjorde även han en felfri runda, Angelica hade ett nerslag och Jens hade 4 nedslag.
 
Efter första natten så bytte vi till ett annat hotell där allt var både ekologiskt och helt UTAN socker, vilket bland annat Marco Kutscher verkade uppskatta. 
 
Mysigt hotell var det, lite herrgårdskänsla över det?
 
Det blev restaurangbesök inne i Herning, oxfilé med klyftpotatis och hemmagjord bearnaisesås.
Man måste väl få lyxa till det ibland?
 
På torsdagen började dagen på den "lilla" banan där det var Small Tour 120-125 klass.
Blandade ekipage men en häst som jag inte glömmer i första taget var en 6-åring efter Clinton, vilken häst!
Det får nog bli det blodet i Rakels blivande avkomma.
 
På fredagen var det bara kringklasser så under dagen blev det lite shopping och god mat i det stora shoppingcentret i Herning. Lite annorlunda statyer har danskarna och vi är så pinsamma att vi bara måste ta en bild...
 
En mkt god lunch, fast den slår aldrig hemmagjord fajitas ändå.
 
Jag beställde "bara" en fransk hotdog för att jag inte var så hungrig.. Tur att Matilda hjälpte till!
 
Under kvällen så tittade vi på en 145-hoppning där det var många starter och höll på till nattskiftet nästan, här fick vi se några av de yngre hästarna som är på väg upp att blir stjärnor. Sedan var det för oss fyra att ta på oss dansdojjorna och dansa hela natten lång. Otroligt rolig kväll som måste upprepas!
 
Efter en natt med dans hela natten så är huvudet tungt och det enda som går hem är ett glas apelsinjuice (läs ekologisk och utan socker).
 
Lördagen som var den stora dagen, fighten om det individella guldet. En varm dag med knappt ett moln på himmeln där hästarna skulle hoppa två rundor med två olika och riktigt tuffa banor. Den spektakulära vattengraven blev också bredare till finalen.
 
Fick ingen bra bild på tre-kombinationen men tittade man noga på den så snurrade allt, med olika färger på alla tre hinderna så med andra ord fick den med sig en del fel precis som den andra sista kombinationen på första banan.
 
Aymeric De Ponnat med hingsten Armitage´s Boy efter Armitage som hoppar med otrolig spänst och bakben.
 
Hästen som förmodligen inte bara ger mig gåshud när den hoppar. Palloubet d´Halong som är efter Baloubet Du Rouet med Jannika Sprunger.
 
Guldekipaget, Roger Yvest-Bost med Castle Forbes Myrtille Parlois. Säger en del om att man inte måste ha den perfekta stilen för att vinna även om det klart ser trevligare ut när Marcus Ehning är på banan.
 
Roffe och Casall Ask slutade på en fjärdeplats, inte dåligt men hade varit roligare att se honom ta guldet.
 
Och så påbörjade den långa resan hem, men det gick oväntat fort. Här åker vi över Öresundsbron där man skymtar en hel del vindkraftverk (måste vara lite uppdaterad inom detta annars blir farfar besviken).

Kalmar

Idag styrde bilen mot Kalmar hästsportklubb med lille guldpojken Hisse :)

Har aldrig varit här innan men det var en positiv upplevelse.
I 120 var Hisse som han brukar vara o första klassen lite avvaktande i allmänhet hela banan och då är det lite svårare att få en bra rytm i galoppen men han rev sista hindret i grunden.
I 130 hade jag äntligen hittat rytmen och han kändes väldigt bra men lite för mkt tryck i galoppen och han har inte riktigt kordinerat in att man ska trycka till mer från marken och inte göra några flacka språng så det blev hela tre ner men rundan kändes mkt bra så resultatet har ingen påverkan alls. Han har ju trots allt inte gjort så många 130 ännu och ändå är han kaxig på höjden redan nu.
Bara till att hem och träna ännu mer :)



Unghästarna

Har varit och gosat med unghästarna igår och idag.
De växer så det knakar både på höjden och på bredden trots att betet inte är särskilt bra nu när det är torka överallt.
 
Det börjar bli dags att ta hem Rakel och Elvis för påbörjan av inridning lite försiktigt. Har en känsla av att Rakel är "bara att hoppa upp och rida" medan Elvis som är känslig och försynt kräver mer tid och tålamod så det ska bli väldigt roligt att se.
Zippen får ett år till att växa innan han får börja vänja sig så smått med allt som har med inridning att göra.
 
Vackra El Qlassico TT "Elvis" e. Quintender
 
Snyggaste Rakel BN "Rakel" e. Cuper
 
 
Rakel igen
 
 
 
Zip Wyatt "Zippen" e. Hip Hop

Fantastiska Hisse

Helgen i Tingsryd har varit otroligt bra, nästan helt perfekt.

Iördags gick han 120 med en felfri runda och 11e placering av alla starter.
Väldigt fin och relativt avspänd trots att det var första gången inne på banan.

På söndagen var han även här felfri och placerad i 120 men en ganska snabb runda, enda negativa var att han inte alls trivdes med bettet så det blev lite bråkigt i munnen.
130 bjöd på en stor bana som krävde en del kraft och energi. Hisse var fantastiskt fin i hoppningen men trots att vi bytte bettet så var han inte nöjd ändå och mot slutet av banan släppte han bjudningen och huvudet var överallt så in i trekombinationen blev det alldeles för kort in så han rev utsprånget och kämpade starkt ut ur den sedan fortsatte han förvånansvärt mkt bra sista delen av banan. Vilken kämpe!
Så himla nöjd med honom och hur mkt han har mognat på bara någon månad :)


V plast

Vi har äntligen anlänt till Tingsryd.
Hisse fick sig ett pass direkt när vi lastade ut allt. Han kändes pigg men mkt mjuk och fin ändå så det kan nog bli bra i helgen om piloten skärper sig :)


Tävling och ny häst

Förra helgen var vi i Hästhagen med Hisse och Dubben.
Det var 30 grader varmt, vindstilla och tungt underlag.

Dubben blev ganska seg av detta väder och banorna var riktigt långa med 11 hinder, två stycken kombinationer och en maxtid på 107 sekunder säger ganska mkt om att banorna var mer åt derby.
Dubben gick direkt in i 120 första gången och gjorde det bra men lite spänd också. Han hade tre riv i båda klasserna dock i andra klassen hoppade han flera bra språng och var mkt finare på banan trots den långa och tunga banan.

Hisse passade perfekt till detta vädret så håller han sig bättre på mattan :)
120 var han felfri och en bra runda med lite bus emellan hinderna. I 130 gjorde han en grymt bra runda men fick ner sista hindret lite onödigt fast inget som stör mig det minsta. Otroligt fin känsla hade jag efter denna rundan!

I måndags kom det en ny fin 3-åring e. Crelido. Blir ett spännande projekt.
D-ponnyn som också är 3 år går framåt med och han är orädd även när jag sitter på.
På lördag åker dräktiga Alice hem förmodligen för hon ska ha lite semester och få ut sitt lilla föl innan hon får komma tillbaka hit igen :)

Idag fick Dubben hoppa lite i värmen, 5 räcken på rad med kort avstånd mellan så med andra ord en jobbig övning för en stor häst med den galoppen.
Han hoppade väldigt bra och började använda ryggen ordentligt och bakbenen börjar röra på sig också.

Bilden på den nya 3-åringen och en bild från dagens hoppning med Dubben


RSS 2.0