Ronneby

Idag blev det tävling i otroligt fina och fräscha Ronneby med Raguza och Hislop.
 
Raguza har inte tävlat sedan april och Hislop har haft uppehåll sedan V-plast så spänningen var hög från min sida.
 
Hislop gick 95 och 110 pga 1m var laget, höjdskillnaden var något som inte störde Hisse iaf.
I 95 hade han ett riv och var lite spänd men annars fin och duktig.
I 110 var han felfri och jättefin.
 
Raguza var dubbelnolla och placerad i 110, mkt fin. I andra 110 fick hon för sig att första hindret var farligt så sprang förbi det men annars var hon riktigt fin hela banan runt.
 
Det känns lovande inför inomhussäsongen, längtar till Olofström och Karlshamn ruskigt mycket.

Hästantalet minskar

Igår åkte Rufus till sitt nya hem och det kommer bli superbra.
Cornelia visades för en mycket trevlig familj igår och hon hoppade riktigt fint både med mig och tjejen som provade. Vi får väl se vad de säger om henne.
 
Annars har det inte hänt så mycket här hemma :)

Lite mer om tävlingen igår och ett svårt beslut som måste tas

Det var inte så tungt att stiga upp på morgonen idag när hästarna kändes så fina igår.
Hoppas att formen håller i sig.
 
Cornelia som har varit lite slarvig de senaste tävlingarna var riktigt fin. Ändrat min ridning lite från att rida med inte så mycket tryck i galoppen och sedan varit lite för noga med avstånden så att hon hela tiden kommer "fint" till hindret till att nu ha mer tryck i galoppen och våga ta de lägena som är trånga och ibland stora så att hon får ta i själv också och detta verkar ju ha gett resultat.
Hon var då felfri och placerad i båda klasserna med en ganska bra tid i båda enligt mig som inte rider så fort det går för att vinna utan hellre en 15e placering med en bra runda än en vinst med sämre runda och spända språng, kanske inte så smart ekonomiskt iofs.
 
Brunte var mycket fin och luftig igår, tekniken blir bättre och bättre för varje tävling.
I första klassen var rivet mitt fel, jag chansade lite i omhoppningen med en kort sväng till sista hindret som var oxer-räcke kombination och han är svår att svänga och bråkar lite med huvudet istället för att titta på hindret.
I andra klassen var han riktigt fin men mot slutet blir han kanske lite tung i handen och rullar ner sista hindret, inga konstigheter men han kunde gott snabbat på lite i benen tycker jag.
 
Efter att Brunte hade hoppat sin sista 130 och vi skulle ställa in honom så kommer det en som är intresserad av att köpa Brunte vilket har hänt några gånger på detta året när vi har varit på lite större tävlingar. En riktigt duktig ryttare minst sagt som är på en helt annan nivå in mig. Ska man vara smart eller ska man vara självisk i detta läget?
Många ryttare nöjer sig med att rida 110 eller kanske 120 men jag är inte en sådan ryttare, jag är inte nöjd med 140 heller. Så ska jag sälja min häst som skulle kunna ta mig till mitt mål eller ska jag behålla honom så att han aldrig får bevisa att han kanske kan mer än 140 och 150?
Oavsett vilket val jag väljer så kommer jag nog ångra det...
 

Kort kort sammanfattning av dagen

Äntligen hemma efter en lång dag i Ljungby så det blir en kort samanfattning av dagen så kommer det kanske mer detaljerat imorgon.
 
Båda hästarna gick två stycken 130.
Brunte hade ett ner i varje klass men gjorde inomhusdebuten suveränt bra och fina språng.
Cornelia var felfri och placerad i båda klasserna, superfin och inte i en bom. Hon har nog längtat efter inomhussäsongen ;)

Snapphanarna

 
Ja idag blev det tävling i Snapphanarna med Brunte och Cornelia.
Tanken var att de inte skulle gått något alls denna helgen men planen ändrades vilket jag ångrar till viss del.
 
Brunte som har trampat av samma framsko ca 3-4 gånger på en kort tid var lite öm/gick försiktigare med det benet i måndags men efter att han fick på skon så har jag inte märkt av något av det.
Banan till 120 var inte så bra gjord om jag får säga det själv, speciellt 1-2-3 sedan blev det lite bättre i slutet av banan. Underlaget var riktigt hårt...
Okej slut på allt gnällande, det är lika för alla!
 
Hur gick det då?
Jo Brunte kändes lite stark och pigg på framhoppningen och hoppade bra men tog kanske inte riktigt för sig som han brukar? Inne på banan så hoppar han 1-2 bra och på 3 stannar han långt innan och faktiskt tittar mycket på det hindret. Andra gången jag kommer så gör han likadant. Många hästar som stannade på det hindret men han brukar inte titta på hinder, dock när han får lite extra mat och är pigg så kan han bli rätt tramsig så det kan vara en del förklaringen också.
 
Cornelia kändes fin och luftig på framhoppningen. Inne på banan hoppar hon också fint och luftigt med ett riv men en bra tid som räckte till en 5e plats så det är jag nöjd med.

Rufus

Lilla Rufus visad för kunder och det syntes på långa vägar att de tyckte om honom så nu håller vi tummarna :)


Bildbomb

Här kommer en liten bildbomb på några av våra unghästar :)
 
Snygga dressyrhästen "Bulan" spänner upp sig (fuxen) e. Don Primero - De Noir - Briar
 

Dressyrhästen "Bulan" till vänster och hopphästen "Elvis" till höger e. Quintender - El Bundy - Stakkato
 
Alla tre bredvid varandra
 

Rakel e. Cuper - Ragazzo - Romano
 
Fina myshästar i kvällssolen
 
En suddig bild på "lilla" Elvis
 
Inridning pågår och det går lugnt till, än så länge iaf...
 
 

Bloggen har fått ett nytt ansikte

Ja som ni kanske ser så har min blogg fått en nytt fräscht ansikte. Tusen tack till snälla Emma Fohlin som har gjort den så fin :) Hennes blogg hittar ni här: http://emmafohlin.webblogg.se/

 

Jag fick ett samtal i fredags om att jag hade fått ett jobb och skulle börja redan på måndagen, hamnade nog i ett chocktillstånd. Ett fantastiskt fint jobb inom vården som jag har tackat ja till utan att riktigt veta hur det kommer bli men jag tror det blir perfekt trots att tiden med hästarna kommer bli betydligt mindre.

I måndags var det träning för Björne och Cornelia fick äran att få den platsen. Vi har bytt från ett vanligt tränsbett till ett tredelat pelham med korta skänklar. Hon var mycket fin i travarbetet och i galoppen var hon fin så länge hon fick gå i "sin egna" bekväma galopp men när jag börjar pressa på lite så protesterar hon och det är precis detta jag vill jobba bort så att hon trycker på med sin bakdel istället.

I hoppningen var det samma problem med galoppen och då tappar jag distanserna istället men det var perfekt att få skäll. Det är ju inte meningen att man ska glida runt på träningarna varje gång utan att det är något som man ska korrigera. Så det är bara hem och trimma henne på marken nu!

 



Bild på Hislop från 110 i Tingsryd


RSS 2.0