Kvällsträning

Sista träningen för Björne under denna terminen, känns konstigt faktiskt.

Jag hörde på radion att vi varken hade någon gas eller elektricitet för att blinka, inte nog med det så gick det så sakta som 14 km/h. Inte illa alls!

Raguza var först ut och hoppade riktigt bra. Hon var lite överladdad men kändes väldigt fin så det ska man inte klaga på.
Hisse var näst på tur och han var också väldigt fin idag. Gjorde övningarna väldigt bra och avspänt så det känns lovande inför helgen.


3-årstest och ny häst

Då var 3-årstestet över i Tingsryd för iår.
Man ska aldrig ha för höga förväntningar när det gäller bedömningar och i detta fallet var det tur att vi inte hade några förväntningar heller.

Först in var Alice som skötte sig otroligt bra. Gjorde precis det hon blev tillsagd och hoppade riktigt bra både fram och bak. Hon rev en gång och gången därefter rättade en sig med säkert en halv meter och det är ju det man vill se? Tyvärr fick hon inte alls de poängen vi hade väntade oss efter att hon hoppade som hon gjorde. Men vi var så nöjda med henne ändå och hon gjorde ett väldigt bra ridprov med fina omdömen och poäng.

Nästa in var Irre som hoppade ruskigt bra till en början men sista höjden började bensinen ta slut och han orkade inte riktigt vilket var synd för domaren gillade verkligen hans hoppning så det hade blivit lite poäng om han hade haft orken kvar.

Sist ut var Bulan som hade lagt energi på annat under dagen hemma i boxen eftersom hon inte startade förrän på eftermiddagen. En häst i våra ögon som inte är färdig i kroppen eftersom det kommet bli en stor och ädel häst men det finns väldigt mkt gång i henne och det hoppades vi på att domaren skulle se. Men den enda kommentaren på gångarterna var att hon var oengagerad och inte så mkt annat. I hoppningen så har vi sett hemma att hon har gjort många bra språng fast det ska ju bli en dressyrhäst men i lördags så gjorde hon ett par språng som domaren fastnade bra för och han tyckte nästan att vi skulle sadla om och börja hoppa henne istället haha..

Något jag har funderat över helgens 3-årstest är att de hästar som är små dvs under 160 eller runtikring där får 6-7 på typ för att man vill ha en större häst men en häst som blir runt 168-170 cm är inte färdig i sin kropp som 3-åring och då får den ändå inga poäng för att den är outvecklad, blir det inte en skev bild? En häst som är mer lik en 5-6 åring när den är 3 år bör bli en relativt tung häst?
Hade varit riktigt intressant att följa med en domare under en helg på ett 3-årstest och se hur de resonerar om hur en 3-årig häst ska se ut, röra sig och hoppa.

Vi är iaf nöjda med våra bebisar och de fick bra lovord så vi får hoppas att de stämmer inför framtiden :)

Igår kom också en ny häst som jag ska rida in. Trevlig modell efter Odermus - Cortez, ska bli mkt spännande :)


Film från 110


Inte långt kvar

Det är inte långt kvar till 3-årstestet i Tingsryd nu, ska bli så roligt att visa de tre hästarna vi har här hemma.
Tänkte presentera de lite då jag inte är säker på att jag har gjort det innan.

Alice Cuper e. Cuper x Kaliber
En riktigt fin häst som växer i mina ögon i både sin hoppning och rörelser. Sist vi löshoppade så hoppade hon riktigt jäkla bra både tekniskt och spänstigt. Hoppas att hon hoppar lika bra till helgen också.

Axima e. Don Primero x De Noir
Jag har haft lite förutfattade meningar om dressyrhästar men måste säga att denna rör sig ruskigt bra och än så länge har hon varit helt okomplicerad att rida. Spännande!

Irmestarfighter e. Fighting Alpha x Irco Mena
Kanske den snällaste hästen i stallet? Han är ganska stor och ännu inte riktigt färdig i kroppen men har visat att det finns mycket hoppning och kapacitet i honom så även där blir väldigt spännande.

Till helgen kommer även en ny 3-åring med spännande stam till mig som ska ridas in. Ett sto efter Odermus x Cortez.
Det kommer ett 3-årigt sto till efter Cuper om ett par veckor samt två eller tre hästar till som väntar på att komma hit också, min sommar är räddad iaf men väldigt roligt är det :)



Bilden är på Alice Cuper


Bildbomb på Dubben

Här kommer en bildbomb från helgens tävling i Karlskrona men också någon bild från förra helgen i Älmhult, kul när Sofie hinner ta bilder :)
Dubben har varit otroligt duktig denna helgen.
Tanken var att han bara skulle gå två 1 meters klasser i fredags men efter första klassen där det var en felfri och stabil runda så strök vi den andra 1 meters klassen och efteranmälde till lördagens 110.
En chansning kanske med tanke på att han bara har startat en lokal 110 innan och idag var det regional istället men han gjorde det väldigt bra med ett ner. Han var lite trött och i dryga 25 grader i stekande sol så blir det ganska tungt för hästarna att prestera men han vill vara felfri, behöver bara mer ork och styrka i kroppen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Duktiga Dubben


Dubai LPM

En bild från gårdagens tävling på Dubben :)


Älmhult

Idag rullade hjulen mot Älmhult med "lilla" Dubben.
Han skötte sig exemplariskt avslappnat på framridningen/framhoppningen men också inne på banan även om han spänner bågen lite mer när han kommer in. Han gjorde en felfri och mkt bra runda i 1m, första gången han går in i 1m direkt när kombination, vattenmattor och andra titthinder kommer fram men det bryr han sig inte om.
Debuten i 110 var han ännu finare på framhoppningen med ännu bättre språng. Inne på banan så galopperade ridskoleponnyerna över vägen i full fart så redan vid starten blev han lite ofokuserad men gjorde en ganska bra runda med ett ner, väldigt nöjd med honom :)


Bilden

Här kommer en liten bild på vår nya 1-åring :)


Nyheter

För ett par inlägg sedan så lutade det mot att en 5-åring efter Spender S skulle få flytta in i vårt stall. Den fastnade jag verkligen för och det kändes som att det fanns mkt hoppning att plocka fram. Vi bestämde oss för att köpa den men köparen ångrade sig och valde att behålla den, tyvärr men det finns kanske en mening med allt.

Idag åkte vi till Skåne och provred en till efter Spender S men det var inte riktigt det jag letade efter.

Det finns inte så många avkommor efter Spender S men relativt många av de går bra, väldigt bra får man väl ändå säga. Efter att ha haft Brunte så blir det ännu starkare att man vill ha fler avkommor efter Spender. Brunte måste varit en väldigt optimal hopphäst med stencool mentalitet, väldigt försiktig i hoppningen, stort hopp, snabb i benen, bra teknik och viljan att alltid hoppa felfritt. Kan man begära mer av en hopphäst? Dessvärre tror jag att det aldrig kommer stå en sådan häst i vårt stall igen.

Efter provridningen blev det ett snabbt besök för att titta på en 1-åring efter Hip Hop x Argentinus. Egentligen inget som vi hade tänkt köpa men det kändes på något sätt väldigt rätt och både Hip Hop som har mängder av avkommor som hoppar riktigt bra samt Argentinus som inte behöver någon närmare presentation men han har ju massor av avkommor som är framgångsrika internationellt. Förmodligen blir det denna om köpet går igenom, spännande att se om det blir något av den hästen, det är ju en ren chansning när man köper en så ung häst.



Bilden är på Elvis, en häst som jag tror väldigt mkt på inför framtiden. Han är också en "chansning" då vi köpte honom som föl men de få gånger han har löshoppat så ser det inte så pjåkigt ut.


Superhelg

Igår var det dags för andra omgången i div 1 i Fjälkestad.
Hisse gick 110 och gjorde en felfri runda, lite spänd var han allt men det var första tävlingen utomhus och ganska mycket att titta på.
I 120 var han super duper fin och felfri, är nog den bästa rundan jag har gjort på honom :) Duktiga prinsen, kanske dags för en snäll 130 till honom snart.

Sedan var det dags för div 1 laget där jag hade Raguza sedan var det Sara och Cassandra vilket innebar att vi bara var tre stycken i laget så vi hade inga större förhoppningar egentligen eftersom man inte har råd med ett enda fel. Men nollorna i vårt protokoll blev totalt tre stucken och vi gick till omhoppning där vi också gjorde varsin nolla och VANN, så himla roligt var det när vi gjorde fina rundor och bara var tre stycken dessutom :)

Idag på förmiddagen red jag Bulan i alla gångarter och vilken duktig bebis hon är för att vara så lite riden. Imorgon ska hon förhoppningsvis semineras med Blue Hors Zack, kommer bli en grym fölunge tror vi men den som lever får se.
Sedan red jag Dubben en stund innan Sofie hoppade upp och trimmade lite till och det behövdes.

Idag kom även lilla 3-åriga Alice e. Cuper hit igen och hon ska ridas in och visas på 3-årstestet. Jag hade henne här i höstas också ett par månader så jag känner henne ganska väl ändå.

Jag ska lägga upp lite bilder från tävlingen ochdet kommer i ett annat inlägg men det blir lite bilder på Bulan iaf :)


Göteborg

Vilken vecka vi har haft i Göteborg.
Vi kom upp redan tidigt på onsdagmorgonen och stannade kvar till söndags kväll.

Måste säga att det finns flera fördelar med att åka upp så tidigt då det är betydligt mindre folk på mässorna så man ser vart man går helt plötsligt och i speedklasserna ser man hur de trimmar sina hästar på banan och när de känner sig nöjda med halva rundan för att sedan utgå.

Det är inte ofta man får se så många fina hästar som under denna helgen och för att inte tala om ryttarna, är bara att njuta och suga in allt.
Någon som jag tyckte var extra roligt att se var Edwina Tops Alexanders Vienna Olympic e. Cassini - Contender som jag minns väl att pappa och jag såg från läktaren i Falsterbo bland 6-åringarna. En helt fantastisk häst då och nu var den inte sämre, vilken häst! Det var inte den enda hästen som Edwina hade, hon är väl beriden med fina hästar kan man lugnt säga.
Marcus Ehning är ju helt outstanding i sin ridning, inte ett fel någonstans. Han hade en hingst efter Contendro - Argentan som hoppade riktigt bra.
Fanns så många hästar som skulle nämnas här men då blir det en hel uppsats.

Det blev lite shopping mitt i allt också. Jag hade inget särskilt som jag behövde och då blir det gärna lite onödiga impulsköp men de är samtidigt roliga också.
Blev ett par Roeckl nyare modellen som var extra skinn vid fingrarna, hoppas de håller denna gången.
Ett mörkbrunt CWD träns och tygel, snordyrt men jag lyckades pruta 600 kr via ENGELSK kommunikation dessutom.
Ett Eskadron fleecetäcke, upptäckte dock att jag hade ett exakt likadant hemma men fint var det.
Ett Eskadron hundtäcke till min älskade hund.
En massagegrej som förmodligen blir min bästa kompis, hoppas att värken i ryggen, nacken och axlarna försvinner.
Blev ett par gaggremmar till Hisses bett också.


Hittade världens sötaste Dyon chaps också, ett måste till barnen!


RSS 2.0