Vilken helg

Helgen har spenderats i Göteborg med de bästa vännerna och den kunde knappast bli bättre, skriver mer om det i nästa inlägg.



Äntligen

Som jag har längtat, tidigt imorgon åker vi äntligen upp till Göteborg horse show! 5 dagar med shopping på mässan, fest samt världens bästa hästar och ryttare kan ju inte bli så mkt bättre.

Det har inte hänt så mkt "utöver det vanliga" de senaste dagarna. Det var träning i torsdags för Björne med Dubben och det var inte den enklaste och kanske mest optimala för en unghäst som är lite hoppad men han gjorde det väldigt bra fina pojken :)
I söndags tittade vi på lite hästar och hittade en som kan bli mkt spännande för framtiden och dessutom har samma pappa som Brunte. Ingen kan dock bli som Brunte men den var läskigt lik honom på många sätt.

Dagarna går men stenen i magen består. Har inte kunnat skriva om Brunte här på bloggen och jag kan inte säga att det känns ett dugg bättre nu men med alla underbara vänner jag har så hjälper de mig på något sätt att klara dagarna ändå.


Hoppas du har det bra i himmeln älskade Brunte


Blivande stjärnan?

El Qlassico TT född 2011 e. Quintender x El Bundy x Stakkato. Uppfödd av Karin Råhnängen som föder upp riktigt fina hopphäst, där ska jag handla nästa gång jag köper föl igen!



Superhelg

Har haft en riktig superhelg, det är så bra som det kan bli just nu!

I lördags åkte vi till Ballingslöv med Raguza och Hisse.
Hisse gjorde en klockren och avslappnad felfri runda i 110 och i 120 var det också en riktigt bra runda med ett ner. Han har verkligen utvecklats mkt på senaste tiden. På bara två starter i 120 så har han nollat båda och därmed kvalat till 130-135 klasser. Denna prinsen får stanna i vårt stall ett tag till.

Raguza var riktigt på hugget och gjorde en kalasfin nollrunda i 120 som slutade på en andraplats. I 125 var det också en riktigt bra och snabb runda men ett skitriv på sista hindret annars hade det blivit en andraplats även där. Hon känns väldigt bra i formen så planen är att hon ska hjälpa mig att komma upp något snäpp högre, hjärtat och viljan finns där utan tvivel.

Idag åkte vi in till ridhuset med Dubben och Bulan.
Jag red först Dubben och han var superfin. Han är så lite riden men lär sig riktigt fort, är välbalanserad och bär sig mkt bra för att vara en stor kille.

Sedan var det dags för 3-åriga Bulan (Don Primero - De Noir) som är riden ca 3 gånger lös och idag provade vi på galopp och hon gjorde det med bravad i både varven. Vilken duktig bebis!

Det är inte alltid man tänker på det men vilka fantastiska föräldrar vi har som kämpar för att vi ska ha möjlighet att kunna utvecklas med våra fina hästar och att de hjälper oss i alla lägen.


Bilden är på lilla Dubben :)


Hässleholm

Bloggen har inte uppdaterats på ett tag med tanke på omständigheterna som jag inte kommer nämna här, i alla fall inte i detta inlägget.

Vi har varit i Hässleholm denna helgen. Igår åkte vi med Dubben som skötte sig exemplariskt från att vi åkte hemifrån till att vi var hemma igen. Han hade ett riv i 90 och felfri i 1m. Han börjar bli mer avslappnad och håller samma rytm i galoppen på banan, nu är det bara piloten som ska rida riktigt också och jag jobbar på det. Fick en bra känsla i helgen med stora nallebjörnen!

Idag var det Hisse som fick åka med. Han gick 110 felfritt men lite spänd och tittig. Han var även felfri i 120 där han var riktigt på hugget men samtidigt avslappnad och gjorde en del bra språng. På hinder nr 7 så ser jag ett "framåtläge" tidigt i svängen och jag börjar rida på det men Hisse är inte riktigt med så det blir större än jag hade tänkt mig och hindret efter var ett räcke i en kort sväng där Hisse kommer in i korsgalopp så där försvinner rytmen för en stund men kommer igång ganska bra ändå till de sista hinderna. Han har inte särskilt mkt rutin på dessa höjder så måste säga att han gör det väldigt bra och han vill verkligen alltid vara felfri :)


Hislop Preem 120


Dubai LPM 1m


RSS 2.0