Snart är det dags

Nu är det riktigt nära. Imorgon åker vi till Skåneland. Ska bli ruskigt roligt.
Idag har jag packat, målat en massa bommar, tvättat transporten och ridit Brunte medans Anni red Curre. I tisdags var det några och tittade på Ernst, han skötte sig som vanligt bra så vi får se vad de kommer fram till. Nu börjar man vela om att sälja för att det ringer folk på honom men så är det alltid.

Nu ska jag ut och packa det sista och bada Cornelia.

// Louise



Curre


Curre


Curre

Tiden går

Tiden går verkligen fort när man är "ledig".
Idag var vi på tävling med Curre på sporren och han skötte sig jättebra.
Han var nolla i LD och två ner i LC. Jag satte upp tempot lite mer och då måste man vara lite snabbare upp också men det lär han sig fort. Han hoppade stort och runda fina språng så är jättenöjd med honom så det blir nog LB snart.

I fredags var det midsommar också. Det blev en minst sagt galen kväll/natt på Tjärö, men kul hade vi.

På fredag åker vi ner till Falsterbo med Cornelia och husvagnarna. Tävlingarna börjar på lördag så planen är att Cornelia ska ridas där lite på eftermiddagen när vi kommer ner. Imorgon ska jag börja packa och kanske köra till någon hästaffär så jag har med det jag behöver och lite till. Är ruskigt tävlingssugen nu!

// Louise






Curre


Curre


Curre


Curre


Curre


Cornelia

Björne

Idag var det dags för Björne-träning i Tingsryd. Cornelia fick ta sista träningen nu innan Falsterbo så vi vet allt allt fungerar. Hon har varit väldigt jämn och fin på både träningar och tävlingar men ändå. Cornelia kändes lite stel i början av hoppningen men hoppade rusktigt fint på slutet. Planen var inte att hoppa så högt idag men Björne är himla glad i att höja, det var dock inget som Cornelia reagerade på. Jag fick beröm för både ridningen och hur hon hoppade, alltid kul att få.

Igår så skulle vi hämta Raguza och Rakel på Hästak. När vi kom in i stallet så låg Rakel ner och var inte speciellt intresserad av att ställa sig upp när vi öppnade boxdörren. Men vi gick ut till transporten och hon gick sakta och långt efter Raguza upp i släpet. Då är det inte den Rakel som man är van vid, hon är vanligtvis helt tokig när hon kommer ut. När vi kom hem med henne och gick ut i hagen så bara lade hon sig ner och rullade sig.
Så det var bara att köra till Helsingborg och när vi var framme så va hon pigg igen, ovanligt? Nej. Men de fick stå över natten och hon visade inga koliksymtom eller fel på proverna så pappa körde och hämatade dem i eftermiddags.
När vi lastade ut dem så var Rakel helt galen minst sagt så det var ju skönt att det inte blev värre.

// Louise


Rakel

Karlskrona

Idag var det tävling i karlskrona med hästarna.
Cornelia var kalasfin i båda klasserna. Hon var nolla och 5e placerad i första 120, dubbelnolla och 4e placerad i andra 120. Det var mer eller mindre derbybanor idag. Brunte var nolla och 7e placerad i 120, två ner i 130 men ändå en bra runda och fina språng så är helnöjd.
Nu är det tävlingspaus för pärlorna fram till Falsterbo så det blir till att träna kondition med Cornelia så hon orkar med banorna där nere.

Idag löshoppade vi Hannibal och Curre. Hannibal blev jag ganska överaskad av, han såg spänstig ut i hoppningen, dock inte så kvick men det kommer tror jag. Curre hoppade fantastiskt bra med riktigt mycket rygg och både fram och bakbenen är jättefina. Han bangar inte heller om man sätter några hål extra, härligt.

// Louise






Cornelia


Cornelia


Cornelia


Hannibal


Hannibal


Curre














Bildbomb

Idag är jag inne på min andra sommarlovsdag och börjar inte förräns 24 augusti, helt underbart.

Curre var på tävling i Sölvesborg. Otroligt duktig på tävlingsplatsen. Han skötte även sig kanon på banan.
I första klassen så hann jag inte visa hinderna riktigt så han sprang förbi första hindret men gick sedan runt banan med ett ner på sista. I andra klassen va han jätteduktig med ett ner.
Nästa helg åker vi till Hässleholm med honom.

Nu till helgen blir det Karlskrona med Cornelia och Brunte. Cornelia går två stycken 120, Brunte går 120 och 130.
Förhopningsvis är Cornelia redan kvalad till Falsterbo men det gör inget om det blir några poäng till i helgen ändå.

Någon gång i helgen kommer nog två ponnyer som ska ridas in från Jenny. Det ska bli roligt.

Imorgon ska Raguza och Rakel upp till Hästak och se om hon nu är dräktig med Heartbeat, jag vågar inte hoppas.


// Louise


Curre


Curre


Rakel


Rakel


Rakel


Rakel


Moses


Pärlorna

RSS 2.0