Dags för en uppdatering

Nu var det återigen längesedan jag uppdaterade men kan inte påstå att denna våren har varit händelselös. 
 
Det var inte bara Raguza (dräktig med Balou du Rouet) och Bulan (dräktig med Revolution) som skulle bidra till årets tillökning utan även Sofie (dräktig med Klas) och jag (dräktig med Simon). 
 
Raguza var först ut den 10 april med en otroligt snabb och smidig fölning på egen hand. Hon fick ett mycket vackert hingstföl som har fått namnet Raloubet BN aka ”Ralle”.
 
 
Näst ut var Sofie 8 maj som fick en underbar liten flicka som heter Freya. Förhoppningsvis nästa generation som tar över hästintresset. 
 
17 dagar (!) över tiden fick även Bulan (Don Primero - De Noir) ett hingstföl. Ett stort föl som behövde lite hjälp med att ta sig ut. Mycket rörligt föl där vi tappade hakan när vi såg galoppen första gången i paddocken igår, traven var inte mycket sämre heller.. 
 
Jag får gå med mina svullna ben, fötter och händer ett tag till, närmare bestämt till 29 juli som är beräknat datum men vi får väl se när bebisen har tänkt titta ut. 
 
Ninja (I’m Special de Muze - Quite Capitol) har ridits hemma av mig och hoppat/tävlat med Sebbe vilket har fungerat bra men nu har hon flyttat ner på heltid så blir det bättre för både Ninja och Sebbe att få ordning på utbildningen. Senaste tävlingen var hon felfri i både 110 och 120 med ett första kval till Falsterbo och fin hoppning så det är roligt att se hur hon utvecklas. 
 
 
Elvis, kung Elvis e. Quintender - El Bundy var först i 1* Drammen i Norge där han placerar sig i 140. Helgen efter åkte de till 3* Aalborg i Danmark där han inleder felfritt första dagen och avslutar med sin andra 145 (första utomhus) felfritt och placerar även sig. Fantastiskt bra gjort av både Sebbe och Elvis! Det ser inte speciellt ansträngande ut att hoppa en så rejält byggd 145 heller så känns som att han har mycket kvar att plocka fram i hoppningen med tiden. 
 
 
2-åringarna ”Plottan”, ”Sture”, Svea, ”Ullis” och 1-åriga Zaxa har blivit så fina i kroppen av det första betet. Nu dröjer det inte så länge tills det är dags för inridning och eventuellt 3-årstest. Stona planeras att betäckas nästa vår så det är dags att börja fundera på hingstval, sånt tar längre tid än man tror... 
Vår snyggaste 2-åring Svea e. Kannatol - Ragazzo
 
Kanske den bästa? Pretty Blue Ice Z e. Plot Blue - Crown Z
 
Den största och snällaste, kanske inte så tokig som sporthäst heller... Kanninjo BN e. Kannan - I’m Special de Muze
 
 
Den minsta rallyräkan Heureka Bucaille e. Urano de Cartigny - Quaprice Bois Margot 
 
1-åringen som har blivit riktigt fin e. Blue Hors Zack - Don Primero
 

RSS 2.0