Cornelia 120 Osby


1-åringarna löshoppning

Vilka goa 1-åringar vi har. Rakel är helt stencool och bara hoppar medans Elvis är lite försiktigare men som han hoppar och rör sig så ska man väl inte klaga.

Göteborg Horse Show

Vilken helg det har varit, underbart är ordet. Det enda som saknades var att få rida där själv men man får väl nöja sig någon gång kanske.

Vi åkte som sagt upp redan tidig morgon på torsdagen och tittade hela den dagen.
Ska jag vara ärlig så var det defintivt den bästa dagen på hela helgen om man är intreserad av hoppning och se ryttarna ta in sina finaste hästar för att värma upp dem och se hur de korrigerar allt, det intresserar mig mer än att se världscupsklassen på söndagen även om den också var himla intressant att se.
Clinicen med Ludger Beerbaum var också på torsdagen och den var himla bra men upplevde att den var ganska kort och han sa inte så mycket nya "aha upplevelser" tyvärr men intressant ändå.

Helgen fortsatte med alldeles för mycket shopping för stackars plånboken och en massa hoppning, och såklart lite fest på kvällarna.
Vi fick besök av varbergarna under fredagen och lördagen, roligt!

Tillbaka till verkligheten med en massa lera ute och de älskade hästarna, de har saknats vansinnigt mycket.
Denna helgen blir det Älmhult med Brunte, Raguza och Cornelia. Sofie är opererad och mamma jobbar så Anni är anställd som chaufför och jag kanske kan övertala Olsson om att hänga med också :)

Osby

Idag rullade det två transporter iväg till Osby redan kl 6 hemifrån.
Vill verkligen ha hästlastbil nu så man slipper köra en hel dag för att få in hästarna till ridhuset.

Alla tre hästarna gick 110-120 idag.

Brunte var jättefin i 110 med en dubbelnolla och placering. Han hoppade runt och bra trots att han kanske tyckte det var lite mesig höjd på det. I 120 var han lika fin utom på de två hinderna han rev. Jag red bra men han rev två räcken av rent slarv bara men det är okej när det är första tävlingen.

Cornelia var kalasfin i 110 med en dubbelnolla. I 120 stämde allt och vi fick till en perfekt nollrunda med placering.

Raguza var lite spänd kanske i 110 men fin ändå och bra bjudning som också blev dubbelnolla och placering. I 120 var det precis som Brunte att hon va fin på alla hinder utom på de två hinderna hon rev som också var slarv.
Kan dock inte klaga då hon inte har tävlat på två år så detta var en bra start på tävlingssäsongen.
Det kommer säkert någon film från tävlingen idag också :)

Nästa helg är det äntligen Göteborg horse show och vi åker upp på torsdag till söndagen så 4 dagar med hästar, shopping och fest. Kan det bli bättre?


Kortfilm på Cornelia & Brunte

q

Sjukis

Idag vaknade jag inte upp med ett leende på läpparna då jag är genomförkyld och har antagligen feber också, men det var bara att stiga upp och ut i denna tråkiga snö som har kommit och först göra iordning stallet för att sedan åka till ridhuset med Ernst och Raguza.

Alette körde också dit sin Donne för att jag skulle hoppa honom lite.
Han skötte sig, var dock ganska spänd när det var nytt ridhus och nya bommar men löste det på ett bra sätt ändå tillslut.

Sedan var det Ernst tur och han gjorde också ett bra jobb och avslutade med att hoppa sista linjen riktigt bra.

Sist men inte minst var det Raguzas tur att hoppa lite. Hon har blivit riktigt fin i bjudningen nu med hjälp av Allettes hjälp.
I hoppningen kändes hon helt suveränt fin så är riktigt nöjd idag minst sagt.

Cornelia och Brunte hoppade lite styrketräning i lördags.
Det var den berömda 5 och en halvan (trava in på kryss och fram till en oxer) sedan hade jag två oxrar till efter med 6 meter emellan som blir relativt trångt när man höjer upp lite och breddar hinderna. Då får de både kvicka sig i benen men samtidigt vara avspända trycka till för att räcka över. Riktigt bra för Bruntes del som inte alltid använder sina bakben som man önskar.

Det kommer kanske upp några klipp från Bruntes och Cornelias hoppning när jag har tid och ork :)

Nu blir det tvpremiären Kontoret med Ove Sundberg ----> Time out ----> Wallander ----> sängen :)


Cornelia


Raguza


Dimarco


Duktiga hästar

Igår var det dags att rulla iväg i snön till Olofströms på pay and jump.

Ernst som var ute för första gången skötte sig riktigt bra. Lite spänd och busig men gick två felfria rundor på hela 50-60 cm.

Raguza var nog den gladaste hästen på tävlingen och gick två felfria rundor i 1m och 110. Förväntade mig att hon skulle vara stirrig över alla hästar på framhoppningen eftersom hon hatar att bli inklämd bland en massa hästar men hon var riktigt fin och fokuserad även där. Hon var fin på banan också men i någon sväng släpper hon bettet och det gör det lite knepigt att få ett bra avstånd fram till hindret.

Cornelia var också fin men första rundan var hon inte helt igång i hoppningen pga. att det blev så lite framridningen då man blev inkastad på framhoppningen direkt när jag hade hoppat färdigt Raguza.
Hon hade ett ner i 110 och nolla i 120.

Jag ska lägga in en film på varje häst efter detta inlägget :)

Asperger syndrom?

Det blir ett kort inlägg idag.

Först blev det skola mellan 8-13.30 sedan hem och rida Raguza med Sofie och Cornelia.
Jag skulle givetvis vara lite extra omständig och prova ett annat träns på Raguza då det hon har nu är så tråkigt.

Så satte på henne Dyontränset med det specialknäppet som käkrem vilket Raguza märkte snabbare än jag han blinka så väl uppe på henne blir hon tokig och slår med huvudet hela ridpasset men är man 10 år gammal och fortfarande beter sig på detta viset så tänker jag trotsa problemet och bara rida. Fattar inte hur hon känner av det så fort man ändrar något.
Har funderat i några år över hur denna häst fungerar psykist och jag som snart blir undersköterska har kommit fram till att hon skulle kunna ha Asperger? Hon tycker inte om andra hästar (inte ens snällaste sötaste Brunte) och så fort man ändrar minsta lilla sak mot vad hon brukar ha det så blir det ett jäkla liv. Speciellare häst får man leta efter men det är kanske därför jag tycker om henne ändå haha.


Sedan åkte vi in till ridhuset med Brunte och Ernst.
Ernst va kalasfin och börjar trycka på ordentligt bra bak i galoppen så man glömmer lätt bort att han bara är 4 år. Det gäller att inte pressa för hårt bara för att han alltid gör det man ber honom om oavsett om det är jobbigt.
Brunte red Sofie och han såg mycket fin ut.



Avsultar med lite bilder på Raguza som 6-åring och Sandra i Falsterbo.





RSS 2.0