Nytt år, nya möjligheter!

Jag ser att det senaste inlägget på bloggen var från finaldagen på Breeders i oktober då jag och hela familjen svävade på moln efter Elvis fina resultat nere i Flyinge.
Nu har det blivit ett nytt år och vi har mycket att se fram emot med föl, treårstest, tävlingar osv. Jag tänkte skriva lite om varje häst för att reda ut hur det ser ut i stallet just nu. 
 
Zixten (e. Blue Hors Zack) som är född hos oss visades i höstas på selektering på Tullstorp till auktionen för föl och två-åringar. I våra ögon så har han redan som föl varit en häst med något extra med sina bogfria gångarter och sitt påskjut i bakbenen. Om det var så att han inte tilltalade personerna som selekterade eller om det var "fel namn" på uppfödarna kommer vi nog aldrig få svar på. 
Zixten är nu såld till USA och ska snart få åka lastbil till Amsterdam där han sedan flyger till New York och till sist har han en 270 mil lång resa kvar tills han är framme på den stora anläggningen. Det ska bli fantasiskt roligt att följa Zixten som nu hamnar hos en professionell ryttare. 
 
Sofie har planerat att betäcka Bulan (e. Don Primero x De Noir) detta året då hon har en hel del i skolan att fokusera på. Att välja BH Zack igen som hingst vore säkerligen det mest optimala men dräktigheten har varit alldeles för låg tyvärr. Letandet efter det rätta hingstvalet tar tid att komma fram till och är inte alltid helt enkelt att hitta. Spännande att se vad det blir!
 
När Zixten lämnade vårt stall så dröjde det inte länge innan Sofie och jag började leta efter en ny dressyrstjärna till henne. Detta med att låta någon box vara ledig i stallet har aldrig fungerat särskilt bra..
En häst som helt föll i smaken var Holländska hingsten Let´s Dance e. Johnson (Jazz x Flemmignh) x Rousseau. En högbent och mycket rörlig åring med en far som har lämnat otroligt mycket bra avkommor. Stostammen är prestationssäker med elitston i tre led och avkommor i PSG/Inter I och även godkända hingstar.
Han kom hem till oss i måndags och har sakta men säkert landat lite nu. Ska bli spännande att se vad det blir av "Lasse" i framtiden.
 
Zixten på selekteringen
 
Zixten på selekteringen
 
Sofie och Bulan på kvalitetstävlan
 
 
Nya stjärnan Let´s Dance.
 
 
Mitt underbara belgiska sto Ninja (e. I´m Special de Muze x Quite Capitol) som är dräktig med Kannan börjar nu bli riktigt rund om magen. Hon är beräknad att föla runt 20 april, väldigt spännande!
Ninja
 
Min lilla fransman Erano de la Butte (e. Urano de Cartigny x Looping d´Elle) som jag köpte på fölchampionatet på Saint Lo under VM i Normandie 2014. Han har redan hunnit bli tre år och ska påbörjas med sin förberedelse inför treårstestet denna våren. Ska bli roligt att se hur han utvecklas detta året.
Pluto efter första uppsittningen i sadeln i höstas.
 
Elvis eller El Qlassico TT som han heter (e. Quintender x El Bundy) har nu hunnit bli sex år och en spännande säsong väntar för honom. Han blir starkare och starkare i kroppen och han hoppar bara finare och finare på träningarna för Björne. Han avslutade 2016 på topp med sina fina rundor under Breeders så visst finns det mål och förhoppningar för detta året. 
Elvis på Breeders
 
Raguza (e. Ragazzo - Romano) som är min gamla tävlingshäst upp tom. 140 med placering går nu dräktig med Kannatol och beräknas föla runt den 15 april. Som vi längtar!
Raguza 

RSS 2.0