Sture växer och äntligen har Raguza fölat!

Mitt lilla hingstföl "Sture" efter Kannan växer och växer. Ska bli spännande att se vad det blir för färg på hobom då han är svartbrun och stickelhåriga ben. Han är helt underbar! 
 
Raguza fölade ÄNTLIGEN och fick ett väldigt fint och stort stoföl efter Kannatol med långa ben. Lilla "Svea" ser ut som en liten docka med sitt mejslade huvud. En tjej med massor av krut i och galoppen är imponerande bra 👌🏼. 
 
Lilla Sture med Ninja
 
Tungan hänger mestadels utanför.
 
 
 
Lilla "Svea"
 
Supergaloppen
 
 

Första buset för "Sture" i paddocken

Lilla "Sture" har idag varit uppe i paddocken och busat för första gången. Trots att vi la undan bommarna till sidan så skulle han tvunget ge sig på de med dunder och brak. Har aldrig varit med om en så tuff och orädd fölunge. Inte ens de stora vattenpölarna skrämde honom 😄
 
 
 
 
 

Välkommen till världen Kanninjo

Vi har vakat på Raguza i en vecka nu men inget föl.. Vaxproppar och mjölk som sprutar har funnits i en vecka så vi har hela tiden trott att hon snart ska föla. 
Ninja däremot har inte haft "sprängfullt" ljuver eller vaxproppar så vi gick lugnt och la oss igår kväll då Raguza stod och åt som vanligt.. 
 
01.27 ringer Simon och säger att NINJA HAR FÖLAT vilket jag knappt tror på men när jag tittar på kameran så ser jag huvudet på ett föl som försöker ställa sig upp så det är bara att ringa mamma och pappa. 
 
Det blev en mörkbrun hingst med lite stjärn. Helt underbar och perfekt!! Hingstföl och detta med att hitta maten i början går aldrig som de vill men övning ger färdighet.
 
Nu är klockan 04.49 och han har ätit, kissat och bajsat så jag kan gå in i värmen en stund och hålla koll på de via kameran.
 
 
 
 

Elvis debuterar

Idag körde jag, pappa och Louise ner till tävlingen i Skabersjö utanför Malmö för att titta på Elvis och Sebbe. 
 
Han var riktigt på hugget idag och hindersuget var det inget fel på.
Det blev en felfri och riktigt fin runda i 120.
Sedan var det dags för debut i 130 och Elvis var allt annat än trött i andra klassen. Han gjorde en otroligt bra runda som resulterade i 6 fel vilket berodde på att det blev en volt då han bjöd på en kombination baklänges istället för att titta på den kombinationen som var aktuell att hoppa så Sebbe vände ifrån och gjorde en volt. I övrigt så var det felfritt på hinder så vi kan inte vara annat än nöjda med kungen som gör allt för att vara felfri.
 
Nöjd ryttare och häst efter dagens prestation.
 
Vi alla saknar Elvis men pappa saknar nog honom mest trots allt. 
 
Lyxar till det med grönt gräs mellan klasserna.
 
Han lämnar lite luft i 130..
 

Fransmannen: Då och nu

Fransmannen har redan hunnit bli tre år gammal och den 24 maj är det tanken att han ska gå treårstest i Tingsryd. 
Förra veckan så löshoppades han och visade på otroligt "gångjärn" i ryggen och mycket fin teknik. Riktigt kul att se!
Om man ska vara negativ (eller realistisk) så tror jag inte att det är 2017 som han kommer glänsa som han lär göra i framtiden med tanke på att han har en del att växa i. 
 
Så här stilig är Pluto idag.
 
Bild från löshoppningen förra veckan.
 
Denna hästen är inte bara fin utan är lite speciell med tanke på att jag väldigt spontant fick för mig att köpa ett föl när vi gick förbi en fölvisning på Haras national i Saint Lò under VM-veckan i Normandie. Det var en helt oförglömlig vecka!!
 
Jag minns så väl att det var mängder med fina föl och det ena fölet efter det andra hade stammar som man knappt kunde drömma om. 
Vi gick förbi ett välutvecklat hingstföl med fyra strumpor och bläs som jag fastnade för direkt men vi skulle gå vidare på den anläggningen och titta på 3-årshingstar och det var INTE tal om att vi skulle köpa fler hästar för den delen heller så både mamma och pappa hade ohyggligt bråttom iväg från fölvisningen. 
Det var dock svårt att släppa det bråkiga lilla hingstfölet så vi gick fram till uppfödaren och frågade om fölet var till salu på den knackiga engelskan som både han och jag hade men det blev till slut affär. 
 
Pappan till Pluto var en 5-åring hingst efter Diamant de Semilly x Double Espoir där mamman till honom är helsyster med Flipper d'Elle. Hingsten var placerad i topp i unghästchampionaten som 3,4 och 5-åring men hur avkommorna skulle bli var dock ett oskrivet blad. 
Modern Roxanne de la Butte efter Looping d'Elle x Scherif d'Elle var ett typiskt franskt sto med ganska korta ben (framförallt framben) och lite "burkig" kropp. Hon själv hade endast tävlat 4 och 5-årsklasser innan hon sattes i avelsboxen. Däremot kunde vi hitta 9 stycken syskon till henne som var framgångsrika internationellt så hennes blupindex var högt.
 
Jag visste knappt vad jag hade gett mig in på och transporten från Normandie till Sverige var nästan lika dyrt som fölet (med lite överdrift såklart) men det visade sig vara värt varenda krona. 
 
Pluto slutade på 5e plats av 38 startande föl.
 
Han utdelades med 9 på typ och hade halsen "på rätt håll" som inte speciellt många av de franska fölen hade.
 
 
 
Urano de Cartigny som 5-åring. Tävlas nu av Penelope Leprevost med framgång upp tom. 155.
 
En välutvecklad fölunge fick vi hem i oktober 2014.

RSS 2.0