Filmer

Två filmer har förhoppningsvis kommit upp på bloggen om jag har lyckats.

Det är inga särskilt spännande filmer dels då Hisses är mer en skolrunda och inga direkta spänstiga språng som man vanigtvis är ganska bortskämd med men det är bra att han inte tar i för mycket i onödan.
Dubbens kan väl vara lite rolig att se då det är hans debut och hur enkelt och okomplicerat han gör det utan att vingla omkring på dessa linjerna som en normal 4-åring som knappt är riden borde göra. Har stora förhoppningar på denna underbara häst :)

Måste också nämna vilka grymma svenskar "vi" har när Henrik tog vinsten och Jens tredjeplatsen i Mechelen, förvånad blir man väl kanske inte eftersom både deras ridning, inställning och hästar är fantastiska.
Vilka otroliga hästar och ryttare det finns, man kan inte göra annat än att njuta.
På den nivån så gläds man som ryttare över att det går bra för andra och stöttar varandra när det går dåligt istället för att man gläds när det går dåligt för andra, är det något som många på lägre nivå har missat? Varför inte vara glad när andra lyckas även om man själv inte har lyckats på just den tävlingen eller på en tävlingstermin? Det tål att funderas på.

Ikväll blir det till att packa väskan och bli pige för någon dag då jag ska fira det nya året i Köpenhamn med de bästa vännerna, helt underbart.


Hislop Preem pay and jump


Dubai debut


Vilka grabbar

Idag var det pay and jump på sporren med Hisse och Dubben, dessutom Dubbens tävlingsdebut.

Jag hade en känsla av att det skulle gå bra men man vet aldrig säkert när det helt plötsligt är fullt med hästar och ponnyer på både framridningen och framhoppningen. Visst tyckte han att det va lite mycket på en gång men tog ändå det hela med ro efter en stund.
Väl inne på banan så gör han det som jag ber honom om och lite till, en felfri runda bland alla funktionärer, jultomtar och julglitter. Även andra rundan var felfri med honom, vilken kille!

Hisse den lilla duracellkaninen var taggad till tusen och det blev någon volt för att få lite rytm i galoppen. Andra rundan var riktigt bra och han lyssnade fint också.

Film kommer in på bloggen såsmåningom :)


Hoppning i ridhuset

Igår åkte vi in till ridhuset med Hisse och Dubben för lite hoppning, det blev en sen kväll för klockan stod på 21.15 när vi kom hem igen.

Dubben fick börja att hoppa. Jag börjar misstänka att jag har blivit lurad, han kan väl omöjligt vara 4 år gammal och knappt uppsutten hoppad när han hoppar så stabilt på filmen? Det ser ju ut och känns som att han aldrig har gjort annat än detta. Vilken duktig kille. Jag har även provat en annat bett på honom, det finns flera namn men jag har lärt mig att det heter fullcheek bett. Inget avancerat alls och ett snällt bett som Dubben verkade trivas bra i.

Sedan var det Hisses tur och han var taggad till tusen den lilla duracellkaninen. Han gjorde många språng som var riktigt bra men det blir lite bråttom emellanåt och då blir sprången inte lika bra som när han väntar på mig. Med men lite mer träning både på marken och i hoppningen så blir han grymt bra, det finns hur mkt hoppning som helst denna lilla hästen.
Han fick också prova ett nytt bett med framgång. Ett gaggbett på två tyglar, tygeln i gaggremmarna behövdes dock inte hållas i speciellt mycket då han är både känslig och lite stark samtidigt.
Jag ska se om jag får upp ett litet filmklipp på Hisse också.


Dubai LPM i ridhuset


Duracellkanin

Idag känner jag mig som en duracellkanin.

Det var uppstigning kl 06.00 imorse för att fodra hästarna och sedan åka till Rahm med Holmgren och Rubben för att se om hennes ligament var bättre.
Nästan allt var borta men lite kvar, härligt!

Väl hemma så skulle hästarna ut i hagarna och stallet skulle göras klart, hästarna skulle ha lunch. Mamma hade sin bil till jobbet idag så det blev inget med ridhuset, istället fick Raguza, Brunte, Dubben och Hisse longeras.
Brunte är en blandning mellan en bomb och en studsboll, kan bli spännande att börja hoppa honom igen om jag sitter kvar vill säga. Dubben börjar också piggna till riktigt med en del bus och blås idag, pojkarna hetsar upp varandra!

Ikväll blev det lite mys i stallet med hästarna. Dubben fick lite extra mys och tvättad svans, från gul till vit :)


Snart jul

Tiden går fort, nästa vecka är det jul. Jag kan knappt fatta det!

Här hemma händer det inget särskilt, bara det vanliga med hästarna och att snön smälter bort så man börjar få en skymt av all lera under snön.

Både igår och idag har jag storstädat en del av stallet, det var välbehövligt kan jag säga. Dessvärre är det mycket kvar...

Jag är så tävlingssugen nu, inte klokt hur mycket man kan längta. Jag misstänker att hästarna känner likadant.


Jag säger att vi har för lite schabrak och skydd, släng mig i väggen det bara kryllar av både schabrak och skydd i stallet!


Skit också

Jag mötte Karlshamns ridklubbs hemsida med en besvikelse, att pay and jumpen är inställd imorgon.
Jag förstår de helt pga detta vädret och att det är för få anmälningar men jag hade verkligen behövt åka dit med Dubben och Hisse.

Hoppas att sporren har kvar sin så vi iaf kan åka dit :)

I förgår var vi i ridhuset med Hisse och Dubben för lite ridning och hoppning.
Båda skötte sig bra, Dubben fick hoppa lite mindre än Hisse eftersom det var markarbetsträning för Alette igår.
Dubben var riktigt fin idag och jag börjar få ordning på övergångarna och rakriktningen.
Hisse som Sofie red börjar bli riktigt häftig på marken nu och är betydligt starkare i kroppen. Energi har han så han hade orkat galoppera ett par timmar till ;)


Lyxigt när man får nyharvat varje gång vi är i ridhuset i Hoby.


Lycka

Lycka enligt mig är att se hästar utvecklas och även att man själv utvecklas. En annan lycka är också att se ens egen uppfödning utvecklas på rätt helt rätt sätt.

Vi sålde vår egenuppföddning Dimarco eller "Ernst" som vi kallade honom till Sara Ekman tidigt i vår. En riktigt duktig tjej som har utbildat honom helt rätt och gjort ett flertalet felfria rundor i 1m iår och innan hon köpte honom så hade jag bara startat honom en pay and jump 60-70 cm. Kanske vi får se de i Falsterbo och Breeders nästa år?

Vi har möjlighet att följa varenda steg med "Ernst" med alla rapporter, bilder och filmer som Sara skickar och det är superkul :)

Jag har lagt in filmen från pay and jumpen när jag red och den andra filmen är från när Sara är hos Ingvarsson och hoppar. Jag är helt övertygad att det finns mycket hoppning att plocka fram i "Ernst". Jag önskar Sara stort lycka till i framtiden med sina hästar :)


Dimarco har utvecklats en hel del


Dimarco under vår tid


Snö, snö och åter snö!

Det är en bra beskrivning på vad det handlar om just nu, snö.
Till min besvikelse så hade det kommit minst 2 dm snö över natten när jag vaknade imorse och imorgon väntas det bli upp tom. 4 dm i värsta fall. Det är nu man ska bo i Florida och tävla där under den kalla säsongen?

Hästarna har inte fått åka till ridhuset idag då de inte har plogat vägarna men alla har fått en mys och pyssel-stund i stallet iaf. Det uppskattades hos alla hästar. Jag börjar misstänka att vi fjäskar lite väl mycket hos Dubben och Hisse då de är väldigt naffsiga och ska bita på precis allt som kommer i deras väg, sötnosar!

Som ni såg så fick jag även tillslut upp Hisses film från igår, jag och teknik är inte alltid så bra kompisar. Det vi hoppade igår är exakt det som Hisse behöver jobba på. Att kunna fundera ut själv hur han ska lösa situationen mellan hinderna och vara avslappnad samtidgt.
Det ska bli riktigt spännande att se hur Dubben och Hisse går under nästa års tävlingssäsong. Målet är att Hisse ska gå stadiga 120 och någon 130, om han är färdig för det givetvis.
Med Dubben är det att han ska komma ut på banorna för att ha roligt och lära sig allt. Falsterbo och Breeders finns med i planen men det beror helt på hur allt känns, det kan bli både och, bara Breeders eller inget av det.
Dubben är en stor kille som behöver tid för att få ordning på sin kropp och hoppning så det är det viktigaste att fundera på först och främst. Kvala kan man alltid göra men man ska inte vara med om han inte är riktigt klar för det :)


Nu kommer även filmen på Hisse från igår


Vilka grabbar

Idag åkte vi till ridhuset med Dubben och Hisse i snöstormen. Det var dags för lite hoppning och vi hade en "5 och en halva" och 3 småhinder med 6 meter mellan varje hinder. Mycket bra för styrkan i bakkärran, att de ska orka stampa av och korta sig samtidigt. Dubben var otroligt duktig och löste det hela med ro och försiktighet. Hisse blir bättre och bättre för varje gång vi hoppar. Riktigt bra hoppade han den lilla duracellkaninen :) Jag har lyckats få upp filmsnutt från Dubben nedan men sedan började datorn krabba när Hisses klipp skulle laddas upp men jag ska försöka igen nu ikväll.

Dubai hoppning i ridhuset


Jultomtarna

Två söta jultomtar som är ute och plumsar i snön :)


Julmys

Jag är absolut inget fan av denna snön och all is. Jag vill ha värme och grönt gräs.
 
Men man får ta det som det är helt enkelt och nu när det inte har skottats alls på våra småvägar så har vi knappt kommit ut med bilarna, alltså riskerar vi inte att åka iväg med hästarna heller till ridhuset.
Dubben och Hisse är de som behöver ridningen och träningen mest över vintern för att vara redo inför lite småtävlingar för Dubbens del och Hisse ska kunna komma ut på lite mer tävlingar och något snäpp mer avancerat. Hoppas att vi kan börja köra till ridhuset inom kort så de inte tappar konditionen.
 
Idag har det blivit stallmys istället för ridning med alla hästar. Inte så tokigt det heller.
Vet inte riktigt hur jag ska klara mig så länge som till januari-februari någon gång när tävlingarna kör igång, jag är så vansinnigt tävlingssugen med att komma ut med både Raguza och Brunte och bebisarna Hisse och Dubben :)
 
 Bästa Brunte som vann två stycken 130 två helger på rad, detta var i Gärds :)
 

Löshoppningsfilm på 3-åringen


Någon som letar efter en fin 3-åring?

Vår fina 4-åring efter Cardento - Calvados köpte vi av en mycket trevlig tjej i Laholm, Jenny Lundholm.
 
Jenny har nu fått hem en mycket fin och snygg 3-åring efter Corlensky G - Ahorn på 171 cm från samma uppfödare i Holland som Dubben. Lika snäll och väluppfostrad som Dubben också. Inridning påbörjad och han har varit helt okomplicerad.
Som många vet så är ju Corlensky G nu såld och kastrerad så varför inte passa på att köpa en avkomma till ett bra pris när det inte blir så många fler avkommor?
Film vid löshoppning finns.
Länk till stammen: http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1535023
 
 
 
 
 
 
 

Ändrade planer

Planen på att åka till Karlshamn med Dubben och Hisse idag sprack tyvärr.

Jag vaknade upp i ett snöoväder, precis som en mardröm.
Med andra ord så riskerar vi inte hästarna till att åka ut på halt vägunderlag.
Hoppas att det blir bättre så vi kan åka till Karlshamn och Sporren som har varsin pay and jump kvar.


Tagga pay and jump

Imorgon är det dags för pay and jump med Dubben och Hisse.
Det kan gå precis hur som, riktigt spännande med andra ord med tanke på att båda är ganska pigga och glada nu när det är kallt ute :)


RSS 2.0