Finaldagen

Igår åkte vi till Flyinge för att ta oss an finalbanan.
När vi gick banan så märktes det tydligt att det var 5 cm högre men även att det var en finalbana med mer tekniska svårigheter. Det var dessutom debut i 125 för Elvis del.
 
Elvis var lite bakom handen både vid framridning och framhoppning utan att jag riktigt får kläm på det men annars väldigt fin. Väl inne på banan så sitter detta "bakom handen" kvar till viss del så han överhoppar sig och tar i lite mer än nödvändigt men i övrigt en bra och även här FELFRITT så en omhoppning väntar på oss.
 
Pappa var inne och tittade på några ekipage där han delvis såg de som red så fort det bara gick och några red lugnt i "unghästtempo" som fick både ett och två tidsfel. 
Därmed var min tanke att jag skulle rida i lite lagom tempo utan att stressa honom. 
 
Inne på framhoppningen så hoppar han fantastiskt bra men lämnar fortfarande lite för mycket luft mellan bommen och hovarna. Väl inne på banan så hoppar han upp i taket på hinder nummer ett och två så jag sätter lite mer galopp i honom i hopp om att han ska hoppa lite mer framåt än uppåt men han är inte riktigt med på vad jag har i tankarna och stannar så jag flyger ner i den fina fibersanden. 
 
Lite onödigt slut på omhoppningen men jag kan inte vara annat än FANTASISKT nöjd med denna hästen. Han har inte rivit en enda bom under Breeders och utvecklingen går sakta men säkert framåt med honom. Har aldrig trott att jag skulle få en bättre häst än Brunte som tragiskt gick bort men denna hästen övertygar mig om att han är ännu bättre, framtiden får givetvis utvisa detta 😊.
 
 
 

Svävar på molnen

Igår kväll kom vi hem igen efter två fantastiska dagar på Flyinge.
Elvis har skött sig helt över förväntan på alla plan. Inte nog med att han har varit avspänd inne på framridning, framhoppning och även banan så har han stått som en kung på sin första uppstallning.
 
Dag 1 så var det uppstigning kl 04 på morgonen och vi körde ner för att hinna gå banan och besiktiga innan klassen började. Banan var exakt så som man hoppades på när det var första kvalet, lite tekniskt och en inbjudande bana med markbommar på ett par hinder. 
Elvis var avspänd och hoppade mycket bra och jämna språng hela rundan, FELFRITT 😁! 
 
Dag 2 så var banan som förväntat svårare och en hel del bommar föll på olika ställen när vi tittade på första delen av klassen. Den var mer teknisk och allt kändes lite större än gårdagens bana. Elvis var minst lika avspänd idag och hoppar de 11 hinderna med två kombinationer felfritt riktigt bra, kanske den bästa rundan jag har gjort hittills med honom 😁! 
 
Nu har Elvis kommit hem igen för att hinna ladda om batterierna till söndag. Jag är så otroligt nöjd över det som han har presterat nu under dessa två dagarna och att det blev final är en stor bonus. Viktigast av allt är att han har fått fina språng och en bra känsla där, för det är inte som 5-åring som han ska vara bäst. Detta är bara ett steg i utbildningen. 
 
 
 

RSS 2.0