Ponnyakuten

Här går det undan!
Igår åkte Bo-Gi till sitt nya hem i Alvesta. Jag tror det kommer bli perfekt, hoppas de får jättekul med honom.
Min trogne hästsponsor Marie kom med ännu en häst igår haha. Hon heter så mycket som SB Fleur De Santé men det får bli Flurran som de har kallat henne. Det är en svensk ridponny på 155-156 men ser väldigt stor ut jämfört med Curre. Jag får nog dubbelkolla så Marie verkligen har mätt rätt.
Hon löshoppades lite på eftermiddagen igår och där finns mycket gångarter och hoppning att plocka fram.
Hon är efter Leuns Veld´s Elegant-Möllegaards Orion Suprise.
Iår blev det även en galopprunda på Ernst i skogen, underbart snäll som innan så vi får hoppas att det håller i sig.

Idag har jag ridit Brunte medans Sofie linade Ernst. Sedan red vi Curre och Cornelia. Därefter linades även Flurran. Samtliga skötte sig utmärkt.
Jag kan inte ladda upp några bilder på Flurran så det får bli en vanlig bild på den bästa.


// Louise







Löshoppning

Löshoppning var det igår.
Det kommer någon suddig bild från det.

// Louise



Solveig



Ernst



Ernst

Tisdag

Tiden går alltför fort nu, jag hinner inte riktigt allt. Men det löser sig nog.

I Lördags var det ponnyhoppning i Mörrum. Curre va stencool och galopperade över de små hinderna, vilken härlig inställning han har. Bo-Gi är som vanligt mer vaken och kryckorna var inte speciellt populära denna gången heller haha. Men han skötte sig fint. Sprang förbi på ett annars nolla och i andra rundan ett ner. Blivit mycket lugnare bara på de gångerna han har varit ute.
När vi kom hem så red jag Cornelia och Sofie Brunte inför tävlingen i Åsbo. Efter det va det dags för Ernst att galoppera lite i skogen och busade gjorde han men fasen vilken go häst att rida, kanske ska behålla honom lite till?

I söndags styrde bilen mot Åsbo med Cornelia och Brunte. Cornelia va nolla och 4a i första 120, dubbelnolla och 5a i andra 120. Mycket fin i båda klasserna. Brunte hade ett ner i första 120, dubbelnolla och 4a i andra 120. Även han mycket fin i båda klasserna.

Idag har det varit spekulanter på Bo-Gi. Det gick super och han hoppade grymt, så vi hoppas på det bästa. Dock är det inte sålt förräns det är skrivet, så jag får luta mig tillbaka i stolen lite till.


// Louise



Ernst

Här går det undan

Tiden går verkligen fort. Det börjar äntligen bli riktig vår.

I söndags var det tävling i Kalmar med Brunte och Cornelia.
Cornelia var nolla och placerad i 120, ett ner på sista i 125. Brunte ett ner i 120 och dubbelnolla i 125.
De va duktiga som vanligt, nu på lördag blir det bebishoppning med ponnyerna i Mörrum och Åsbo med hästarna på söndag.

Igår natt blev Sigge morbror, eller ja nästan i alla fall. Hans halvsyster efter Top Nordpol fick ett jättefint hingstföl efter Triple Trees Prince Perfekt med en massa tecken. Den skulle nog säljas så det är bara att slå till.

Igår fick både Cornelia och Brunte en välförtjänt vilodag. Då red jag Bo-Gi som har blivit riktigt fin att rida, sedan va det lilla Curres tur och även han har blivit mycket stadigare i ridningen. Till sist var det Ernst kvar. Helt otroligt va snäll och orädd han är. Det är bara att hoppa upp utanför stallet och styra även om han knappt är riden. Nu är han anmäld till 3-årstestet också så det är dags att löshoppa lite försiktigt igen.

På onsdag har Bo-Gi varit här i hela 8 veckor men det har hänt en del på denna tiden faktist. Han gick klubbdressyr med Anni härom helgen och va godkänd i både LB:1 och LA:1. Anni red även Curre en LC:1 och va godkänd. Jag tror att jag anställer Anni som beridare hos mig över sommaren, hon kan gott ta och jobba lite med de stökiga unghästarna haha.


// Louise




Cornelia i Kalmar



Bo-Gi hemma

RSS 2.0