Fullt ös

Här hemma är det fullt ös medvetslös!
Studierna sparkar mig i hälarna men jag nonchalerar de så gott det går och försöker göra det roliga på dagarna med hästarna för att sedan återgå till plugget på kvällarna.
Igår hade vi andra passet med PT och precis som förra så tar man i allt vad man har och lite till under det passet så idag kom jag knappt ur sängen, kan varken sätta mig eller ställa mig upp från soffan så det var väl belöningen efter igår ;) 

Idag blev det ett ridpass på Copernicus som också börjar ladda inför tävlingssäsongen. Blir spännande att komma igång med hoppningen när han har fått igenom sina sidor lite bättre.

Sedan hem och rida Dubben över galoppbommar. Han var jättefin och blir bättre och bättre på att ständigt förändra sin galopp till större och kortare galopp. Riktigt bra och enkel övning!

Till sist var det dags att ta Elvis och Rakel i lösgalopp och lite longering.
Elvis var jättefin och skötte sig bra. Rakel likaså även om hon inte riktigt är lika van vid "gummibanden" som Elvis är ännu. 
Kul tycker de att det är när de får busa av sig lite energi :)

Till helgen åker vi ÄNTLIGEN till Göteborg horse show och får inspiration! Längtar otroligt mycket. På fredag tidig morgon åker vi bil upp :)







Dubai LPM 110

Igår åkte vi till Karlshamn för pay and jump med Dubben.
Det var hela 205 starter så måste varit rekord nästan med så många hästar.
I 1m var han jättefin och börjar äntligen bli mer som jag vill ha honom och då blir allt mycket bättre.
I 110 var han lika fin, om inte lite finare. Lugn och avslappnad men ändå så jag lite smygande kan börja sätta mer och mer tryck i hans galopp utan att den "rinner iväg".
Ska bli en spännande tävlingssäsong med honom :)
 

Löshoppning

Idag stod det löshoppning på schemat för Elvis och Rakel. Denna gången var det dags att åka iväg till Alettes fina ridhus istället för att vara på hemmaplan.
 
Elvis var först ut och han gick rakt på släpet. Väl ute igen från släpet så var det många hästar runtomkring att titta på men han är förvånadsvärt lugn eftersom han aldrig har åkt hemifrån.
Han hoppar bara bättre och bättre tycker vi som ser honom löshoppa, det är roligt! Trots sin storlek och sina långa ben så gör han det väldigt enkelt oavsett om det är kort avstånd i studsen och en bred oxer ut.
Nu återstår bara att få honom ännu starkare i kroppen och även muskla på sig ordentligt så han ska vara väl förberedd på 3-årstestet i slutet av maj.
 
 
Rakel var näst på tur och vi hade inga större förhoppningar på att hon skulle gå rakt in i släpet med tanke på att hon inte var så sugen igår, men tro det eller ej så gick hon på direkt både när vi skulle dit och hem!
Hon är på hugget när det händer saker men samtidigt cool så det är en behaglig häst att ha med sig.
Hon hoppade fint idag och tycker att även hon har utvecklats en hel del i sin hoppning. Är ganska så säker på att hon är som sin mor, att det finns mkt kapacitet gömd som inte syns i hoppningen ännu. Precis när vi skulle börja höja upp på oxern så kom det fram "solkatter" som Rakel var ganska skeptisk till att hoppa över men det är lika bra att träna på det också, kan hända att det kommer "solkatter" på 3-årstestet också :)
 

Elvis & Rakel & Dubben

Idag var det dags för lastträning och lösgalopp igen.

Först ut var Elvis och han fick på sig "gummibanden" för andra gången och är helt obekymrad av att de håller emot lite mjukt i munnen. 
Med tanke på all snö som har snällt så var det en hel del vatten i paddocken och Elvis hade ett heltidsjobb att undvika alla vattenpölarna. Det kan nog behövas en del träning när det är dags för vattengrav men trampa i vattnet kommer han garanterat aldrig göra ;)
Längtar tills han får på sig skor så jag kan se hans riktiga galopp men den har ett grymt påskjut bak redan nu!

Sedan var det dags för att transporteras för tredje gången och han gick i princip rakt in, åkte en längre runda idag, backade sedan ut lugnt och fint. STOR guldstjärna till denna pojken!

Rakel var näst på tur och även hon var väldigt duktig med "gummibanden". Hela hon blir bättre och bättre för varje gång vi gör något med henne vilket är roligt att se :) Riktigt gott temperament på denna lilla flickan.


När det var dags för transporten så visade hon tydligt att hon är ett sto och ville ta en del omvägar för att slippa gå in i släpet, men till slut gick hon också in efter många om och men ;) Hon stod jättefint i släpet och backade ut perfekt så det blir en stjärna i protokollet hos henne också. 

Att stå på gången uppbunden under tiden den andra kompisen åkte transport var kanske inte helt populärt men helt klart bra att träna på. 




I eftermiddag fick Dubben och Raguza ett pass i strålande solsken, känns att våren sakta men säkert är på väg. 
Fick som uppgift av Björne att Dubben ska bli som ett dragspel i regleringen, ett långtidsprojekt men fick beröm från Björne att han har blivit mycket bättre sedan han såg honom sist. Det är skönt att höra!



Nu ska jag ut och tvätta bilen, sedan väntar ett pass på gymmet. Jag ska inte sola i vassen iår!! :)

Duktiga bebisar

Tanken var att åka på pay and jump med Dubben idag men eftersom vädret har varit lurit så fick vi stanna hemma istället.

Då bestämde vi oss för att våra 3-åringar Elvis och Rakel skulle lastträna lite idag istället. 
Vi började med Elvis först och vilken duktig pärla. Rakt in (Bulan stod redan i släpet som lite draghjälp) och sedan körde vi ett varv sakta. Det var lite värre med att backa ut men till slut backade han ut när Bulan väl var ute :) 
Rakel gick i princip rakt på, åkte den lilla rundan sakta och backade sedan ut perfekt lugnt och fint. De överraskades oss verkligen! Får hoppas att de är lika duktiga nästa gång.
Sedan var det dags för lite lösgalopp i snön. Vilka gångarter och undersatta bakben Elvis har, det blir en häftig häst att sitta på!
Rakel rör sig heller inte tokigt alls, spänstigt och taktmässigt :)


Raguza var mer vild än tam när hon skulle trava av sig lite energi i linan, kan inte tro att hon fyller 12 år iår när hon blåser runt som en 2.5-årig hingst!



Träning och åter träning

Jag har tagit tag i mitt liv och försöker för en gångs skull håll det ständiga nyårslöftet, att sluta äta onyttigt och börja träna istället.

Det har nu gått drygt 1.5 månad och jag har klarat mig helt utan allt som har med socker att göra, bröd, potatis och pasta produkter. Det låter kanske enkelt men jag som är brödmonster och älskar godis, kakor och socker i alla dess former så blir det en plågsam kamp varje dag nästan. 
Jag tränar på gymmet en timme om dagen, antingen 7 eller 6 dagar i veckan. För min del passar det bra att veta att jag ska träna varje dag, annars blir det lätt att jag hoppar över ett pass istället. 
Måste säga att det känns riktigt bra! Det onödiga fettet på kroppen bränns bra när jag kombinerar att springa/PW och träna på Cross trainer. Målet är att jag ska må bra såklart och att jag inte ska ha något överflödigt fett som bara sitter där för att jag äter onyttigt :)

Det svåra med detta är att ha fantasi till att äta varierad kost men samtidigt så kalori/kolhydrat fritt som möjligt. Om det är någon läsare som har bra tips så mottages det tacksamt :) 




RSS 2.0