Magarna växer och Elvis har årsdebuterat

Solen skiner och idag har det var 13-14 grader ute. Magarna på de dräktiga brudarna växer för fullt och de njuter av att gå utan täcke med sina stora magar.
 
Elvis har årsdebuterat i Sydslätten med två felfria rundor. Han fortsatte att leverera två fina nollrundor i 110-120 och var kanske något matt andra dagen och hade två riv men hoppade fantastiskt fint. 
Det är Sebastian Numminen som har tagit över tyglarna hos Elvis och jag har stått på marken. Väldigt roligt men känns såklart ovant att inte tävla hobom. 
Sebastian passade Elvis som handen i handsken så det ska bli otroligt spännande att följa de framöver. 
 
Sofie grundar och grundar på hingstval... Man kan fundera hur länge som helst över vilken hingst som passar sitt sto.   Med tanke på att Zixten blev väldigt komplett så är ju BH Zack egentligen den självklara hingsten att välja så Bulan kommer troligtvis köras till Danmark och semineras på Blue Hors där Zack är uppstallad. 
 
Raguza lär troligtvis betäckas om detta året men vilken hingst är inte helt klart. Att ta Kannatol iår igen känns aktuellt med tanke att han står på Flyinge och Raguza har varit knepig att få dräktig. Två fina hingstar från PS som också skulle kunna passa som finns tillgängligt på TAI är Chacfly (Chacco Blue x Sir Shutterfly x Cento) där det finns ett par 140-145 hästar i de fyra första leden på stostammen och Kanndarco (Kannan x Darco x Grannus) där det inte finns så mycket på mödernet förutom en som har resultat i 160. Det känns som att Chacco Blue blodet ger "100 % hoppgaranti". Detta med meriter på mödernet är väldigt viktigt och även om Raguza själv har placerat sig upp tom 140 och hennes mamma gick svår hoppning innan avelsboxen så väger prestationer in tungt! Balou du Rouet vore mycket spännande att välja.. Fortsättning följer...
 
Ninja som är dräktig med Kannan kommer jag sätta igång och hoppa in till hösten om det blir som planerat. Jag hade gärna betäckt henne igen men det får vänta några år tills vi ser hur hon presterar på tävlingsbanorna. 
 
3-åriga "Pluto" ska börjas förberedas inför treårstestet på riktigt nu. Hans pappa 9-åriga Urano de Cartigny går nu under Penelope Leprevost sedan någon månad tillbaka och har redan placerat sig i 155. Det är en ganska liten hingst men hoppar fantastiskt. Spännande att se hur långt den går. 
"Lasse" som är Sofies 1-åriga dressyrstjärna e. Johnson har varit uppe i paddocken och visat upp sina gångarter vilket ser riktigt spännande ut för framtiden. 
 
Elvis med Sebastian och pappa på marken.
 
Ninja som går dräktig med Kannan.
 
Raguza som är dräktig med Kannatol.
 
1-åriga "Lasse" e. Johnson x Rosseau och 3-åriga "Pluto" e. Urano de Cartigny.
 
"Pluto" igen.

RSS 2.0