Hoppstjärna VS dressyrstjärna

Denna hästen är faktist helt otrolig..
När jag hoppade henne första gången så var första tanken att detta är verkligen en dressyrhäst (vilket hon borde vara med tanke på stammen) och den ska nog inte hoppas något att tala om mer än något språng ibland om hon tycker att det är roligt.

Nu står vi här med slutet på hennes första tävlingsår som 5-årigt fölsto med ett hoppdiplom (8-8) på kvalitén där Mikael Nolin berömde hennes avstamp och utvecklingsbarhet inom hoppningen samt felfri runda med fina språng nere i Flyinge på semifinal. 
Dagen efter semifinalen åker Sofie iväg och rider en LB:2 med fullt godkänt resultat och båda skötte sig kanon med fina kommentarer om en mycket utvecklingsbar dressyrhäst för framtiden. 
Ska bli spännande att se nästa år hur hon utvecklas i grenarna och såklart även min Elvis som jag känner har haft en spikrak tävlingsdebut iår. De får lite lugnare veckor framöver och sedan trappar vi upp med stärkande övningar i vinter.
Vi kan knappt bärga oss 😄

Hoppstjärna på lördagen 


Dressyrstjärna på söndagen 


Flyinge

Idag var klockan ställd på 04.30 och vi skulle bege oss till Flyinge för att hoppa semifinalen med Elvis och Bulan. 

Bulan var lite spänd i förklassen med två ner vid läktaren, i övrigt skötte hon sig. 
Inför bedömningsklassen kändes hon ruskigt fin på framhoppningen med snabbt och starkt avstamp. Inne på banan var han avspänd och hoppade felfritt, mycket bra! Poängen var i allmänhet låg på alla hästar idag i mina ögon men viktigast av allt var att rundan kändes bra. 

Elvis var avspänd och gjorde en kanonrunda i förklassen. 
I andra klassen var han också väldigt fin på framhoppningen med riktigt bra språng och kan vara så att han tog ut lite för mycket krafter i förklass och framhoppning då han hade två ner på raken och denna hästen vill allt annat än riva. 
Men han skötte sig väldigt bra och gjorde flera fina språng på banan vilket gör att vi kunde åka hem med ett leende på läpparna. 
Nu får det bli lite välförtjänt vila för dessa fina pärlor










Ljungby

Raguza gjorde äntligen comeback på Ljungbys nationella tävlingar i helgen. 

Ingen är gladare än denna häst när man lastar ut på tävlingen. Hon vet precis vad som väntar. 
Nolla och en relativt snabb tid i 120 som resulterade en fjärdeplacering och i 130 levererade hon en rytmisk dubbelnolla med även här en lite lagom tid som gav en sjätteplacering. 
Hon kändes väldigt fin i hoppningen, nu ser jag fram emot en rolig inomhussäsong med henne i höst. 

Taskig bild på Raguza men hade tyvärr ingen annan ;) 






Kvalitén gav ett hoppdiplom till dressyrhästen

Nu är vi på väg hem från Tingsryds kvalitetstävlan. 
Elvis var först ut med att börja ridprovet. 
Han skötte sig mycket bra. Mycket tryck från bakbenen så han var lite stark men i övrigt kändes det bra. Han har bra gångarter att visa men det föll inte domaren i smak, så kan det vara. 

I hoppningen var han fokuserad och väldigt fin. Hade han tryckt till lite mer så hade han nog kunnat avancera lite till i poängen men jag önskar inget mer av honom trots allt. 
Omdömen om att han är försiktig med ett kraftigt avstamp och har kvalitéer för stora klasser i framtiden var väldigt roligt att höra. Han fick 8-8 och klass 1 i hoppning. 

Näst ut var Bulan som gjorde ett väldigt bra och balanserat ridprov med Sofie. Bulan har riktigt bra trav och galopp medan skritten kanske är lite kortare, fick precis tvärtom i omdömet.. Högsta betyg var skritten och 6.5 (!) på traven gjorde oss väldigt förvånade. Så är det med bedömning...! 

I hoppmomentet hoppade hon jämna och fina språng med en bra rytm hela vägen med den fina inställningen hon alltid har. 8-8 och även här mycket fina omdömen att hon är försiktig och noggrann i sin hoppning samt utvecklingsbar inför framtiden. Med de fina poängen i hoppningen gav det även ett hoppdiplom, inte illa för att vara en dressyrhäst!

Nu ska de få lite återhämtning innan semifinalen i Flyinge. 
Med andra ord kan vi inte vara annat än supernöjda med båda hästarna. Vilka duktiga 4-åringar 😊








RSS 2.0