Träning

Bilder från torsdagens träning för Björne. Bulan skötte sig helt exemplariskt och hoppade strålande under hela träningen 😊







Tävling och hoppträning med dressyrhästen

Jag åkte hem från de fina tävlingarna i Karlshamn men en bra känsla. 
Raguza gick en 130 på fredagen där hon hade ett lite onödigt pet men i övrigt en bra runda och relativt bra tid som hade gett en bra placering. 

Lördagen var hon en fin dubbelnolla och knep en tredjeplacering i 130. I 140 (första 140 på nästan ett år) hade jag en riktigt bra runda med två riv som inte var så mycket att säga om, känslan var kanon. 
Söndagen var det dags för 140 igen och även här på 8 fel. Jag satt med handbromsen i på första hindret och därmed föll en bom sedan kom flytet igång och det kändes bra att avsluta söndagen på detta vis. 
Har mest ridit 90-1m klasser så det är lite annorlunda att rida 130-140 på Raguza helt plötsligt men hon är helt med på noterna. 

Eftersom Raguza hoppade under tre dagar så fick istället dressyrhästen hoppa in på torsdagens träning för Björne. Han frågade vad det var för häst jag hade tagit med denna gången och hans förvånande min när jag sa att hon är efter Don Primero x De Noir gick inte att missa. 
Hon skötte sig helt exemplariskt på träningen och tog sig an övningarna perfekt. Är riktigt imponerad och även Björne kunde inte säga annat än att han var förvånad över hennes hoppning. Fick tips på övningar som vi kan jobba vidare med i vinter. 

Raguza laddar för 140 på söndagen


Bulan hoppade kanonbra på sin första träning 


Uppdatering

Det är fullt upp som vanligt när skolan och hästarna ska kombineras. Nu börjar jag 10 veckors slutpraktik på min utbildning och det blir en utmaning som alltid att hinna med hästarna under tiden. 

I torsdags var det träning för Björne med Raguza. Hon har nog aldrig varit finare och vill inte skryta men fick mycket beröm både för markarbetet och i hoppningen. Prickfri träning och nu ser jag verkligen fram emot tävlingarna i Karlshamn. 

Bulan fick hoppa lite tekniskt svårare övningar hemma och gjorde det otroligt bra. Hon är väldigt med på noterna och är inte i en enda bom utan lämnar lagom mycket luft och hoppar avslappnat genom hela passet. Helt otrolig häst som kan anpassa sig till både hoppningen och dressyren på ett så bra sätt. 

Elvis har som tidigare nämnt haft en lugn period och vi passade även på att kolla igenom hela honom med tanke på att han har tränats på ordentligt under året. Röntgen och genomgång av hela hästen som visade sig vara prickfri. Han har fått order om att tömköras hos Alette för att underhålla rörligheten lite mer i ryggen bara, så det känns kanon. 

Raguza från lite hoppning förra veckan 


Bulan gör superfina språng 


Zippen och Elvis får middagen serverad ute i hagen


RSS 2.0